• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht
  • Pre-owned

Gouden 1/2 Sovereign munt

310,00 Per stuk 77,50 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
1 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Goud 1/2 Sovereign munten uit het Verenigd Koninkrijk. Deze munten zijn een geschikt alternatief voor gouden tientjes en a... Goud 1/2 Sovereign munten uit het Verenigd Koninkrijk. Deze munten zijn een geschikt alternatief voor gouden tientjes en andere gouden munten met een relatief laag gewicht. De 1/2 Sovereign (oftewel een halve Engelse Pond) is wereldwijd bekend en wordt geslagen sinds 1817.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 310,00
Prijs per gram
€ 77,50
Productsoort
Munt
Munt
4 gram
Gehalte
91,67%
Nettogewicht
3,67 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1/2 Sovereign munten uit het Verenigd Koninkrijk

Deze gouden 1/2 Sovereign munten wegen 3,99 gram en bevatten 91,67% goud (22 karaat). Het gewicht aan fijngoud per munt is kom daarmee op 3,66 gram. Wereldwijd is de Sovereign één van de meest bekende en gangbare gouden munten. 
 
Deze munten zijn al in omloop sinds 1817, waarbij gedurende de afgelopen eeuwen verschillende afbeeldingen op de munt zijn weergegeven. De specificaties van de munten zijn ondanks de wisselingen in design wel gelijk gebleven. De munt wordt in de volksmond ook wel een "Engels halve Pond" genoemd.


Uitgelicht

  • Kleine gouden munt van 4 gram
  • Uitgegeven door The Royal Mint
  • Geslagen in 22 karaat goud (91,67%)


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.