Goud kopen bij The Silver Mountain

Bij The Silver Mountain kunt u goud kopen tegen de scherpste prijs. Wij leveren de bekendste gouden beleggingsmunten zoals de Maple Leaf en de Krugerrand en u kunt bij ons ook goudbaren kopen van erkende producenten. Onze goudbaren beschikken over de Good Delivery status en zijn wereldwijd goed verhandelbaar. De gouden munten zijn afkomstig van officiële munthuizen en worden in nieuwstaat aangeboden.

156 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Goud kopen

Bij The Silver Mountain kunt u eenvoudig en veilig online goud kopen. Ons goud is afkomstig van erkende producenten en de echtheid van het goud wordt door ons gegarandeerd. Ook geven wij een terugkoopgarantie voor alle goudbaren en gouden munten die wij verkopen, zodat u zeker bent van een eenvoudig verkoopproces op het moment dat u uw goud weer wilt (terug)verkopen.

Fysiek goud kopen is mogelijk in de vorm van gouden munten en goudbaren. De gouden munten zijn vooral onder particuliere spaarders en beleggers populair. Goud kopen in de vorm van munten stelt u in staat om in kleine coupures in fysiek goud te investeren. Grotere beleggers kopen eerder goudbaren, omdat de productiekosten voor deze baren lager liggen dan bij de gouden munten. Hoe groter de goudbaar, hoe lager de kosten ten opzichte van de goudprijs.

Goud kopen

Veilig Goud kopen

Goud kopen bij de The Silver Mountain gebeurt uitsluitend op een veilige manier. Zo is onze website extra beveiligd en staan wij altijd voor u klaar om u te informeren over het kopen van goud. Naast het feit dat onze website extra goed beveiligd is, zullen wij ook nooit gegevens delen met derden.

Omdat het kopen van goud niet voor iedereen dagelijkse kost is, hebben wij onze website zo ingericht dat het voor u extra gemakkelijk is.

Wilt u toch meer informatie over het kopen van goud of andere edelmetalen, lees dan ook eens onze uitgebreide artikelen op het kenniscentrum. Tevens hebben wij een tal van video’s op ons youtube-kanaal met veelzijdige informatie over het kopen van goud.

Waarom goud kopen

Waarom goud kopen?

Goud kopen wordt meestal gedaan om twee redenen:
1.    Goud kopen als belegging
2.    Goud kopen als zekerheid

Mensen die goud kopen als belegging, speculeren op een stijging van de goudprijs. Na een daling tijdens de vorige crisis is de goudprijs de laatste jaren weer sterk aan het stijgen. Hoewel het ook mogelijk is om op papier in goud te onderhandelen, kiezen steeds meer beleggers voor de zekerheid van fysiek goud. Goud kopen in fysieke vorm betekent bovendien dat de investering altijd bereikbaar is, omdat er geen afhankelijkheid van tussenpersonen of contracten is.

Een tweede belangrijke reden voor goud kopen, is de financiële zekerheid. De waarde van papiergeld is afhankelijk van het huidige monetaire systeem waarbij de waarde van geld wordt gedefinieerd als een schuld aan de bank. Bij een crisis kan dit geld onverwacht snel minder waard of minder bereikbaar worden. Goud daarentegen heeft een waarde uit zichzelf en wordt al duizenden jaren als ‘natuurlijk geld’ gebruikt.

Puur goud wordt meestal niet voor de sier gekocht, omdat het relatief zacht materiaal is en snel indeukt. Het wordt daarom niet gebruikt om bijvoorbeeld sieraden te maken. Wel wordt goud aankopen in muntvorm soms als verzamelobject gekocht, omdat de munten elk jaar een nieuw ontwerp krijgen.

Welk goud kopen: gouden munt of goudbaren?

Een veelgehoorde vraag is welke vorm van goud kopen verstandig is: gouden munten of goudbaren.

