Opslag

Opslag bij Edelmetaal Beheer Nederland

Edelmetaal Beheer Nederland is de exclusieve partner van The Silver Mountain voor de opslag van edelmetaal. Via onze website kunt u edelmetaal kopen en dit vervolgens laten opslaan bij Edelmetaal Beheer Nederland (EBN). Er zijn opslaglocaties in Rotterdam en in Zurich beschikbaar. In Zurich heeft u de mogelijkheid om btw-vrij zilver, platina of palladium op te laten slaan. Het grote voordeel hiervan is dat de aankoop van deze metalen dan niet is belast met 21% btw. Daarnaast ligt uw edelmetaal veilig, verzekerd en zwaar beveiligd opgeslagen. Het betreft hier volledig gealloceerde opslag, dus al het edelmetaal is opgeslagen op naam van de klant en juridisch eigendom van de klant.

EBN werkt met een stichting derdengelden en heeft een vergunning van de AFM voor het aanbieden van edelmetaal in combinatie met opslag als een beleggingsobject.

Opslagkosten

Edelmetaal Beheer Nederland rekent opslagtarieven vanaf 0,65% tot 0,90% (exclusief btw) op jaarbasis. Deze kosten worden berekend aan de hand van de actuele waarde van uw edelmetaal. Er worden geen andere kosten in rekening gebracht.

Een compleet overzicht van de tarieven vindt u hieronder terug.

Locatie Zurich
  Locatie Rotterdam
 
Goud 0,65% Goud 0,65%
Zilver 0,90% Zilver 0,90%
Platina 0,90% Platina 0,90%
Palladium 0,90% Palladium 0,90%

Opslag in Rotterdam

De locatie in Rotterdam is de meest geschikte locatie voor opslag van edelmetaal indien u uw edelmetaal binnen handbereik wilt opslaan. In de oude bankkluizen van de Hollandse Bank Unie wordt uw goud, zilver, platina en/of palladium veilig opgeslagen. U kunt uw edelmetaal hier om veiligheidsredenen niet zelf aanleveren of ophalen. Wel is het mogelijk om het edelmetaal uit te laten leveren met koerier en dit is doorgaans binnen 2-3 werkdagen geregeld.

Opslag in Zurich

In Zurich werken we samen met Loomis International. Dit is de grootste partij in Europa voor wat betreft de opslag van edelmetaal in beveiligde kluisruimtes. Het grote voordeel van Loomis Zurich is dat de opslagkosten hier relatief laag zijn door de schaalvoordelen en dat we hier beschikken over een internationaal netwerk van handelaren waardoor we tegen lage tarieven edele metalen kunnen aanbieden of terug kunnen kopen.

In Zurich kunt u ook btw-vrij zilver laten opslaan. Doordat het zilver niet in Nederland wordt geïmporteerd bespaart u zodoende 21% btw op uw aankoopbedrag. Onze opslagtarieven in Zwitserland liggen ook aanzienlijk lager dan vergelijkbare oplossingen in Nederland, wat u op jaarbasis een forse besparing oplevert.

Meer informatie over btw-vrij zilver.

Btw-vrij zilver, platina en palladium

In Zurich kunt u uw zilver, platina en palladium laten opslaan in een douane entrepot. Doordat deze edele metalen in Nederland met 21% btw worden belast is het niet interessant om baren in Nederland aan te kopen. Laat u deze baren echter opslaan in Zwitserland, dan gebeurt dat in een douane entrepot en dan wordt het metaal niet geïmporteerd in Nederland. Zodoende bespaart u 21% btw op uw aankoopbedrag.

Ook geniet u van de voordelen van onze terugkoopgarantie en onze opslagtarieven die aanzienlijk lager liggen dan vergelijkbare aanbieders in Nederland. Wij leveren btw-vrij zilver in 1.000 troy ounce, 100 troy ounce en 1 kilogram. Hoe groter het formaat baar, hoe lager de baarkosten (productiekosten) en dus hoe gunstiger de aankoop. Zo leveren we de 1.000 troy ounce baar in combinatie met opslag voor een premie van slechts 2%.

Een compleet overzicht kunt u terugvinden in onze webshop, bij btw-vrij zilver.

AFM Vergunning

The Silver Mountain is een verbonden bemiddelaar en beschikt over een vergunning van de AFM.

Als aanbieder van edelmetaal in combinatie met opslag zijn wij vergunningplichtig. Ons aanbod voldoet aan de voorwaarden van de AFM en u belegt zo onder toezicht van de AFM.

Essentiële beleggersinformatie

Wilt u beleggen in edelmetaal en uw edelmetaal laten opslaan, dan wijzen we u graag op onze essentiële beleggersinformatie.

Per edelmetaalsoort is een document opgesteld met informatie over ons aanbod.

Handleiding procedures opslag

Alle procedures met betrekking tot de opslag kunt u terugvinden in onze handleiding.

In onze handleiding staat o.a. beschreven hoe u uw edelmetaal laat opslaan, kunt laten uitleveren en hoe u een volmacht geeft aan andere personen.

Inbreng van eigen edelmetaal

Ook edelmetaal dat u al in bezit heeft, al dan niet bij The Silver Mountain aangekocht, kunt u inbrengen voor de opslag bij Edelmetaal Beheer Nederland. Om veiligheidsredenen is dit niet rechtstreeks in Rotterdam mogelijk maar gebeurt dit ten kantore van The Silver Mountain te Baarn. Hier worden uw metalen direct getest op gewicht en gehalte en u ontvangt vervolgens een ontvangstbevestiging met de specificaties. De baarnummers van uw goudbaren worden hier desgewenst ook op genoteerd.

Bent u nog geen klant bij Edelmetaal Beheer Nederland dan kunt u ook gelijk op kantoor uw account aanmaken en een bewaarovereenkomst tekenen. Binnen enkele werkdagen zal het edelmetaal worden opgeslagen en ontvangt u hier de bevestiging van.

Terugverkopen uit opslag

Op alle aankopen bij The Silver Mountain geldt onze terugkoopgarantie. Zo ook voor edelmetaal dat wordt opgeslagen. U kunt via onze website Inkoop Edelmetaal uw edelmetaal aanbieden. Als u een verkooporder aanmaakt kunt u daarbij aangeven dat u het edelmetaal (terug)verkoopt vanuit Edelmetaal Beheer Nederland. Vervolgens wordt dit door ons gecontroleerd en binnen enkele dagen verwerkt.