Zilver kopen bij The Silver Mountain

Bij The Silver Mountain kunt u fysiek zilver kopen tegen de scherpste prijs van Nederland. Ons aanbod zilveren munten bevat nieuw geslagen beleggingsmunten zoals de Maple Leaf, Philharmoniker en andere bekende munten. Deze munten worden veelal direct uit voorraad geleverd en volledig verzekerd verzonden. Daarnaast leveren we zilverbaren van Umicore en Germania Mint. Ook kunt u btw-vrij zilver kopen in combinatie met verzekerde opslag.

Toon filters

379 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zilver kopen

Bij The Silver Mountain bent u aan het juiste adres om fysiek zilver te kopen. Wij zijn de eerste handelaar in Nederland die zilver kopen in muntvorm beschikbaar heeft gemaakt. Daarmee bieden we een alternatief voor zilverbaren die met 21% btw worden belast in Nederland en daarom niet interessant zijn voor particuliere beleggers. Het grote voordeel van deze zilveren munten is dat de munten worden verhandeld onder de margeregeling en daardoor veel goedkoper zijn. Bovendien zijn deze munten wereldwijd goed bekend, geslagen in puur zilver en daardoor eenvoudig verhandelbaar.

Waarom fysiek zilver kopen

Waarom fysiek zilver kopen

Er zijn verschillende redenen waarom men fysiek zilver koopt in de vorm van zilveren munten en baren, zoals:

  1. als investering, zilver wordt gezien als veilige haven in tijden van economische onzekerheid en kan dienen als vermogensbescherming
  2. als uniek verzamelobject, er zijn vele unieke zilveren munten op de markt die voor verzamelaars interessant zijn als waardevol verzamelobject

Ook wordt zilver wereldwijd veel gebruikt voor industriële doeleinden en in sieraden.

Zilver is – anders dan aandelen en obligaties – een tastbaar bezit. Als u fysiek zilver koopt bij The Silver Mountain dan krijgt u uw zilver thuisbezorgd of u kunt uw zilveren munten of baren ophalen bij ons op kantoor. U krijgt uw zilver letterlijk in handen en heeft u uw zilver volledig in eigen beheer. Bij The Silver Mountain kunt u ook zilver kopen en dit rechtstreeks verzekerd laten opslaan bij onze partner Edelmetaal Beheer Nederland.

Zilver kopen als belegging

Fysiek zilver kopen wordt tegenwoordig steeds populairder. Zilver wordt veel in de industrie gebruikt en ongeveer de helft van de jaarlijkse mijnproductie verdwijnt dan ook in allerlei industriële toepassingen. Door de groeiende productie van bijvoorbeeld smartphones, computers en zonnepanelen is de vraag naar zilver flink aan het stijgen, terwijl de zilvermijnen niet in staat zijn om snel de mijncapaciteit op te voeren. Bovendien wordt zilver vaak in heel kleine hoeveelheden per product gebruikt waardoor het economisch of technologisch niet mogelijk is om dit zilver terug te winnen. Veel mensen verwachten daarom een tekort aan zilver, wat fysiek zilver kopen interessant maakt voor particuliere beleggers.

Daarnaast wordt zilver wereldwijd steeds meer gekocht als ‘veilige haven’ om in te investeren, als goedkoop alternatief voor goud. Zilver heeft namelijk, net als goud, een rijke historie als betaalmiddel en heeft in het verleden ook altijd een bepaalde waarde vertegenwoordigd. Zilver is nog nooit ‘niets waard’ geworden, in tegenstelling tot papieren geld.

Met de huidige lage spaarrentes en oplopende onzekerheden op de financiële markten zijn steeds meer particulieren op zoek naar manieren om hun koopkracht te beschermen. Goud en zilver zijn daarvoor uitermate geschikt.

Zilver kopen in muntvorm of zilverbaren?

Zilver kopen in muntvorm of zilverbaren?

