1 troy ounce zilveren munt Treasures of World Painting - The Birth of Venus 2023

1 troy ounce zilveren munt Treasures of World Painting - The Birth of Venus 2023

Deze 1 troy ounce zilveren The Birth of Venus munt komt uit de serie Treasures of World Painting. De munt heeft een gewicht van 31,103 gram puur zilver (99,9%) en toont het design van het wereldberoemde schilderij 'the birth of Venus' (de geboorte van Venus) van de Italiaanse kunstschilder Sandro Botticelli.

€ 104,95
1 troy ounce zilveren munt Treasures of World Painting - The Birth of Venus 2023

1 troy ounce zilveren munt Treasures of World Painting - The Birth of Venus 2023

per stuk
16 op voorraad
Nabestellen niet mogelijk
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €10.000,-
1 troy ounce zilveren munt Treasures of World Painting - The Birth of Venus 2023 voor en achterkant

Treasures of World Painting - The Birth of Venus 2023 munt

 

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,9%) The Birth of Venus munt komt uit de serie Treasures of World Painting. Op de munt ziet u het ontwerp van het schilderij 'the birth of Venus' (de geboorte van Venus) van de Italiaanse kunstschilder Sandro Botticelli, het originele exemplaar hangt in de Uffizi-galerij in de Italiaanse stad Florence.

The Birth of Venus is een van de beroemdste werken van Sandro Botticelli. Het toont de godin van de liefde en schoonheid die op het land aankomt, op het eiland Cyprus. De godin staat op een gigantische schelp, zo puur en perfect als een parel. Botticelli refereert hiermee naar de mythologische betekenis van de schelp. De schelp stond in de Oudheid bekend als het symbool voor het vrouwelijke geslachtsorgaan, en was dus een verwijzing naar voortplanting. Aan de rechterzijde van Venus is een andere godin te zien, die haar een mantel met daarop bloemen afgebeeld aanreikt. De bloemen lijken erop te duiden dat deze godin Flora is, de godin van de Lente. De lente staat hier weer symbool voor het seizoen van vruchtbaarheid.

De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 999 stuks.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,9%) munt
  • uit de Treasures of World Painting serie
  • Wereldwijde oplage van slechts 999 stuks

Ontwerp van the Birth of Venus munt

Ontwerp van the Birth of Venus munt

Voorzijde

Deze zilveren munt heeft een vierkante vorm, omdat het een eerbetoon is aan het beroemde schilderij van Botticelli. Hij refereert met het schilderij aan de Griekse mythe van de Geboorte van Venus. Op de voorzijde ziet u een prachtige minituurweergave van het schilderij met een buitengewone kleuring. Op de foto wordt Venus afgebeeld, de godin van liefde en schoonheid. De godin staat op een gigantische schelp, zo puur en perfect als een parel. Ze wordt opgewacht door een jonge vrouw, naar verwachting gaat dit om Hera. Dit is de godin van het huwelijk en staat symbool voor vruchtbaarheid.

Ontwerp van the Birth of Venus munt

Achterzijde

Op de achterzijde van deze munt staat in het midden het wapen van Niue. Rondom ziet u de inscripties 1 DOLLAR - de nominale waarde van de munt, 2023 - het jaar van uitgifte en Ag 999 1 oz - de zuiverheid en het gewicht van deze prachtige 1 troy ounce zilveren Birth of Venus munt.

The Birth of Venus

The Birth of Venus

Verwacht is dat het rond 1483 of eerder is gemaakt zeer waarschijnlijk in opdracht van Lorenzo de' Medici, gemaakt voor Lorenzo di Pierfrancesco de' Medici's Villa di Castello. In 1550 schrijft Giorgio Vasari namelijk over het schilderij in zijn boek 'Le Vite', een boek met biografieën van de belangrijkste kunstenaars uit zijn tijd. In dat boek schrijft hij in de biografie over Sandro Botticelli over het schilderij dat op dat moment in Villa Castello zou hangen. Daarnaast duidt nog een aanwijzing erop dat de opdrachtgever uit de Florentijnse bankiersfamilie kwam. De' Medici hadden namelijk de sinaasappelboom als familiesymbool toegeëigend, en deze boom zien we nu net naast Flora op The Birth of Venus. 

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.