• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

3-delige zilveren munten set Lunar 2023 proof

365,00 Per stuk 3,35 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
10 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Naast losse munten biedt The Perth Mint ook een driedelige set van de zilveren Lunar munten 2023 aan. Deze drie munten van 2... Naast losse munten biedt The Perth Mint ook een driedelige set van de zilveren Lunar munten 2023 aan. Deze drie munten van 2 troy ounce, 1 troy ounce en 1/2 troy ounce zijn geslagen in 99,99% puur zilver en zijn van proof kwaliteit.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Type verzamelmunt
Collectible
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint

Informatie

3-delige zilveren Lunar set van proof kwaliteit

Deze unieke set, waarin het Year of the Rabbit - oftewel het konijn - centraal staat, bestaat uit drie munten. Deze munten, geslagen in 2023 door The Perth Mint, zijn allemaal geslagen in de hoogst haalbare kwaliteit: proof. Op deze munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren. Denk aan gepolijste muntplaatjes en stempels waardoor een groot contrast tussen reliëf en achtergrond ontstaat.
 
Deze 3-delige zilveren Lunar set bestaat uit drie munten, één van 2 troy ounce, één van 1 troy ounce en één van 1/2 troy. Allen geslagen in 99,99% puur zilver en - zoals eerder benoemd - met de uitzonderlijk hoge kwaliteit, proof. 
 
De Lunar verzamelserie van The Perth Mint is een populaire verzamelserie. Deze serie, gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender, bestaat uit twaalf dieren. Volgens de Chinese legende beïnvloedt elk dier de persoonlijkheid van de personen die zijn geboren in het jaar van het betreffende dier. In het jaar 2023 staat het konijn centraal, volgens de legende zijn mensen geboren in dit jaar intelligent en creatief.
 
Sinds 2020 is The Perth Mint - na het succes van de eerste twee series - gestart met het uitgeven van de Lunar III-serie. Ieder jaar komt er een nieuwe munt uit, met daarop één van de twaalf dieren uit de Chinese dierenriem.

Ontwerp zilveren Lunar set 2023 proof

Op de voorkant van de munten zijn twee konijnen te zien, zittend in het veld. De konijnen zijn gedetailleerd weergegeven, met zachte vacht en scherpe ogen. Het gras om hen heen is ook mooi uitgewerkt, met kleine bloemetjes en bladeren. Alle munten zijn gemaakt van 99,99% zilver en hebben een proof finish. Dit betekent dat de munten met de hand zijn gepolijst tot een hoogglans. De munten zijn voorzien van een randschrift in het Engels en Mandarijn Chinees. Verder staat het Chinese teken voor het konijn mooi op de munt vermeld, samen met de tekst "Rabbit" 2023.
 
Op de achterkant van de munten is een beeltenis van koningin Elizabeth II afgebeeld. Het ontwerp is van de hand van Jody Clark en is sinds 2015 in gebruik op alle munten van The Perth Mint. De beeltenis van de koningin is gegraveerd in hoogreliëf en is zeer gedetailleerd. De koningin is afgebeeld met een kroon op haar hoofd en een stola om haar schouders. Rond de beeltenis zijn de volgende tekst te zien: "ELIZABETH II", "AUSTRALIA", "2023" en "1/2, 1 of 2 OZ 9999 SILVER"

Verpakking

De drie zilveren munten van het jaar van het konijn, namelijk de 2 ounce, 1 ounce en halve ounce munt, worden geleverd in een speciale verpakking. De verpakking is ontworpen door Ing Ing Jong en is gebaseerd op het jaar van het konijn en het einde van de grote Chinese race.
 
Op de voorzijde van de verpakking is een prachtige en gedetailleerde tekening te zien. De tekening toont een konijn dat de grote Chinese race heeft gewonnen. Het konijn is afgebeeld met een kroon op zijn hoofd en een stola om zijn schouders. Rond het konijn zijn de drie munten te zien.
 
De verpakking is gemaakt van hoogwaardig karton en is voorzien van een luxe uitstraling. De verpakking is een echte must-have voor verzamelaars. De oplage van de set is beperkt tot slechts 1000 stuks. Dit maakt de set nog exclusiever en waardevoller.


Uitgelicht

  • Set van drie zilveren munten van PROOF kwaliteit puur zilver (99,99%)
  • Drie formaten: 2 troy ounce, 1 troy ounce en 1/2 troy ounce
  • Geleverd in bijbehorende verpakking
  • Slechts 1000 sets wereldwijd beschikbaar

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.