U kunt bij The Silver Mountain een breed scala aan zilver kopen, zoals zilveren munten of zilverbaren. Zilveren munten zijn erg populair, niet alleen als investering, maar ook als een verzamelobject. Het voordeel van zilveren munten ten opzichte van zilveren baren, is dat zilveren munten worden verkocht onder de margeregeling. Dit betekent dat er enkel btw betaald dient te worden over de winstmarge van The Silver Mountain. Zilverbaren zijn volledig belast met 21% btw en daardoor als particulier een minder voordelige optie. Als u als bedrijf deze zilverbaren koopt, dan kunt u doorgaans de btw terugvorderen en zodoende goedkoop in zilver investeren. 

Zilver kopen per troy ounce

De zilverprijs wordt wereldwijd standaard uitgedrukt in twee gewichten: 1 troy ounce zilver en 1 kilo zilver. Bij zilveren beleggingsmunten is 1 troy ounce het meest gangbare gewicht. Investeerders kiezen er dan ook vaak voor om zilver te kopen per troy ounce in de vorm van zilveren munten. Een 1 troy ounce zilveren munt bevat 31,103 gram puur zilver en wordt van oudsher gezien als ruilmiddel.

Bekende 1 troy ounce zilveren beleggingsmunten, zoals de Maple Leaf en Krugerrand, zijn wereldwijd goed verhandelbaar, mede doordat er geen verwarring kan ontstaan over de huidige hoogte van de zilverprijs bij 1 troy ounce zilveren munten. Naast beleggingsmunten zijn ook zilveren verzamelmunten per troy ounce te koop. De meeste zilveren verzamelmunten zijn beschikbaar in het gewicht van 1 troy ounce of een veelvoud hiervan.

Zilver kopen per kilo

Zilver kopen per kilo is een goede manier om een aanzienlijke hoeveelheid zilver te kopen tegen een relatief lage prijs. Zilveren munten van 1 kilo hebben namelijk verhoudingsgewijs lagere productiekosten dan kleinere zilveren munten. Hierdoor ontvangt u relatief meer zilver voor uw geld dan bij kleinere munten. Deze grotere munten zijn door de hogere waarde minder geschikt als ruilmiddel en voornamelijk interessant voor de grotere beleggers.

Ook zilverbaren worden vaak met een gewicht van 1 kilo uitgegeven. Deze zilverbaren – belast met 21% btw – zijn voornamelijk geschikt voor beleggers die zakelijk vermogen willen omzetten in fysiek zilver.

Zilver kopen als particuliere belegger

Zilver kopen als particuliere belegger kan interessant zijn. Zilverbaren zijn in Nederland belast met 21% btw. Zilveren munten daarentegen vallen in Nederland onder de btw-margeregeling. Dit wilt zeggen dat de verkoper de btw afdraagt over de verkoopmarge. De kopende partij betaalt in dit opzicht dus geen btw.

The Silver Mountain is gericht op particuliere beleggers en spaarders. Naast het feit dat zilver beschikbaar is voor elk budget, streven wij ernaar om fysiek zilver op een zo voordelig en veilig mogelijke manier aan te bieden.

Welke zilveren munten kopen?

Zilveren munten verschillen van design en worden geproduceerd in het munthuis uit het desbetreffende land. Zo komt de Maple Leaf uit Canada en de Wiener Philharmoniker uit Oostenrijk. Wanneer u wilt beleggen in zilveren munten maakt het design niet uit. Wij raden daarbij aan om te kiezen voor de goedkoopste zilveren munt, omdat u dan het meeste zilver krijgt voor uw geld. Daarbij bieden wij een terugkoopgarantie aan waarbij wij geen onderscheid maken in onze biedprijzen vanwege het design van een munt. Met andere woorden: wij bieden dus evenveel voor een Maple Leaf als voor de Wiener Philharmoniker.


Welke zilveren munten kopen?

