Goud kopen bij The Silver Mountain

Bij The Silver Mountain kunt u goud kopen tegen de scherpste prijs. Wij leveren de bekendste gouden beleggingsmunten zoals de Maple Leaf en de Krugerrand en u kunt bij ons ook goudbaren kopen van erkende producenten. Onze goudbaren beschikken over de Good Delivery status en zijn wereldwijd goed verhandelbaar. De gouden beleggingsmunten van de huidige jaargang zijn afkomstig van officiële munthuizen en worden in nieuwstaat aangeboden.

192 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Goud kopen voor de beste prijs bij The Silver Mountain

Bij The Silver Mountain kunt u eenvoudig en veilig online goud kopen. Ons goud is afkomstig van erkende producenten en de echtheid van het goud wordt door ons gegarandeerd. Ook geven wij een terugkoopgarantie voor alle goudbaren en gouden munten die wij verkopen, zodat u zeker bent van een eenvoudig verkoopproces op het moment dat u uw goud weer wilt (terug)verkopen.

Fysiek goud kopen is mogelijk in de vorm van gouden munten en goudbaren. U kunt goud kopen per gram of u kunt goud kopen per ounce. Het is zelfs mogelijk om goud te kopen per kilo. De gouden munten zijn vooral onder particuliere spaarders en beleggers populair. Goud kopen in de vorm van munten stelt u in staat om in kleine coupures in fysiek goud te investeren. Grotere beleggers kopen eerder goudbaren, omdat de productiekosten voor deze baren lager liggen dan bij de gouden munten. Hoe groter de goudbaar, hoe lager de kosten ten opzichte van de goudprijs.

Veilig goud kopen

Veilig goud kopen

Online goud kopen bij The Silver Mountain gebeurt uitsluitend op een veilige manier. Zo zijn al onze verzendingen volledig verzekerd onder andere door onze huiskoerier. U kunt er ook voor kiezen om - op afspraak - uw bestelling op te halen bij ons kantoor in Baarn of langs te komen voor een oriënterend gesprek in ons kantoor in Den Haag.

Omdat goud kopen niet voor iedereen dagelijkse kost is, hebben wij onze website zo ingericht dat het voor u extra gemakkelijk is om online goud te kopen. Het is ook mogelijk om telefonisch een (anonieme) bestelling te plaatsen. Meer weten? Bekijk dan onze speciale pagina over anoniem goud kopen.

Ook staat The Silver Mountain garant voor de echtheid en authenticiteit van alle gouden munten en goudbaren die worden aangeboden op onze site. Wij kopen ons edelmetaal in van erkende producenten, zoals smelterijen met een Good Delivery Status. Alle nieuwe baren van deze producenten zijn doorgaans voorzien van een serienummer en een gesealde verpakking. De nieuwe beleggingsmunten die wij aanbieden worden ingekocht via officiële distributeurs van de grootste munthuizen ter wereld, dit gaat om officiële munten met de status van wettig betaalmiddel.

Daarnaast kopen wij via onze partner inkoopedelmetaal.nl ook goud in van particulieren. Alle munten en baren die bij ons binnen komen worden getest op soortelijk gewicht, gehalte en conditie. Middels een speciaal apparaat wordt ook gemeten in welke mate de munt of baar reageert op een magneet. Het magnetisme van metaal kan niet worden gemanipuleerd. Elk metaal regeert op zijn eigen manier op een magnetisch veld en hieruit kan worden afgeleid of er vervalsingsmateriaal is gebruikt.

Wilt u meer informatie over het kopen van goud of andere edelmetalen, lees dan ook eens onze uitgebreide artikelen op het kenniscentrum. Tevens hebben wij een tal van video’s op ons kenniscentrum met veelzijdige informatie over goud kopen tegen de beste prijs.

Wilt u weten wat de ervaringen zijn van andere klanten bij The Silver Mountain? Bekijk dan onze reviews op trustpilot.

Waarom fysiek goud kopen?

Goud kopen wordt meestal gedaan om drie redenen:

  1. Goud kopen als belegging
  2. Goud kopen als veilige haven in tijden van onzekerheid
  3. Goud kopen als bescherming tegen inflatie

Mensen die goud kopen als belegging, speculeren op een stijging van de goudprijs. Na een daling tijdens de vorige crisis is de goudprijs de laatste jaren weer sterk aan het stijgen. Hoewel het ook mogelijk is om op papier in goud te onderhandelen, kiezen steeds meer beleggers voor de zekerheid van fysiek goud kopen. Goud kopen in fysieke vorm betekent bovendien dat de investering altijd bereikbaar is, omdat er geen afhankelijkheid van tussenpersonen of contracten is.

