Voor alle bestellingen geplaatst vanaf 17 mei dient u rekening te houden met een extra verwerkingstijd.
Wij verhuizen onze voorraad naar een groter magazijn en zullen vanaf 1 juni vanaf het nieuwe magazijn nieuwe bestellingen versturen.
Hebt u momenteel een bestelling met de status Backorder? Dan wordt uw bestelling verwerkt vanaf 1 juni.
X

Umicore

Het Belgische bedrijf Umicore is gespecialiseerd in verschillende (waardevolle) materialen, waaronder goud en platina. Daarnaast is Umicore actief met talloze materialen zoals technische verbindingen van kobalt, en zelfs materialen die gebruikt worden voor het opwekken van zonne energie. Umicore heeft vestigingen in Nederland (voorheen Schone Edelmetaal), België en Duitsland en is ook buiten Europa actief in de winning, verwerking en het smelten van metalen.

Geschiedenis Umicore

De geschiedenis van Umicore gaat ruim 200 jaar terug. De voorloper van het huidige Umicore werd opgericht in 1805 en werd vanaf 1906 onder de naam Union Miniere actief. Deze naam werd in 2001 gewijzigd naar Umicore, omdat het bedrijf niet langer mijnactiviteiten uitvoerde. In Nederland is Schone Edelmetaal sinds 1739 actief. Toen dit bedrijf begon waren ze actief als keurmeester van goud en zilver van de Wisselbank. In 2003 is Schone Edelmetaal onderdeel geworden van Umicore en worden hier Umicore goudbaren en zilverbaren geproduceerd.

In onze webshop kunt u goud en zilver kopen van Umicore. De goudbaren van Umicore worden geleverd in de volgende gewichten:

Zo is er goud beschikbaar voor ieder budget en wens. U kunt kiezen voor een goudbaar geleverd in een gesealde verpakking of voor dezelfde baar inclusief het certificaat van echtheid. Bij goudbaren vanaf 250 gram wordt standaard een certificaat meegeleverd. Het voordeel van het certificaat van echtheid is dat u hiermee eenvoudiger het goud kan verkopen, ook als u aan een niet professionele partij het goud wilt verkopen.

Goudbaren van Umicore

Hieronder een overzicht van de goudbaren van Umicore die wij aanbieden. Per baar staat aangegeven wat de actuele verkoopprijs is, gebaseerd op de huidige goudprijs, en welk aantal goudbaren op voorraad is. U kunt via onze webshop eenvoudig, veilig en discreet goud aankopen en dat vervolgens komen ophalen op ons kantoor of volledig verzekerd thuis laten afleveren.

Er zijn per formaat twee varianten Umicore baren die we aanbieden: de reguliere goudbaren in gesealde verpakking en een nieuwe variant die in 2017 is geïntroduceerd waarbij de goudbaren zijn verpakt in een kartonnen verpakking met direct ook een certificaat van echtheid. Dit is bij de goudbaren van 1 gram tot en met 100 gram relevant omdat voorheen bij de reguliere goudbaren geen certificaat werd meegeleverd.

Het prijsverschil tussen de twee varianten is beperkt, aangezien de productiekosten vrijwel identiek zijn en het betreft exact dezelfde soort goudbaar enkel in een andere verpakking - meestal kost de variant met certificaat EUR 1,- meer dan de reguliere goudbaar. De prijzen in onze webshop worden iedere drie minuten automatisch aangepast aan de meest actuele goudkoers.

Zilverbaren van Umicore

Umicore levert daarnaast ook zilverbaren. In tegenstelling tot goud is zilver echter belast met 21% btw. Zilver wordt namelijk in beginsel gezien als een industrieel goed en zilverbaren zodoende als een halffabrikaat. Koopt u zilver als particulier, dan bent u aanzienlijk beter af met de aankoop van zilveren munten. Koopt u de zilverbaren als zakelijke klant, dus namens een bedrijf, dan kunt u de btw terugvorderen. Hoe groter de gekozen zilverbaar, hoe lager de premie ten opzichte van de zilverprijs. Dit komt doordat het produceren van grote zilverbaren in verhouding minder werk vergt dan het produceren van meerdere kleinere zilveren baren. Binnen Europa zijn formaten vanaf 1 kilogram het meest gangbaar.

Andere edele metalen waaronder platina en palladium zijn op aanvraag leverbaar. Umicore levert deze baren in diverse gangbare formaten en deze baren zijn net als zilver belast met 21% btw.

Umicore beschikt over een LBMA Good Delivery Refiner status. Dit betekent dat de goudbaren die Umicore produceert voldoen aan de vereisten van de LBMA (London Bullion Market Association). Hierdoor zijn goudbaren van Umicore wereldwijd goed verhandelbaar. The Silver Mountain geeft tevens een terugkoopgarantie af voor alle Umicore goudbaren die u bij ons koopt.

Overige merken

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.