• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce gouden Merlin munt 2023

2.307,00 Per stuk 74,17 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
5 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Deze 1 troy ounce (31,1 gram) gouden (99,99%) Merlin munt is de nieuwste uitgave van de Myths and Legends serie. Merlin is... Deze 1 troy ounce (31,1 gram) gouden (99,99%) Merlin munt is de nieuwste uitgave van de Myths and Legends serie. Merlin is een centraal figuur in de Arthur legende. Merlin staat bekend als koning Arthur's adviseur, tovenaar en profeet. Deze uitgave is het tweede mythische personage dat voorkomt in deze bullion serie met drie munten, geïnspieerd op de legende van koning Arthur. 
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.307,00
Prijs per gram
€ 74,17
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,9%
Conditie
Nieuw
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1 troy ounce gouden Merlin munt 2023

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) gouden (99,99%) Merlin mint is de nieuwste release van de Myths and Legends serie. Deze munt is geslagen door de Royal Mint en is het tweede mythische personage dat voorkomt in deze bullion-serie met in totaal drie munten, geïnspireerd op de legende van koning Arthur.
 
Het ontwerp van deze prachtige munt is gemaakt door kunstenaar en illustrator David Lawrence. Hij heeft hierbij Merlin afgebeeld met op de achtergrond Glastonbury, beweerd wordt dat het de inspiratiebron is voor het mystieke eiland Avalon. Op Merlin's rechterschouder zit een uil, deze symboliseert zijn kennis en wijsheid. Hij houdt een magische staf vast en aan zijn riem is een gouden sikkel bevestigd, die hij gebruikt om de maretak in het heilige bos te snijden. 
 
De munt heeft een diameter van 38,61 en bevat een nominale waarde van 2 pond. Iedere munt is individueel verpakt in een losse muntcapsule.

Ontwerp van de gouden Merlin munt


Voorzijde

De voorzijde van de munt toont Merlin met op de achtergrond Glastonbury. Op zijn rechterschouder zit een uil, deze symboliseert zijn wijsheid en kennis. Ook houdt Merlin een magische staf vast en is er aan zijn riem een gouden sikkel bevestigd om zo de maretak in het heilige bos te snijden. Rondom ziet u de inscripties MERLIN - de naam van de munt, 1OZ - het gewicht, FINE GOLD - de edelmetaalsoort, 999.9 - de zuiverheid en 2023 - het jaar van uitgifte. Tot slot is onder Merlin de inscriptie D.L te zien, dit zijn de initialen van David Lawrence, de ontwerper van het design.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van Charles III, ontworpen door Martin Jennings. Martin werkte een jaar lang nauwgezet, samen met experts van de Royal Mint, om het portret van Charles op de voorkant van de nieuwe munten te maken. Rondom ziet u de inscripties MJ - de initialen van Martin Jennings, CHARLES III - de naam van de koning, 100 POUNDS - de nominale waarde van de munt en D. G. REX F. D. - de Latijnse afkorting voor Dei Gratia Rex Fid Def wat in het Nederlands vertaald betekent: bij de gratie van Gods, Koning.

Het verhaal achter Merlijn

In het populaire verhaal over koning Arthur en Merlijn nam Merlijn de jonge prins onder zijn hoede en liet hem uit veiligheidsoverwegingen opvoeden bij een eenvoudig gezin in een huis ergens in een bos. Merlijn was Arthurs leermeester en tevens zijn beste leerling. Merlijn leerde Arthur een techniek om een stok uit een steen te trekken, een techniek die hij later onbewust zou toepassen bij het magische zwaar Excalibur. Arthur's vader had voordat hij op het slagveld stierf het zwaard in een rots gestoken, waarbij hij voorspelde dat degene die het zou lukken het zwaard eruit te trekken koning van heel Engeland zou worden. 


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur goud (99,99%)
  • Bekwame interpretatie van Merlin door David Lawrence
  • Uit de Myths and Legends serie


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.