Het toevoegen van goud (en zilver) aan een beleggingsportefeuille helpt daarnaast bij het verspreiden van risico’s. Doordat edelmetalen doorgaans niet sterk afhankelijk zijn van andere activa, verminderen ze het totale risico van de portefeuille. Wanneer aandelen, obligaties of valuta’s in waarde dalen, kunnen goud en zilver in waarde stijgen. In onderstaande staafdiagram is de totale vraag naar goud van de afgelopen jaren te vinden, verdeelt in de verschillende sectoren waar de vraag vandaan komt. De vraag van baren en munten is als jaren redelijk stabiel. In 2021 is een dip te zien, dit komt voornamelijk door de dalende vraag in Azië tijdens de coronacrisis.

Een tweede belangrijke reden voor fysiek goud kopen, is de financiële zekerheid. Goud wordt vaak beschouwd als veilige haven in tijden van economische onzekerheid en financiële turbulentie. Goud heeft al 6000 jaar een waarde. Het werd al in de oudheid gebruikt als betaalmiddel, sieraad en religieus symbool. Goud is daarnaast een zeldzaam en waardevol edelmetaal dat door mensen over de hele wereld gewaardeerd wordt.

Wereldwijd wordt het kopen van goud als bescherming tegen inflatie gezien en als één van de meest betrouwbare manieren om vermogen te behouden. De daadwerkelijke waarde van goud, uitgedrukt in de hoeveelheid goederen en diensten die hiermee afgenomen kunnen worden, is zeer stabiel gebleven. Waarbij de koopkracht van alle valuta in de afgelopen eeuw vrijwel geheel is verdampt.

In de periode na het loslaten van de goudstandaard (systeem waarbij de waarde van valuta werd gekoppeld aan de hoeveelheid goud die een land in bezit had), volgde grote monetaire en economische onrust. De waarde van de dollar was niet langer gekoppeld aan de goudprijs en er kon zo ongedekt geld geprint worden (net als vandaag de dag). Er is dan geen vertrouwensbasis voor het gebruikte geldsysteem. De koopkracht van $100 anno 1971 daalde tot nog geen $20 in 2006, terwijl in dezelfde periode de hoeveelheid geprint geld drastisch toenam. Dat goud in dezelfde periode haar koopkracht wel behield blijkt uit diverse voorbeelden waarbij goederen of diensten worden gekocht en waarbij wordt gekeken naar de hoeveelheid goud of zilver die benodigd is om deze goederen of diensten te kopen. Een bekend voorbeeld is dat u met 1 troy ounce goud, vandaag de dag ruim EUR 1.700, een goed maatpak kon kopen in het verleden. Dat is vandaag de dag nog steeds zo. Zolang al het geld dat in omloop komt als schuld wordt gecreëerd, zal de waarde van dat geld afnemen en wordt het steeds lastiger om met rentetarieven de inflatie te bedwingen.

Vraag naar goud per sector
Bron: Metal Focus, Refinitiv GFMS, World Gold Council

Goud kopen als belegging

Goud kopen als belegging kent veel voordelen. Goud wordt al eeuwenlang gezien als een veilige haven in onzekere tijden. De prijs van goud is relatief stabiel doordat het een schaars edelmetaal is. Het heeft zelfs de neiging om in waarde te stijgen wanneer er economische en/of geopolitieke onrust heerst. Goud is dan ook een optie voor beleggers die hun vermogen willen beschermen. 

Waarom fysiek goud een veilige optie is

Fysiek goud zorgt ervoor dat u het product daadwerkelijk zelf in handen heeft. Zo kunt u het goud zelf verkopen wanneer dit gewenst is. Ook wanneer u het zou gebruiken als ruilmiddel kent fysiek goud voordelen. Goud heeft een lange geschiedenis van waarde behoud, en kan een goede manier zijn om uw vermogen te beschermen tegen de gevolgen van inflatie.

Welk goud kopen: gouden munten of goudbaren?

Welk goud kopen: gouden munten of goudbaren?

Een veelgehoorde vraag is welke vorm van goud kopen verstandig is: gouden munten of goudbaren.

