Gouden Kangaroo munten

De gouden kangaroo munt wordt geslagen door de Perth Mint uit Australië, deze munt is geslagen in 99,99% puur goud en beschikbaar in diverse formaten. De gouden Kangaroo behoort tot de meest gangbare gouden beleggingsmunten en is beschikbaar tegen een lage premie. Ieder jaar verandert het munthuis het design van deze munt, waardoor de gouden Kangaroo niet alleen populair is onder beleggers in fysiek goud, maar ook onder verzamelaars van gouden munten.

Kangaroo gouden munt kopen

De gouden munt Australian Kangaroo, ook wel kangoeroe of voorheen nugget genoemd, wordt sinds 1986 geslagen door de Perth Mint. In de beginjaren van deze serie werd er geen kangoeroe afgebeeld op de munt, maar de beroemde "Welcome stranger" goudklomp. Om deze reden werd deze munt ook wel de gouden nugget genoemd. Sinds 1990 wordt de serie voortgezet met de jaarlijks wisselende afbeelding met daarop tenminste één kangoeroe. Vaak wordt de kangaroe afgebeeld in een herkenbaar Australisch landschap, in de natuur, of met een opkomende zon op de achtergrond. Gouden Kangaroo munten worden standaard geleverd in een beschermende capsule, waardoor deze munt altijd in goede conditie blijft.

De kangoeroe is een van de populairste gouden munten ter wereld. Verzamelaars en investeerders waarderen de munt vanwege het hoge gehalte van 99,99% puur goud, de wisselende motieven en de hoge kwaliteit.

De gouden kangaroo munt is verkrijgbaar in:

  • 1 kilo gouden Kangaroo munt
  • 1 troy ounce gouden Kangaroo munt
  • 1/2 troy ounce gouden Kangaroo munt
  • 1/4 troy ounce gouden Kangaroo munt
  • 1/10 troy ounce gouden Kangaroo munt

Met enige regelmaat zijn er ook speciale uitgaven beschikbaar uit de Kangaroo serie met afwijkende gewichten, speciale condities of een gelimiteerde oplage.

Ontwerp gouden kangaroo munt

Het ontwerp van de gouden kangaroo staat in het teken van de kangoeroe. In Australië leven meer dan 50 verschillende kangoeroes en het wordt gezien als nationaal symbool van Australië.

Wat kangoeroes zo bijzonder maakt, is de enorme snelheid die zijn kunnen behalen, namelijk wel 70 kilometer per uur. In vele ontwerpen van de Gouden Kangaroo munt zie je dan ook een beeltenis van een kangoeroe in beweging. Naast volwassen kangoeroes zie je ook vaak baby kangoeroes verwerkt op de munt. Baby kangoeroes, ook wel Joey's genoemd, kunnen slechts 1 gram wegen bij de geboorte. De verdere ontwikkeling van de joey gebeurt in de buidel van zijn moeder.

Op de achterzijde van de munt staat Queen Elizabeth II afgebeeld, met de nominale waarde van de munt.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.