Gouden munten van 1 troy ounce kopen bij The Silver Mountain

Wanneer u wilt beleggen in gouden munten , is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u munten kiest die zo’n laag mogelijke premie hebben en wereldwijd verhandelbaar zijn. Wereldwijd verhandelbare beleggingsmunten zijn onder andere de Maple Leaf, de Britannia, de Philharmoniker of de Krugerrand. Hierbij heeft u de keuze uit 1 troy ounce gouden munten van het meest recente jaar of munten van voorgaande jaargangen.

Toon filters

36 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

1 troy ounce gouden munten kopen

Gouden munten van 1 troy ounce (31,103 gram) zijn de meest gangbare gouden beleggingsmunten en daardoor wereldwijd goed verhandelbaar. De oudste gouden munt van 1 troy ounce is de gouden Krugerrand van The South African Mint. De Krugerrand munten zijn samen met de gouden Maple Leafs (Royal Canadian Mint) ook vandaag de dag nog erg populair.

Gouden munten als belegging

Wanneer u wilt investeren in goud, dan is het belangrijk om te kijken naar gouden munten met een zo’n laag mogelijke premie en productiekosten. Hierdoor ontvangt u procentueel meer goud voor uw geld. Zo hebben fractionele gouden munten, van bijvoorbeeld 1/2 troy ounce of 1/4 troy ounce, verhoudingsgewijs hogere productiekosten dan de 1 troy ounce variant.

Gouden munten met een gewicht van 1 troy ounce worden daarnaast internationaal gezien als de standaard. De internationale goudprijs wordt uitgedrukt in 1 troy ounce, zodat er bij verkoop geen verwarring ontstaat over de hoogte van de goudprijs en het gewicht van de munt.

Bekende beleggingsmunten zijn de Maple Leaf, de Philharmoniker, de Krugerrand en de Britannia munten. Deze munten zijn internationaal goed bekend en zonder verdere analyse te verhandelen. Wij bieden munten aan van het huidige jaargang, maar ook munten uit voorgaande jaargangen die we goedkoper via particulieren inkopen.

Verzamelen van gouden munten

Naast beleggingsmunten bieden we ook diverse gouden verzamelmunten aan van 1 troy ounce. Bekende series zijn de Lunar en Kangaroo munten uit Australië, maar ook de Big Five serie van South African Mint is erg geliefd. Regelmatig komen er ook nieuwe (unieke) verzamelmunten bij.

Wij bieden al onze gouden verzamelmunten aan tegen een scherp prijs gebaseerd op de actuele goudprijs. Zo bent u ook als verzamelaar aan het goede adres bij The Silver Mountain.

Verkoop uw goud aan ons terug

Alle gouden munten die u bij The Silver Mountain koopt, kunt u ook weer aan ons terug verkopen. Wij noemen dit onze terugkoopgarantie. Wij bieden voor 1 troy ounce gouden munten altijd 100% van de dan geldende goudprijs.

Wilt u uw gouden munten verkopen? Bekijk dan de site van onze partner Inkoop Edelmetaal. Hier vindt u onze actuele biedprijs die elke drie minuten worden geüpdatet aan de hand van de huidige goudprijs.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.