Zilveren munten kopen bij The Silver Mountain

Bij The Silver Mountain kunt u eenvoudig en veilig online zilveren munten kopen. Ons zilver is afkomstig van erkende producenten en de echtheid van het zilver wordt door ons gegarandeerd.

Toon filters

351 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zilveren munten kopen

Wij hebben een breed assortiment aan zilveren munten, zoals de Maple Leaf, Silver Eagle en Wiener Philharmoniker. Deze munten zijn goedkoper dan zilverbaren en gemakkelijk verhandelbaar voor iedereen die wil beleggen in zilver.

Wij leveren nieuwe munten van de huidige jaargang in de oorspronkelijke verpakking van het munthuis. Voor deze zilveren munten geven wij daarnaast een terugkoopgarantie: wij kopen zilveren munten terug tegen de beste prijs van Nederland.

Zilveren munten of baren kopen?

Zilveren munten of baren kopen?

Indien u als particulier aankoopt, is beleggen in zilveren munten de beste keuze. Zilveren munten zijn namelijk vrijgesteld van btw en vallen onder de zogenoemde “margeregeling.” Dit betekent dat er enkel btw betaald dient te worden over de winstmarge van The Silver Mountain. Zilverbaren zijn volledig belast met 21% btw en daardoor als particulier een minder voordelige optie. Zilveren munten zijn bovendien goedkoper en gemakkelijker verhandelbaar. Daarbij ontvangt u een aanzienlijk betere prijs als u uw zilveren munten weer wilt verkopen.

Lees meer over beleggen in zilver: beleggen in zilver.

Welke zilveren munten kopen?

Bij het kiezen van zilveren munten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u munten kiest met een zo laag mogelijke premie. Hierdoor maximaliseert u uw rendement op lange termijn, omdat uw prijs zo dicht mogelijk bij de zilverprijs ligt. Wanneer u op zoek bent naar zilveren beleggingsmunten adviseren wij de zilveren Maple Leaf of de zilveren Philharmoniker.

Goedkoop zilveren munten kopen

Bij de aankoop van zilveren munten heeft u de keuze uit munten van het meest recente jaar en munten van vorige jaargangen. Als u goedkoop zilveren munten wilt kopen, kies dan voor de munten van voorgaande jaargangen. Deze kopen wij van particulieren, waardoor wij deze tegen een extra scherpe prijs kunnen aanbieden.

Zilveren munten kopen als verzamelaar

Niet alleen beleggers zijn bij The Silver Mountain aan het goede adres. Ook als u zilveren munten wilt verzamelen bieden wij u de scherpste prijs. Wij bieden zilveren verzamelmunten van verschillende series aan. Daarnaast komen er met enige regelmaat nieuwe verzamelmunten bij.

Bekende series van verzamelmunten zijn de Lunar, Kookaburra, Koala en Queen Beasts.

Prijs zilveren munten

Prijs zilveren munten

The Silver Mountain biedt zilveren munten aan tegen de best mogelijke prijzen. De getoonde prijzen zijn vrijwel altijd gekoppeld aan de real-time zilverprijs, tenzij het zéér bijzondere producten betreft.

Wij verversen onze prijzen iedere drie minuten aan de hand van de meest actuele zilverprijs. Zo krijgt u van ons altijd de scherpst mogelijke prijs op het moment van aankoop. Zodra u uw bestelling plaatst, is uw prijs definitief. Voor de beleggingsmunten hanteren wij een staffelkorting. Zo krijgt u bij grotere afname een extra scherpe prijs.

Aankoopadvies bij zilveren munten

Omdat een ieder zijn of haar doelen anders liggen, is er niet een eenduidig advies te geven. Wel is het belangrijk om uw zilver aan te kopen bij een veilige aanbieder. The Silver Mountain is al ruim 15 jaar actief in de edelmetalen en heeft het aankopen van zilver in Nederland toegankelijk gemaakt. Met een ruim assortiment en meer dan 3500 positieve reacties op Trustpilot staat de The Silver Mountain bekend als een betrouwbare partner. Tevens hebben wij een kieswijzer ontwikkeld, die het mogelijk maakt om een aanbod voor u te maken door simpelweg enkele vragen te beantwoorden.