Btw-vrije zilverbaren kopen

Wij bieden ook zilveren baren aan. Voor grotere beleggers die hun zilver niet thuis willen opslaan is het ook mogelijk om te investeren in btw-vrij zilver. U kunt bij ons zilverbaren aankopen van 100 troy ounce en 1.000 troy ounce (ruim 31 kilogram) die worden opgeslagen in een speciaal douane-entrepot in Zurich, Zwitserland. De baren worden dus nooit in Nederland geïmporteerd waardoor u geen btw hoeft af te dragen. Dit is de goedkoopste manier om fysiek zilver te kopen en om uw zilver direct veilig en verzekerd op te laten slaan. Voor het aanbieden van btw-vrij zilver beschikt The Silver Mountain over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Zilver kopen als zakelijke investering

Het beleggen in zilverbaren is interessant voor ondernemers die de btw kunnen terugvorderen. Zilverbaren worden namelijk gezien als grondstof en zodoende belast met 21% btw. De spaarrente levert op dit moment namelijk niet veel meer op, dus u kunt ervoor kiezen om uw vermogen om te zetten in zilverbaren om te profiteren van een eventuele koersstijging. Daarnaast biedt het u als ondernemer ook een extra mogelijkheid om het vermogen in de B.V. te verzekeren.

Btw van zilverbaren terugvorderen

Koopt u zakelijk zilver, dus namens een bedrijf, dan kunt u de btw die wordt geheven bij de aankoop van zilverbaren doorgaans terugvorderen. Voor deze klanten leveren we een breed scala zilveren baren van diverse gewichten. Wij zijn leverancier van LBMA erkende producenten zoals Umicore. De meest gangbare zilverbaren van 1 kilogram en 5 kilogram kunt u bij The Silver Mountain bestellen tegen een lage premie ten opzichte van de actuele zilverprijs.

Zilveren munten kopen als verzamelaar

Zilveren munten worden niet alleen uitgegeven om te investeren in edelmetalen, maar ook zijn er vele zilveren verzamelmunten te koop. Deze zilveren munten zijn vaak onderdeel van een serie, zoals de Koala serie van The Perth Mint of de Queen Beasts serie van The Royal Mint.

Naast deze series verkoopt The Silver Mountain ook verzamelmunten die niet bij een specifieke serie horen. Deze munten hebben vaak een gelimiteerde oplage en zijn korte tijd beschikbaar. Bijkomend voordeel is dat verzamelmunten zeer geschikt kunnen zijn als uniek cadeau voor diverse bijzondere gelegenheden.

Veilig online zilver kopen bij The Silver Mountain

Veilig online zilver kopen bij The Silver Mountain

Zilver kopen kan bij The Silver Mountain gemakkelijk, eenvoudig en snel worden geregeld. We leveren de meeste munten en baren direct vanuit onze voorraad en alle verzendingen zijn altijd volledig verzekerd. Wij garanderen de levering van uw bestelling en de echtheid van uw producten. De prijzen in onze webshop zijn altijd gebaseerd op de actuele zilverprijs en worden elke drie minuten hierop aangepast.

Voor alle zilveren munten en baren die The Silver Mountain aanbiedt is een terugkoopgarantie van toepassing. Deze garantie houdt in dat u uw zilver altijd weer kunt terug verkopen aan The Silver Mountain tegen een marktconforme prijs, ongeacht de hoeveelheid die u wenst te verkopen. Wij hanteren de hoogste biedprijs van Nederland voor zilveren beleggingsmunten en betalen ruim boven de zilverwaarde uit, omdat dit voor ons zeer gangbare en goed verhandelbare munten zijn. Wij kopen zilveren munten en baren in via onze partner Inkoop Edelmetaal

Onze klanten waarderen The Silver Mountain met gemiddeld een 9,5 uit 10 op basis van meer dan 3.500 reviews.

Zilver kopen met contant geld

Wilt u uw zilver aankopen door middel van een contante betaling? Dit is mogelijk door uw bestelling af te halen op ons kantoor te Baarn. Hier is het mogelijk om uw bestelling te voldoen middels de PIN of contant. Let wel dat wij enkel werken op afspraak en dat wij geen voorraad aanhouden op onze kantoren.