Over het algemeen zijn de goudbaren goedkoper in de aanschaf dan gouden munten. Dit speelt vooral bij grotere coupures goud vanaf 250 gram. Hoe groter de goudbaar, hoe lager de productiekosten in verhouding tot de goudwaarde. Zo is het aanzienlijk goedkoper om één goudbaar te produceren van 100 gram dan 100 goudbaren van 1 gram.

Veel particuliere beleggers die goud kopen, kiezen voor de 1 troy ounce gouden beleggingsmunten. Voorbeelden hiervan zijn de gouden Maple Leaf en gouden Krugerrand. Deze gouden munten wegen 1 troy ounce (31,103 gram) en deze kleinere coupure maakt de munten makkelijker verhandelbaar dan grotere goudbaren.

Een overzicht van alle verschillende gouden munten en goudbaren kunt u terugvinden op onze Kieswijzer.

Goud kopen in muntvorm

Goud kopen in muntvorm

Wanneer u wilt beleggen in gouden munten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u munten kiest die zo’n laag mogelijke premie hebben. Wanneer u op zoek bent naar gouden beleggingsmunten dan adviseren wij u de gouden Maple Leaf of de gouden Wiener Philharmoniker. Hierbij heeft u de keuze uit munten van het meest recente jaar en munten van vorige jaargangen.

Als u goedkoop gouden munten wilt kopen, kies dan voor de munten van voorgaande jaargangen. Deze kopen wij van particulieren, waardoor wij deze tegen een extra scherpe prijs kunnen aanbieden.

Wanneer u een kleiner bedrag wilt beleggen in goud, dan zijn fractionele gouden munten de juiste keuze. Bij deze munten belegt u nog steeds voordelig in goud, maar u kunt met een lager bedrag instappen en goud kopen. Het voordeel hiervan is dat u dan ook lagere bedragen goud kunt verhandelen. De meeste munten zijn beschikbaar in 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce, 1/10 troy ounce en 1/20 troy ounce.

De gouden Panda munten zijn een van de weinige munten die ook beschikbaar zijn in grammen. Zo zijn deze gouden munten beschikbaar in 1 gram, 3 gram, 8 gram, 15 gram en 30 gram goud.

Gouden munten kopen als verzamelaar

Niet alleen beleggers zijn bij The Silver Mountain aan het goede adres. Ook als u gouden munten wilt kopen om te verzamelen bieden wij u de scherpste prijs. Wij bieden gouden verzamelmunten van verschillende series aan. Daarnaast komen er met enige regelmaat nieuwe gouden verzamelmunten bij.

De meeste bekende series van gouden verzamelmunten zijn de Lunar, Panda en Kangaroo series.

Goudbaren kopen

Door de huidige spaarrentes, die steeds verder dreigen te dalen, wordt goud kopen steeds interessanter. Alle goudbaren in de webshop zijn vrijgesteld van btw. Bij The Silver Mountain kunt u goudbaren kopen in verschillende gewichten:

Beleggingsgoud dient altijd te zijn geslagen in een hoog gehalte goud. Hoe hoger het gehalte, hoe beter het goud verhandelbaar is. Hierbij is het gehalte van 99,99% puur goud het hoogst haalbaar. Alle goudbaren in de webshop zijn gemaakt van 99,99% puur goud.

Goudbaren kopen doe je niet zomaar. The Silver Mountain voorziet u graag van informatie. Het kenniscentrum en de blogs op de website bieden de mogelijkheid om u meer te verdiepen in het kopen van goud of zilver. Ook de kieswijzer kan u helpen bij het maken van een keuze. De kieswijzer geeft een overzicht van de aankoopprijzen, verkoopprijzen en de spread van verschillende producten op de website.

