Zilverkoers

24 uur per dag en 5 dagen in de week is de zilverkoers in beweging. De koers wordt vastgesteld door de vraag en het aanbod naar zilver op de wereldwijde zilvermarkt. De grootste transacties in zilver vinden plaats in New York en in London. Wilt u de zilverkoers zelf volgen? Dat kan! 24 uur per dag en 7 dagen in de week wordt de zilverkoers weergegeven op de website van 24hgold.com. Het is mogelijk om ook de zilverkoers van een eerdere periode te bekijken. Dit gaat zelfs terug tot het jaar 1986. De huidige vraag naar zilver komt voor een groot gedeelte uit de industriële sector.  Zilver wordt namelijk verwerkt in tal van technologische producten als zonnepanelen en smartphones.

Zilverkoers per troy ounce berekenen

De zilverprijs wordt vaak aangeduid in de eenheid troy ounce. Deze eenheid wordt wereldwijd gebruikt voor verschillende soorten edelmetaal. 1 troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram en 1 kilo edelmetaal is gelijk aan 32,15 troy ounce. De volgende formules maken het gemakkelijker om het gewicht van uw edelmetaal om te rekenen naar troy ounces of troy ounces om te rekenen naar gewicht per gram.

Gewicht in gram: Gewicht troy ounce / 0.032151

Gewicht in Troy ounce: Gewicht in gram x 0.032151

 

Het bepalen van de zilverkoers

ZilverkoersDe zilverprijs fluctueert en is over het algemeen erg volatiel. Er spelen meerdere factoren een rol bij het tot stand komen van de zilverkoers. De koers blijft de hele dag door in beweging, afhankelijk van de vraag en het aanbod.

De prijzen op de website van The Silver Mountain worden elke vijf minuten automatisch aangepast aan de hand van de zilverkoers op dat moment. De verkoopprijzen die op de website worden weergegeven zijn daarom altijd actueel. De verkoopprijzen die The Silver Mountain hanteert ligt vast op het moment van bestellen. Eventuele fluctuaties in de zilverkoers tussen het moment van bestellen en het moment van uitleveren worden niet doorberekend.  De bestelling wordt dus verwerkt tegen de overeengekomen prijs tijdens het bestellen. Zo kunt u zilver kopen op de momenten waarop u de zilverkoers het meest gunstig acht.

Behoefte aan advies?

Koopt u voor de eerste keer goud of zilver en twijfelt u over het maken van de beste keuze? Bekijk dan eens de kieswijzer. Deze tool van The Silver Mountain helpt u bij het vergelijken van verschillende zilveren en gouden producten in de webshop. De kieswijzer maakt de aankoopprijzen en verkoopprijzen van producten uit de webshop inzichtelijk. Ook wordt de spread weergegeven; het verschil tussen de aankoopprijs en verkoopprijs.

Zijn er vragen of onduidelijkheden? Neem gerust contact met ons op! The Silver Mountain is telefonisch of per mail bereikbaar via: 035 20 31 380 en info@thesilvermountain.nl. Daarnaast bent u van harte welkom op onze kantoorlocatie Villa Parkwijk in Baarn, graag even vooraf een afspraak maken.

Kieswijzer