• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht
  • Pre-owned

Gouden munt 50 ECU België

1.132,00 Per stuk 73,03 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
3 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De gouden 50 ECU munt is geslagen in 90% puur goud. Met een netto goudgewicht van 15,55 gram, is deze halve Troy ounce munt.... De gouden 50 ECU munt is geslagen in 90% puur goud. Met een netto goudgewicht van 15,55 gram, is deze halve Troy ounce munt. De munt heeft een diameter van 29 mm en is 1,8 mm dik.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 1.132,00
Prijs per gram
€ 73,03
Productsoort
Munt
Nettogewicht
1/2 troy ounce (15,5 gram)
Gehalte
90%
Nettogewicht
13,95 gram
Jaar van uitgave
Divers

Informatie

Gouden munt 50 ECU uit België

Van de Belgische gouden ECU zijn twee varianten geslagen. Tussen 1987 en 1988 zijn de munten geslagen met een zuiverheid van 90%. Waarbij de munt 17,28 gram weegt. Vanaf 1989 is de Belgische ECU geslagen in 99,9% goud, met een gewicht van 15,55 gram. In beide gevallen is de hoeveelheid puur goud gelijk. 
 
ECU staat voor European Currency Unit, een voorloper van de Euro. De ECU had echter niet de functie die valuta normaal gesproken voor burgers heeft, maar werd voornamelijk gebruikt om schommelingen tussen nationale munten te minimaliseren en internationale financiële transacties te doen. De SDR van het Internationaal Monetair Fonds vervult momenteel diezelfde functie. Deze munt had een nominale waarde van 50 ECU. De Belgische 50 ECU heeft verschillende ontwerpen, omdat ieder jaar een uniek design heeft. Deze versie van de munt beeldt Karel V af.

Ontwerp Gouden 50 ECU munt


Voorzijde

De voorzijde van de munt staat in het teken van Keizer Karel V. Om het portret van Karel V heen staat de Latijnse tekst CAROLVS. D. G. ROM. IIMP. HISP. REX. DVX. BVRK. C. F. Dit betekent “Karel, bij de gratie Gods, Rooms keizer, koning van Spanje, hertog van Bourgondië en Brabant en graaf van Vlaanderen”.


Achterzijde

Op de achterkant van de munt staat de nominale waarde van 50 ECU, samen met het jaar van uitgifte. De 12 sterren staan symbool voor de 12 landen van de Europese Monetaire Unie. In buitenste ring staat het land van herkomst vermeld. Deze munt is namelijk in vier landen uitgegeven, Nederland, Frankrijk, Duitsland en België.

Terugkoopgarantie

Gouden munten worden door The Silver Mountain verkocht onder het 0% BTW tarief als beleggingsgoud. Daarnaast bieden wij een terugkoopgarantie met een vaste biedprijs op basis van de actuele goudprijs. Dit betekent dat u uw munt ten alle tijden weer eenvoudig bij ons kunt aanbieden. U kunt zo tegen vaste formules ten opzichte van de dan geldende goud- en zilverprijs uw munt verkopen.
 
Wij kopen gouden munten in bij particulieren via onze zusteronderneming Inkoop Edelmetaal. Op deze site zijn onze biedprijzen weergeven en deze worden bij het plaatsen van een bestelling vastgelegd. Zo is het altijd duidelijk voor welk bedrag u uw 50 ECU gouden munt aan ons terug kan verkopen. 


Uitgelicht

  • ½ troy ounce puur goud (99,99%) 
  • Gouden munt van Belgische komaf
  • Uniek ontwerp


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.