Betrouwbaar zilver kopen met aankoopadvies

Bent u niet bekend met het kopen van zilver? Dan adviseren we om onze Kieswijzer te bekijken. In onze kieswijzer kunt u zien wat de verschillende opties zijn tussen zilveren munten en zilverbaren, wat het verschil is tussen de aankoop- en verkoopprijs en welke munten en baren goed verhandelbaar zijn. Voor persoonlijk advies over zilver kopen kunt u ook altijd contact met ons opnemen of een offerte op maat aanvragen.

Veelgestelde vragen over het kopen van zilver

Is het verstandig om zilver te kopen?

Er zijn verschillende redenen om zilver te kopen. Zilver heeft veel industriële toepassingen. Naar verwachting zal de industriele vraag naar zilver toenemen aangezien zilver relatief goedkoop is en in heel veel verschillende industriele toepassing onmisbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende vraag naar zonnepanelen en medische apparatuur. Van de jaarlijkse mijnproductie wordt meer dan de helft van het gewonnen zilver geconsumeerd in de industrie.
Daarnaast kijken veel beleggers naar de goud-zilver-ratio. De goud-zilver-ratio geeft aan hoeveel troy ounce zilver u krijgt voor één troy ounce goud. Een hoge ratio betekent dat zilver ondergewaardeerd is of goud overgewaardeerd. Ook heeft zilver net als goud een rijke historie als echt geld en zilver is voor een kleinere belegger beter toegankelijk dan goud.

Waar kan ik het beste zilver kopen?

Bij The Silver Mountain kunt u fysiek zilver kopen tegen de scherpste prijs van Nederland. Wij zijn de eerste handelaar in Nederland die zilver kopen in muntvorm beschikbaar heeft gemaakt. U kunt bij The Silver Mountain een breed scala aan zilver kopen, zoals zilveren munten of zilverbaren

Wat kost 1 kilo zilver?

De actuele koers van de zilverprijs is 5 dagen per week in beweging en afhankelijk van alle wereldwijde transacties die er rond zilver plaatsvinden. De koersen veranderen 5 dagen per week, omdat er alleen op doordeweekse dagen verhandelingen plaatsvinden op de beurs. Onze prijzen worden iedere drie minuten automatisch aangepast aan de actuele koersen van dat moment. U kunt op onze website de zilverprijs volgen om te zien wat 1 kilo zilver waard is. Aangezien het om een fysiek product gaat bestaat de verkoopprijs van de zilveren munten en baren naast de waarde van het zilver uit aanvullende elementen zoals de productiekosten, transportkosten en een premie (winstmarge).

Is het verstandiger om zilveren munten of baren te kopen?

De keuze voor zilveren munten of zilverbaren is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zilveren munten worden verkocht onder de margeregeling, dit houdt in dat u enkel btw betaalt over de winst van de handelaar en niet over de zilverwaarde. Zilveren baren worden gezien als grondstof en daarom belast met 21% btw. Als particulier zijn zilveren munten om die reden de voordeligste optie als u zilver wilt kopen. Zakelijk zijn zilverbaren de voordeligste optie, dit omdat u de btw kunt terugvorderen en zilverbaren lagere productiekosten hebben ten opzichte van munten.

Waarom fysiek zilver kopen?

Sinds 2000 is er jaarlijks een tekort aan zilver. Bijna de helft van de vraag naar zilver komt vanuit de industrie. Daarbij kan niet al het zilver teruggewonnen worden, waardoor dit simpelweg verdwijnt en zilver steeds zeldzamer wordt. Beleggers kijken ook naar de goud-zilverratio, oftewel hoeveel keer goud duurder is dan zilver. Vroeger was de ratio 1:15, toen het nog gebaseerd was op de wereldwijd beschikbare hoeveelheid goud in verhouding tot zilver. De afgelopen 100 jaar is een ratio van 1:45 tot 1:60 gebruikelijk geweest, terwijl het afgelopen decennium dit eerder schommelde tussen de 1:70 en 1:90. Een uitschieter was een ratio van 1:120 tijdens de corona crisis, waarin zilver ten opzichte van goud zwaar ondergewaardeerd was.