Over het algemeen zijn de goudbaren goedkoper in de aanschaf dan gouden munten. Dit speelt vooral bij grotere coupures goud vanaf 250 gram. Hoe groter de goudbaar, hoe lager de productiekosten in verhouding tot de goudwaarde. Zo is het aanzienlijk goedkoper om één goudbaar te produceren van 100 gram dan 100 goudbaren van 1 gram.

Veel particuliere beleggers die goud kopen, kiezen voor de 1 troy ounce gouden beleggingsmunten. Voorbeelden hiervan zijn de gouden Maple Leaf en gouden Krugerrand. Deze gouden munten wegen 1 troy ounce (31,103 gram) en deze kleinere coupure maakt de munten makkelijker verhandelbaar dan grotere goudbaren.

Een overzicht van alle verschillende gouden munten en goudbaren kunt u terugvinden op onze Kieswijzer.

Goud kopen in muntvorm

Wanneer u wilt beleggen in gouden munten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u munten kiest die zo’n laag mogelijke premie hebben. Wanneer u op zoek bent naar gouden beleggingsmunten dan adviseren wij u de gouden Maple Leaf of de gouden Britannia. Hierbij heeft u de keuze uit munten van het meest recente jaar en munten van vorige jaargangen.

Als u goedkoop gouden munten wilt kopen, kies dan voor de munten van voorgaande jaargangen. Deze kopen wij van particulieren, waardoor wij deze tegen een extra scherpe prijs kunnen aanbieden.

Wanneer u een kleiner bedrag wilt beleggen in goud, dan zijn fractionele gouden munten de juiste keuze. Bij deze munten belegt u nog steeds voordelig in goud, maar u kunt met een lager bedrag instappen en goud kopen. Het voordeel hiervan is dat u dan ook lagere bedragen goud kunt verhandelen. De meeste munten zijn beschikbaar in 1/2 troy ounce1/4 troy ounce1/10 troy ounce en 1/20 troy ounce.

De gouden Panda munten zijn een van de weinige munten die ook beschikbaar zijn in grammen. Zo zijn deze gouden munten beschikbaar in 1 gram3 gram8 gram15 gram en 30 gram goud.

Naast deze kleine gouden munten, heeft The Silver Mountain ook gouden combibars te koop. Deze goudbaren zijn – vergelijkbaar met een chocoladereep – op te delen in kleine goudbaren van 0,5 gram of 1 gram en hierdoor geschikt als ruilmiddel of voor het verkopen van kleine hoeveelheden goud. 


Goud kopen in muntvorm

Gouden munten kopen als verzamelaar

Niet alleen beleggers zijn bij The Silver Mountain aan het goede adres. Ook als u gouden munten wilt kopen om te verzamelen bieden wij u de scherpste prijs. Wij bieden gouden verzamelmunten van verschillende series aan. Daarnaast komen er met enige regelmaat nieuwe gouden verzamelmunten. Wilt u op de hoogte worden gebracht van onze nieuwste verzamelmunten? Schrijft u dan in voor onze nieuwsbrief.

De meeste bekende series van gouden verzamelmunten zijn de Lunar en Panda

Goudbaren kopen

Door de huidige spaarrentes, die steeds verder dreigen te dalen, wordt goud kopen steeds interessanter. Alle goudbaren in de webshop zijn vrijgesteld van btw. Bij The Silver Mountain kunt u goudbaren kopen in verschillende gewichten van 1 gram, 2.5 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 1 troy ounce, 50 gram, 100 gram, 250 gram, 500 gram en 1 kilo.

Beleggingsgoud dient altijd te zijn geslagen in een hoog gehalte goud. Hoe hoger het gehalte, hoe beter het goud verhandelbaar is. Hierbij is het gehalte van 99,99% puur goud het hoogst haalbaar. Alle goudbaren in de webshop zijn gemaakt van 99,99% puur goud.

Goudbaren kopen doet u niet zomaar. The Silver Mountain voorziet u graag van informatie. Het kenniscentrum en de blogs op de website bieden de mogelijkheid om u meer te verdiepen in het kopen van goud of zilver. Ook de kieswijzer kan u helpen bij het maken van een keuze. De kieswijzer geeft een overzicht van de aankoopprijzen, verkoopprijzen en de spread van verschillende producten op de website.

