• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

China Gold Coin Corporation

De China Gold Coin Corporation is het officiële munthuis van China en tevens de enige instantie die handelt in Chinese munten in goud en zilver. De China Gold Coin Corporation heeft als doel het ontwerpen, vervaardigen en op de markt brengen van Chinese verzamel- en beleggingsmunten. Het belangrijkste gekozen motief was de beschermde pandabeer, die niet alleen een nationaal symbool is, maar ook de oudste ambassadeur van de Republiek China. De prachtige munten van hoge kwaliteit zijn gewild over de hele wereld en China Gold Coin Corporation is hiermee uitgegroeid tot een wereldspeler.

Chinese panda serie

De Chinese gouden Panda munt is een zeer populaire munt van de China Gold Coin Corporation. Deze wordt sinds 1982 geproduceerd en bevat ieder jaar een andere afbeelding, waarop een panda te zien is. De Panda munten serie was de eerste serie ter wereld die jaarlijks veranderende ontwerpen toepaste op zijn munten. Een uitzondering hiervan is de uitgave van 2001/2002 aangezien het muntontwerp destijds niet veranderde.
 
Inmiddels worden de Panda munten ook in het zilver geslagen en in de afgelopen jaren zelfs ook in platina en palladium. Aangezien de Panda munten geclassificeerd zijn als “Chinese Modern Precious Metal Commemorative Coins” (CMPMCC) is de China Gold Coin Corporation sinds 1987 verantwoordelijk voor de serie.
 
Sinds 2016 slaat het munthuis de Panda munten, van zowel goud als zilver, in gewichten van 1 gram, 3 gram, 8 gram, 15 gram en 30 gram. De jaren hiervoor hanteerde het munthuis, zoals eigenlijk elke producent van beleggingsmunten, de gewichtseenheid 1 troy ounce (31,103 gram) en kleinere coupures daarvan zoals ½ en ¼ troy ounce.
 
Op de voorzijde van de Chinese Panda munten staat een afbeelding van één of meerdere reuzenpanda’s. Dit design wordt ieder jaar aangepast en er zijn al diverse varianten geweest waarbij de panda in een boom zit, of veelal met bamboestokken is afgebeeld. De reuzenpanda is in Nederland onder andere bekend door het logo van het WWF en is een bedreigde diersoort. De panda komt voor in China en in andere gebieden in Azië. Naar schatting zijn er vandaag de dag nog maar slechts 1.000 a 2.000 panda’s die in het wild leven.

Gouden munten China Gold Corp.

De gouden Chinese Panda munten van de China Gold Coin Corporation zijn al een geruime tijd bekend en gewild onder zowel beleggers als verzamelaars. De munten bestaan uit puur goud (99,99%) en zijn geslagen in verschillende gewichten van 1 gram, 3 gram, 8 gram, 15 gram, 1/2 troy ounce, 30 gram en 1 troy ounce.

Zilveren munten China Gold Corp.

De zilveren Chinese Panda munten zijn een jaar na de gouden versies geïntroduceerd. De munten zijn altijd al erg gewild geweest onder verzamelaars aangezien er, net zoals bij de gouden versies, ieder jaar een anders ontwerp uit wordt gebracht. De zilveren Chinese Panda munten worden geslagen in puur zilver (99,99%).