• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/2 troy ounce gouden munt Krugerrand 2024 Proof

1.425,00 Per stuk 91,94 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
16 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 2 - 3 weken
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1/2 troy ounce gouden Krugerrand heeft een proof kwaliteit. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het... De 1/2 troy ounce gouden Krugerrand heeft een proof kwaliteit. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd zijn er maar 1.000 munten gemaakt.
Lees meer

Specificaties

South African Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1/2 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
South African Mint
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

1/2 troy ounce gouden munt Krugerrand 2024 proof

Sinds de introuductie van de gouden Krugerrand in 1967, is de munt uitgegroeid tot een van de meest actief verhandelde beleggingsmunten ter wereld.
 
Het gaat hier echter niet om de beleggingsversie, maar de proof-variant van de gouden Krugerrand. Proof is de hoogst haalbare kwaliteit die mogelijk is voor munten. De hoger liggende delen van de munt zijn mat terwijl de overige delen glimmen.
 
De 1/2 troy ounce gouden Krugerrand in proof kwaliteit wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd zijn er 1.000 munten gemaakt.

Ontwerp van de 1/2 troy ounce gouden proof Krugerrand


Voorzijde

De voorzijde toont een springbok, het nationale symbool van Zuid-Afrika. Rondom staan de inscripties 1/2 KRUGERRAND – de naam van de munt, 2024 – het jaar van uitgifte, FYN GOUD 1/2 OZ FINE GOLD – de zuiverheid en het gewicht van de munt.


Achterzijde

De achterzijde toont het portret van Paul Kruger. De oud-president van Zuid-Afrika die van 1883 tot 1900 aan de macht was. Rondom staan de inscripties SUID-AFRIKA en SOUTH AFRICA – het land van herkomst.

Krugerrand munten met koper

Bij de Krugerrand munten is een kleine hoeveelheid koper toegevoegd voor extra sterkte en een unieke kleurstelling. De munt is geslagen in 22 karaat goud, heeft hierdoor een gewicht van 16,97 gram maar bevat 1/2 troy ounce (15,55 gram) aan puur goud. 


Uitgelicht

  • Bevat 1/2 troy ounce aan puur goud
  • Proof-kwaliteit
  • Geleverd in presentatiedoos samen met certificaat van echtheid
  • Wereldwijde oplage van 1.000 stuks

South African Mint

South African Mint

De South African Mint is verantwoordelijk voor het slaan van alle munten van de Zuid-Afrikaanse rand namens de eigenaar: de South African Reserve Bank. Gelegen in Centurion, in de buurt van de hoofdstad van Zuid-Afrika Pretoria, produceert dit munthuis munten voor zowel binnenlandse als internationale markten.