Voor alle bestellingen geplaatst vanaf 17 mei dient u rekening te houden met een extra verwerkingstijd.
Wij verhuizen onze voorraad naar een groter magazijn en zullen vanaf 1 juni vanaf het nieuwe magazijn nieuwe bestellingen versturen.
Hebt u momenteel een bestelling met de status Backorder? Dan wordt uw bestelling verwerkt vanaf 1 juni.
X

Gouden Panda munten

De gouden Panda munten worden uitgegeven door de China Gold Coin. in tegenstelling tot de meeste andere munthuizen kiest het Chinese munthuis ervoor om deze Panda munten te slaan in gewichten van 1 gram, 3 gram, 8 gram, 15 gram en 30 gram. Gangbaar is het slaan in gewichten van troy ounces (31,103 gram) en kleinere coupures daarvan, zoals ½ troy ounce en ¼ troy ounce. De gouden Panda munten in deze nieuwe gewichtseenheden worden uitgegeven sinds 2016. Ook wordt ieder jaar het design vervangen, waardoor deze munten ook onder verzamelaars erg populair zijn.

Geschiedenis gouden Panda munten

De gouden Panda munten werden geïntroduceerd in 1982. Sindsdien is ieder jaar een nieuwe variant van de Panda munten uitgegeven waarbij tot 2016 deze munten waren geslagen in 1 troy ounce goud. Sinds 2016 maakt men gebruik van het metrieke systeem en gewichten van 30 gram. Een constante in het design van de panda munten is de achterzijde van de munt geweest, waar altijd de Tempel van de Hemel staat afgebeeld. In deze tempel uit Peking wordt door Chinezen gebeden voor een goede oogst.

Gouden panda munten zijn een officiele uitgave van de People’s Republic of China. De munten beschikken dan ook over de status van wettig betaalmiddel. De officiële distributeur van deze Panda munten is de China Gold Corp Corporation (onderdeel van de People’s Bank of China).

De Panda munten zijn geslagen in verschillende munthuizen in China, waaronder de munthuizen in Shenzhen en Shanghai. Bij de munten van voorgaande jaargangen zijn geen keurtekens op de munt geplaatst ter herkenning van het desbetreffende munthuis.

De gouden Panda munten beschikken over de status van wettig betaalmiddel in China en de nominale waarde staat op de voorzijde van de munt weergegeven. Tevens staat hier het gewicht en de aanduiding Au .999 waarmee wordt aangegeven dat de munt is geslagen in 99,9% puur goud.

Design gouden Panda munten

Op de voorzijde van de Chinese Panda munten staat een afbeelding van één of meerdere reuzenpanda’s. Dit design wordt ieder jaar aangepast en er zijn al diverse varianten geweest waarbij de panda in een boom zit, of veelal met bamboestokken is afgebeeld. De reuzenpanda is in Nederland onder andere bekend door het logo van het WWF. De panda komt uit China en in andere gebieden in Azië. Naar schatting zijn er vandaag de dag nog maar slechts 1.000 a 2.000 panda’s die in het wild leven.

Zoals eerder benoemd wordt het design van de Panda munten ieder jaar aangepast. Een uitzondering was 2001-2002, toen werden dezelfde designs gebruikt bij de gouden panda munten. In de geschiedenis van de Panda munten is ook duidelijk te zien dat het design ieder jaar wat "moderner" wordt. Waar de eerste panda munten een vrij eenvoudige vertoning van de reuzenpanda betreft, is het design daarna aanzienlijk aangescherpt. Om de kleuren van de reuzenpanda weer te geven als wit en zwart werd er in de eerste jaren van de Panda serie een effen achtergrond gebruikt of een matte afwerking. Bij de nieuwe panda munten is de vacht van de reuzenpanda mooier weergegeven en is het design ook veel scherper dan voorheen.

Het design van de gouden panda munten is gelijk aan de zilveren variant en ook wordt hetzelfde design gebruikt bij de kleinere coupures waarin deze munten zijn uitgegeven.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.