• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce gouden munt Tudor Beasts Seymour Unicorn 2024

2.293,00 Per stuk 73,72 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
5 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) gouden (99,99%) Seymour Unicorn munt is de vierde uitgave van de Tudor Beasts serie. Deze... Deze 1 troy ounce (31,103 gram) gouden (99,99%) Seymour Unicorn munt is de vierde uitgave van de Tudor Beasts serie. Deze serie is uitgegeven door The Royal Mint uit Groot-Brittannië en geïnspireerd op het koninklijk erfgoed.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.293,00
Prijs per gram
€ 73,72
Productsoort
Munt
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,99%
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Gouden Tudor Beasts Seymour Unicorn munt 2024

De 1 troy ounce gouden Seymour Unicorn munt is de vierde uitgave uit de Tudor Beasts serie. Deze munt bevat 1 troy ounce, oftewel 31,103 gram, aan 99,99% puur goud.
 
David Lawrence heeft de mythische eenhoorn op de voorzijde van de munt vastgelegd, waarbij een achtergrondstructuur met maliënkolderanimatie die als veiligheidskenmerk dient. Op de achterzijde staat het officiële muntportret van Zijne Majesteit Koning Charles III door Martin Jennings.
 
In het land van herkomst heeft de munt een nominale waarde van 100 pond. De munt heeft een diameter van 32,69 millimeter en wordt geleverd in een muntcapsule.

Ontwerp van de gouden Seymour Unicorn munt


Voorzijde

De voorzijde toont een Seymour Unicorn, het symbool van zuiverheid en vruchtbaarheid staat tegenover de Lion of England aan de voorkant van de Moat Bridge bij Hampton Court Place en is de belangrijkste ondersteuner van Jane Seymour. Rondom staan de inscripties 1oz – het gewicht (31,103 gram), FINE GOLD – de metaalsoort, 999.9 – het gehalte, 2024 – het jaar van uitgifte en SEYMOUR UNICORN – de naam van de munt.


Achterzijde

Op de achterzijde staat het officiële muntportret van Koning Charles II, de koning van het Verenigd Koninkrijk sinds 8 september 2022.  Dit portret is ontworpen door Martin Jennings. Rondom staan de inscripties 100 POUNDS – de nominale waarde in het land van herkomst, CHARLES III – de naam van de koning en D. G. REX F. D. – de Latijnse afkorting voor “in Gods gratie, koning”.

Tudor Beasts serie

Deze serie is uitgegeven door The Royal Mint uit Groot-Brittannië en geïnspireerd op het koninklijk erfgoed. De Tudor Beasts serie is gebaseerd op 10 beelden van heraldische dieren die op de brug over een gracht staan die naar het grote poortgebouw van Hampton Court Palace leidt. Deze beelden werden in opdracht van koning Hendrik VIII gemaakt om zijn afkomst, en die van zijn derde vrouw Jane Seymour te vertegenwoordigen.


Uitgelicht

  • Bevat 1 troy ounce (31,103 gram) aan 99,99% puur goud
  • Vierde uitgave van de Tudor Beasts serie
  • Toont de Seymour Unicorn


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.