Goudkoers

De goudkoers is 5 dagen per week in beweging en wordt vastgesteld op de grootste goudmarkten ter wereld in London en New York. De goudkoers is daarnaast 24 uur per dag te volgen op de website van 24hgold.com. Op deze website is het ook mogelijk om de goudprijs terug te bekijken van een bepaalde dag of van een bepaalde periode. Naast de huidige vraag en het huidige aanbod, hebben ook geopolitieke gebeurtenissen invloed op de goudkoers. In onzekere tijden kan de prijs van goud enorm stijgen omdat vele beleggers in deze perioden kiezen voor een veilige haven: edelmetaal.

Goudkoers per troy ounce berekenen

Goud en zilver wordt vaak aangeduid in troy ounce. Dit is een wereldwijd gebruikte eenheid voor edelmetalen. 1 troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram en 1 kilo edelmetaal staat gelijk aan 32,15 troy ounce. Wilt u uw gewicht in gram omrekenen naar  troy ounce of andersom? Dan zijn de volgende formules handig om te gebruiken:

Gewicht in gram: Gewicht troy ounce / 0.032151

Gewicht in Troy ounce: Gewicht in gram x 0.032151

goudkoers

Bepaling van de goudkoers

De goudkoers kan volatiel zijn en het kan voorkomen dat  de goudkoers met enkele procenten fluctueert op bepaalde dagen. Bij de totstandkoming van de goudkoers spelen meerdere factoren mee. Niet alleen de vraag en het aanbod naar goud speelt een rol, maar ook macro-economische en politieke ontwikkelingen. Goud wordt op alle grote financiële markten ter wereld verhandeld, waarbij de goudkoers dag en nacht kan fluctueren. De goudkoers wordt vastgesteld op de grootste goudmarkten ter wereld, namelijk in Londen en in New York. Bij termijntransacties wordt de prijs vaak vastgelegd aan de hand van de "London gold fix", waar de goudkoers tweemaal per dag wordt bepaald. Op dat moment wordt de goudkoers vastgelegd waartegen overeengekomen transacties afgehandeld worden.

Bij The Silver Mountain kunt u op ieder gewenst moment een bestelling plaatsen tegen de meest actuele goudkoers. Onze verkoopprijzen worden elke vijf minuten aangepast aan de hand van een automatische koppeling met de marktprijzen. Zo kunt u goud kopen op het moment waarop u de goudkoers het meest gunstig acht.

Kieswijzer

De kieswijzer van The Silver Mountain helpt u bij het maken van de beste keuze als het aankomt op het kopen van goud tegen de meest actuele goudprijs. Verschillende gouden en zilveren munten en baren worden in de kieswijzer met elkaar vergeleken. De verkoopprijs, de aankoopprijs en de spread van verschillende producten in de webshop worden naast elkaar vergeleken. De spread geeft het verschil weer tussen de aankoopprijs en verkoopprijs.

Kieswijzer