Goud kopen van erkende producenten

Al het goud dat u kunt kopen bij The Silver Mountain is afkomstig van erkende producenten. Zo leveren we nieuwe beleggingsmunten van de huidige jaargang die zijn geslagen door officiële munthuizen, zoals de Royal Canadian Mint uit Canada en The Perth Mint uit Australië. Wij kopen onze munten in via de officiële distributeurs van deze munthuizen en leveren al onze gouden munten in de oorspronkelijke verpakking.

Goudbaren die u koopt bij The Silver Mountain worden geslagen door LBMA erkende producenten met de Good Delivery Status. Hierdoor zijn deze goudbaren wereldwijd eenvoudig verhandelbaar en bent u verzekerd van het gewicht, gehalte en de echtheid van de goudbaren. Wij leveren veelal goudbaren van Umicore, Valcambi en C Hafner.

Waar moet u bij goud kopen op letten?

Goud kopen is bij The Silver Mountain eenvoudig te realiseren. Omdat The Silver Mountain alleen samenwerkt met LBMA gecertificeerde smelterijen en munthuizen, weet u zeker dat u echt goud koopt. Wij garanderen daarnaast de authenticiteit van alle gouden munten en baren die wij verkopen. 

Zo bieden bij producten aan van Umicore, C. Hafner en Valcambi. Dit zijn bekende LBMA gecertificeerde smelterijen die goudbaren met een certificaat van echtheid aanbieden.

The Silver Mountain is de grootste muntenhandelaar van Nederland en heeft meer dan 3500 positieve reviews op trustpilot.

Tevens levert The Silver Mountain alleen fysiek edelmetaal. Zo weet u zeker dat u ook daadwerkelijk een fysiek product in handen heeft wanneer u goud koopt. Daarnaast biedt The Silver Mountain een unieke terugkoopgarantie. Dit wil zeggen dat wij altijd uw gekochte edelmetalen terug zullen kopen tegen de hoogste tarieven van Nederland.

Meer weten over waar u op moet letten bij het (voor het eerst) aankopen van goud? Wij leggen dit uit in onderstaande video. 

Goud kopen met certificaat

Wanneer u nieuwe goudbaren koopt, hebben deze veelal een certificaat van echtheid.

Zo komen de goudbaren van C. Hafner in een blisterverpakking. Deze blisterverpakking is niet alleen een mooie verpakking voor uw goudbaar, maar is het tevens het certificaat van echtheid. Aan de achterzijde van deze verpakking is het certificaat dan ook zichtbaar.

Gouden munten komen vaak zonder certificaat. Dit betekent niet dat deze niet legitiem zijn, maar enkel komen deze producten zonder certificaat. The Silver Mountain verkoopt altijd producten van gerenommeerde munthuizen waarop u kunt vertrouwen.

Goud ophalen, bezorgen of laten opslaan

Goud ophalen, bezorgen of laten opslaan

Als u goud koopt bij The Silver Mountain kunt u ervoor kiezen om uw aangekochte goud op te halen, te laten versturen of volledig verzekerd op te laten slaan.

Op ons kantooradres te Baarn kunt u uw goud ophalen in een discrete en beveiligde omgeving, waar u desgewenst het bedrag bij het afhalen contant of per pin kunt voldoen. Ook kunnen we u hier verder informeren en adviseren over het kopen van goud.

Al onze verzendingen zijn volledig verzekerd en worden uitgevoerd door vertrouwde en gespecialiseerde partners. De pakketten die wij versturen zijn altijd eenvoudig traceerbaar. Afhankelijk van de gekozen verzendmethode is naast een handtekening voor ontvangst ook een identiteitscontrole vereist om het pakket te kunnen ontvangen.

U kunt ook goud kopen en dit laten opslaan bij Edelmetaal Beheer Nederland (EBN). Er zijn opslaglocaties in Rotterdam en in Zurich beschikbaar. Uw goud ligt dan veilig, verzekerd en zwaarbeveiligd opgeslagen.

Betrouwbaar goud kopen bij The Silver Mountain

Bij goud kopen is het van belang dat u zakendoet met een betrouwbare partij. The Silver Mountain is gespecialiseerd in de handel in fysiek edelmetaal en een bekend en vertrouwd adres binnen Nederland en België. Sinds 2008 zijn wij actief als aanbieder van goud en zilver en uitgegroeid tot een van de grootste handelaren in de Benelux met een breed assortiment fysiek edelmetaal. Veel gouden munten en goudbaren zijn bij ons uit voorraad leverbaar.