Goud kopen van erkende producenten

Goud kopen van erkende producenten

Al het goud dat u kunt kopen bij The Silver Mountain is afkomstig van erkende producenten. Zo leveren we nieuwe beleggingsmunten van de huidige jaargang die zijn geslagen door officiële munthuizen, zoals de Royal Canadian Mint uit Canada en de Perth Mint uit Australië. Wij kopen onze munten in via de officiële distributeurs van deze munthuizen en leveren al onze gouden munten in de oorspronkelijke verpakking.

Goudbaren die u koopt bij The Silver Mountain worden geslagen door LBMA erkende producenten met de Good Delivery Status. Hierdoor zijn deze goudbaren wereldwijd eenvoudig verhandelbaar en bent u verzekerd van het gewicht, gehalte en de echtheid van de goudbaren. Wij leveren veelal goudbaren van Umicore, Valcambi en C Hafner.

Waar moet je bij goud kopen op letten?

Goud kopen is bij The Silver Mountain eenvoudig te realiseren, omdat The Silver Mountain alleen samenwerkt met LBMA gecertificeerde smelterijen en munthuizen, weet u zeker dat u echt goud koopt.

Zo bieden bij producten aan van Umicore, C. Hafner en Valcambi.

The Silver Mountain is de grootste muntenhandelaar van Nederland en heeft meer dan 2000 positieve reviews op Trustpilot.
Tevens levert The Silver Mountain alleen fysiek edelmetaal. Zo weet u zeker dat u ook daadwerkelijk een fysiek product een handen heeft wanneer u goud koopt.

Goud ophalen, bezorgen of laten opslaan

Als u goud koopt bij The Silver Mountain kunt u ervoor kiezen om uw aangekochte goud op te halen, te laten versturen of volledig verzekerd op te laten slaan.

Op ons kantooradres te Baarn kunt u uw goud ophalen in een discrete en beveiligde omgeving, waar u desgewenst het bedrag bij het afhalen contant of per pin kunt voldoen. Ook kunnen we u hier verder informeren en adviseren over het kopen van goud.

Al onze verzendingen zijn volledig verzekerd en worden uitgevoerd door vertrouwde en gespecialiseerde partners. De pakketten die wij versturen zijn altijd eenvoudig traceerbaar. Afhankelijk van de gekozen verzendmethode is naast een handtekening voor ontvangst ook een identiteitscontrole vereist om het pakket te kunnen ontvangen.

U kunt ook goud kopen en dit laten opslaan bij Edelmetaal Beheer Nederland (EBN). Er zijn opslaglocaties in Rotterdam en in Zurich beschikbaar. Uw goud ligt dan veilig, verzekerd en zwaarbeveiligd opgeslagen.

Goud kopen bij een betrouwbaar adres

Bij goud kopen is het van belang dat u zakendoet met een betrouwbare partij. The Silver Mountain is gespecialiseerd in de handel in fysiek edelmetaal en een bekend en vertrouwd adres binnen Nederland en België. Sinds 2008 zijn wij actief als aanbieder van goud en zilver en uitgegroeid tot een van de grootste handelaren in de Benelux met een breed assortiment fysiek edelmetaal. Veel gouden munten en goudbaren zijn bij ons uit voorraad leverbaar.

Onze betrouwbaarheid blijkt uit de AFM-vergunning die we hebben voor het aanbieden van goud (en zilver) als beleggingsobject. Daarnaast beschikken we over een certificaat van Trusted Shops waardoor we een 100% kopersbescherming kunnen bieden. Zo kunt u bij ons ervoor kiezen om uw aankoop tot EUR 20.000 te verzekeren bij TrustedShops. In het geval dat wij niet uitleveren is uw aankoopbedrag volledig gedekt.

Onze klanten waarderen The Silver Mountain met gemiddeld een 9,7 uit 10 op basis van meer dan 3.500 reviews.

Meer over goud kopen

Wilt u meer weten over goud kopen? Bezoek dan ook eens ons kenniscentrum of vul vrijblijvend onze kieswijzer in.


Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.