Hoeveel zilver mag u hebben?

De belastingdienst ziet het bezit van edelmetaal als belegging. U dient uw goud en zilver dan ook op te geven in uw jaarlijkse belastingaangiften in box 3 (sparen en beleggen). U dient als waarde op te geven de waarde van uw zilver op de peildatum (1 januari) van het jaar waarover u aangifte doet. Wij verstrekken als handelaar in edelmetaal zelf geen gegevens aan de belastingdienst, de jaarlijkse aangifte van uw edelmetaal is dan ook uw eigen verantwoordelijkheid.
Wettelijk is er geen limiet aan zilver wat u mag bezitten. Contante betalingen zijn mogelijk tot maximaal EUR 10.000 per persoon per transactie per maand. Voor betalingen per PIN of overboeking is geen limiet van toepassing.

Zilver kopen of goud kopen?

Wij krijgen met regelmaat de vraag: moet ik zilver of goud kopen? Dit is echter afhankelijk van uw persoonlijke situatie en u dient hiervoor zorgvuldig een aantal belangrijke aspecten af te wegen zoals eventuele andere beleggingen, uw financiële positie, risicobereidheid en andere relevante omstandigheden.
Zilver wordt steeds schaarser, met name door het gebruik in de industrie. Zilver zit in hele kleine hoeveelheden in elektronica en wordt vrijwel niet gerecycled. Zilver wordt gezien als een industrieel goed en is om die reden belast met 21% btw. Een uitzondering hierin zijn zilveren munten, deze worden verhandeld onder de margeregeling. Onze ervaring leert dat klanten die bereid zijn meer risico te lopen, in verhouding meer zilver kopen dan goud. De zilverkoers fluctueert over het algemeen sterker dan goud en brengt daarmee meer risico met zich mee, maar brengt hierdoor ook de kans op hogere rendementen.
Beleggingsgoud is vrijgesteld van btw. Het maakt voor de aankoop van goud dus niet uit of u zakelijk of privé investeert, en of u kiest voor baren of munten. Hoe groter de goudbaar- of munt, hoe lager (relatief gezien) de productiekosten zijn. Het verschil tussen de aankoopprijs en de goudprijs is om die reden dus ook het kleinst bij goud van hoge gewichten.
Goud wordt door onze klanten en veel edelmetaal experts gezien als een methode ter bescherming van koopkracht. Het wordt gezien als één van de meest geschikte methoden om vermogen te beschermen tegen invloeden van inflatie.
Wilt u zich verder verdiepen in de aankoop van edelmetaal? Dan raden wij aan om onze uitgebreide aankoopgidsen in ons Kenniscentrum door te nemen. Daarnaast hebben wij een Kieswijzer waarin u met behulp van een aantal vragen een persoonlijk aanbod ontvangt, afgestemd op uw wensen en behoeften.

Kan ik het zilver weer eenvoudig verkopen?

Voor vrijwel alle producten die The Silver Mountain verkoopt geldt een terugkoopgarantie. U kunt uw edelmetaal altijd weer eenvoudig bij ons aanbieden tegen vaste formules ten opzichte van de dan geldende zilverprijs. Wij kopen altijd in, ongeacht het volume wat u verkoopt en ongeacht de hoogte van de zilverprijs. Het verkopen van uw edelmetaal kan gemakkelijk, veilig en snel via onze dochteronderneming Inkoop Edelmetaal.

Waarom is de ene zilveren munt duurder dan de andere?

Zilveren munten verschillen in prijs. De prijsverschillen kunnen voorkomen indien munthuizen hun premie hebben verhoogd, of als wij bij The Silver Mountain van een bepaalde muntsoort een grote hoeveelheid hebben ingekocht – de korting die we daarin bedienen berekenen we door aan u als klant.


Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.