Onze betrouwbaarheid blijkt uit de AFM-vergunning die we hebben voor het aanbieden van goud (en zilver) als beleggingsobject.

Onze klanten waarderen The Silver Mountain met gemiddeld een 9,7 uit 10 op basis van meer dan 3.500 reviews.

Meer over goud kopen

Wilt u meer weten over goud kopen? Bezoek dan ook eens ons kenniscentrum of vul vrijblijvend onze kieswijzer in. Daarnaast kunt u ook – op afspraak – langskomen bij ons kantoren in Den Haag of Baarn voor een oriënterend gesprek over goud kopen.

Veelgestelde vragen over het kopen van goud

Hoeveel goud mag u in huis hebben?

In Nederland is er geen maximum vastgesteld aan de hoeveelheid goud dat u in bezit mag hebben.
Heeft u liever uw goud elders opgeslagen? Onze partner Edelmetaal Beheer Nederland, biedt verschillende veilige opslagmogelijkheden. Bekijk de mogelijkheden op onze klantenservicepagina

Is het verstandiger om gouden munten of baren te kopen?

Welke vorm van goud kopen verstandiger is, hangt samen met uw wensen. Over het algemeen zijn goudbaren goedkoper in aanschaf dan gouden munten. Dit heeft te maken met de productiekosten. In de basis is de regel; hoe groter de coupure, hoe lager de productiekosten zijn in verhouding tot de goudwaarde.

Daarentegen zijn gouden munten weer makkelijker te verhandelen. Zo kunt u gemakkelijk 1 gouden munt verkopen, terwijl u bij een baar de gehele baar moet verkopen.

Toch liever een baar kopen die verhandelbaar is in delen? Bekijk dan ook eens aanbod in combibaren. Deze goudbaren zijn op te delen in kleinere coupures en doen denken aan een chocoladereep.

Wat kost 1 kilo goud?

De prijs van goud is afhankelijk van de koers. De goudkoers kan fluctueren, dus de prijs van goud kan veranderen. Al onze productprijzen worden automatisch aangepast aan de hand van de actuele koers. 

Meer weten over de huidige koers en de prijs van 1 kilo goud?
U kunt gemakkelijk de huidige koersen vinden op onze website.

Hoeveel goud mag u belastingvrij kopen?

Beleggingsgoud is vrijgesteld van BTW onder bepaalde voorwaarden. Zo moeten gouden munten tenminste 90% zuiver zijn, geslagen zijn na 1800 en in het land van oorsprong een wettig betaalmiddel zijn of zijn geweest.

Over beleggingsgoud betaald men over het algemeen dus geen belasting. Wel valt goud onder uw vermogen en dus dient uw beleggingsgoud aangegeven te worden in Box 3.

Wilt u meer weten over de fiscaliteit omtrent edelmetalen?
Lees dan ook onze uitgebreide uitleg op onze fiscaliteitspagina.

Is het verstandig om fysiek goud te kopen?

Of goud kopen verstandig is, hangt af van persoonlijke voorkeuren. Goud kent dan ook veel voordelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Goud kan uw koopkracht beschermen
  • Goud is vrijwel ongevoelig voor inflatie
  • Goud is gemakkelijk verhandelbaar

Overweegt u om fysiek goud te kopen, dan is het altijd van belang om onderzoek te doen naar uw financiële situatie en de verkopende partij.

The Silver Mountain verkoopt altijd erkende producten en heeft al meet dan 15 jaar ervaring. Daarnaast hebben wij een 4.8/5 op basis van meer dan 3600 positieve reviews op Trustpilot.

Hoe weet u of uw goud echt is?

Om erachter komen of uw goud echt is, kunt u verschillende echtheidscontroles toepassen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de visuele controle, de geluidscontrole en de magnetische controle. Wij hebben een uitgebreide handleiding per methode voor u uitgeschreven en is te downloaden middels onderstaande link:

Echtheid edelmetalen controleren [PDF]

The Silver Mountain levert enkel edelmetalen van erkende producenten en komen in veel gevallen met een certificaat van echtheid. Tevens heeft The Silver Mountain een AFM vergunning, wat inhoudt dat de Autoriteit Financiële Markten toezicht houdt op de betrouwbaarheid van onze beleggingsproducten.


Staat uw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.


Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.