Vul hier de Kieswijzer in en ontvang binnen enkele klikken een advies op maat.

Veelgestelde vragen over zilveren munten

Kan ik oude zilveren munten kopen bij The Silver Mountain?

Oude zilveren munten kopen is mogelijk bij The Silver Mountain. Wij noemen dit munten van voorgaande jaargangen. Deze zilveren munten zijn door ons ingekocht van particulieren en kunnen wij om die reden goedkoper aanbieden dan nieuwe zilveren munten. Bij het investeren in fysiek zilver raden wij aan om de goedkoopste zilveren beleggingsmunt te kiezen. In de toekomst bieden wij namelijk een percentage van de zilverprijs op basis van het gewicht van de munt, en de beleggingsmunten hebben onderling hetzelfde gewicht en zijn allemaal geslagen in puur zilver.

Wat zijn de goedkoopste zilveren munten in het assortiment?

De goedkoopste zilveren munt zijn vaak munten van voorgaande jaargangen. Indien deze niet op voorraad zijn raden wij aan om te kiezen voor de goedkoopste beleggingsmunt van 1 troy ounce. Deze munten hebben een gewicht van 31,103 gram puur zilver en zijn makkelijk wereldwijd te verhandelen.

Afhankelijk van de marktomstandigheden kan het voorkomen dat de ene muntsoort net even goedkoper is dan de andere soort. Eventuele prijsverschillen kunnen voorkomen indien munthuizen hun premie hebben verhoogd, of als wij bij The Silver Mountain van een bepaalde muntsoort een grote hoeveelheid hebben ingekocht. De korting hiervan berekenen we dan door aan u als klant. Het gewicht en gehalte van alle munten is gelijk en ook als u de zilveren beleggingsmunten ooit verkoopt, krijgt u overal dezelfde prijs voor.

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van zilveren munten?

De laatste tijd zien wij veel nieuwe zilveren munten langskomen. Dit gaat om nieuwe, relatief onbekende beleggingsmunten. Echter gaat het hierbij niet om de erkende zilveren beleggingsmunten en om die reden zijn deze munten hierdoor niet wereldwijd verhandelbaar. De zilveren beleggingsmunten die The Silver Mountain aanbiedt zijn wereldwijd erkende beleggingsmunten. Hierdoor zijn deze munten wereldwijd verhandelbaar in tegenstelling tot de relatief onbekende beleggingsmunten.

Belangrijk om rekening mee te houden bij de aankoop van zilveren munten is het gewicht. Zilveren beleggingsmunten worden verkocht per 25 stuks, met uitzondering van de zilveren Philharmoniker, die worden per 20 stuks verkocht. Eén tube van 25 zilveren munten bevat 777,5 gram aan puur zilver. Bij een volle monsterbox – oftewel 500 zilveren munten – gaat het al om meer dan 15,5 kilo aan puur zilver. Bij de aankoop van zilveren munten is het daarom van belang rekening te houden met het transport maar ook de opslag van uw zilveren munten.

Welke zilveren munten zijn het meest populair?

Op onze webshop kunt u eenvoudig en gemakkelijk ons aanbod zilveren beleggingsmunten bekijken. Dit gaat om wereldwijd erkende zilveren munten, wat inhoudt dat u wereldwijd met uw producten kunt handelen. De gangbare beleggingsmunten die The Silver Mountain aanbiedt zijn de Philharmoniker, Kangaroo, Maple Leaf, Britannia, Krugerrand en de Silver Eagle. De meest bekende zilveren munten zijn de Maple Leaf, Silver Eagle en de Philharmoniker. Echter zijn alle bovengenoemde munten gangbaar, wereldwijd erkend en daardoor wereldwijd te verhandelen. Daarnaast bieden wij voor deze munten dezelfde terugkoopgarantie.


Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.