• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

8 gram gouden munt Panda 2023

669,00 Per stuk 83,63 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
9 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 2 - 3 weken
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf maandag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De 8 gram gouden Panda munt 2023 is geslagen in 99,9% puur goud en wordt uitgegeven door de China Gold Coin Corporation. D... De 8 gram gouden Panda munt 2023 is geslagen in 99,9% puur goud en wordt uitgegeven door de China Gold Coin Corporation. Deze gouden munt heeft een diameter van 21,95 mm en weegt precies 8 gram. De munt is erg populair bij zowel beleggers als verzamelaars. 
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 669,00
Prijs per gram
€ 83,63
Productsoort
Munt
Nettogewicht
8 gram
Gehalte
99,9%
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
China Gold Coin Corp.

Informatie

Gouden Panda munt 8 gram

De 8 gram gouden Panda munt heeft een diameter van 21,95 mm en wordt geslagen in 99,9% puur goud. Het ontwerp van de munt wordt ieder jaar aangepast door de China Gold Corporation. De gouden munt weegt precies 8 gram. Dit maakt de gouden Panda serie ook zo uniek. Waar andere beleggingsmunten vaak in 1/4 troy ounce worden uitgegeven (7,77 gram) heeft de gouden Panda munt een uniek gewicht. De 8 gram gouden munt Panda uit 2023 is de 42ste editie van de serie.
 
Op de munt zijn twee reuzenpanda’s afgebeeld. Deze panda’s zijn sterk verbonden met China. De reuzenpanda staat in de oosterse cultuur symbool voor harmonie en vrede. Daarnaast leeft deze met uitsterven bedreigde diersoort voornamelijk in China.

Ontwerp gouden Panda 2023 van 8 gram


Voorzijde

Op de voorzijde van de 8 gram gouden Panda munt zijn twee reuzenpanda’s te zien. De twee panda’s worden weergeven in een boom tussen de bladeren. Het lijkt alsof de panda’s naar elkaar toe klimmen. Ook is op de voorzijde het gewicht van de munt 8 gram, het goudgehalte AU .999 en de nominale waarde 100 YUAN af te lezen.


Achterzijde

Op de achterzijde van de 8 gram gouden Panda munt vinden we een design die al jaren onveranderd is. Hier is een beeltenis van de tempel van de hemel te zien. Deze beroemde tempel uit Peking is een belangrijke heilige plek voor de Chinezen. Om de tempel heen is, in het Chinees, de naam China gegrafeerd. Daarnaast is op de achterzijde ook het jaar van uitgifte weergegeven. 

Investeren in gouden Panda munten

Investeren in goud door het kopen van gouden munten of goudbaren wordt door velen gezien als een manier voor bescherming tegen macro economische tegenslagen en geldontwaarding. Gouden munten en/of baren bieden vaak een veilige haven in tijden van crisis. Goud speelt al jarenlang een belangrijke rol met betrekking tot het opbouwen en beschermen van het vermogen. Met de grotere onzekerheid binnen de financiële wereld verliezen mensen vertrouwen in het monetaire systeem met als gevolg toenemende vraag naar goud. 
 
De gouden Panda van 8 gram bevat 99,9% puur goud en wordt daarom naast verzamelobject, ook vaak gezien als een beleggingsproduct. Elke gouden Panda 2023 heeft een terugkoopgarantie. Dit betekent dat de munt tegen een scherpe biedprijs aan The Silver Mountain kan worden verkocht, ongeacht de hoogte van de dan geldende goudprijs en de hoeveelheid gouden Panda munten. 


Uitgelicht

  • Onderdeel van de Gouden panda 2023 serie
  • 8 gram puur goud (99,9%)
  • Uitgegeven door China Gold Coin Corporation
  • Jaarlijks wisselend ontwerp


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

China Gold Coin Corp.

China Gold Coin Corp.

De China Gold Coin Corporation is het officiële munthuis van China en tevens de enige instantie die handelt in Chinese munten in goud en zilver. De China Gold Coin Corporation heeft als doel het ontwerpen, vervaardigen en op de markt brengen van Chinese verzamel- en beleggingsmunten. Het belangrijkste gekozen motief was de beschermde pandabeer, die niet alleen een nationaal symbool is, maar ook de oudste ambassadeur van de Republiek China. De prachtige munten van hoge kwaliteit zijn gewild over de hele wereld en China Gold Coin Corporation is hiermee uitgegroeid tot een wereldspeler.