Ons minimumorderbedrag is per 16 januari verlaagd naar EUR 500. Wegens positieve drukte is kantoorbezoek alleen mogelijk bij bestellingen vanaf EUR 2.500.
Taal
1 troy ounce gouden Krugerrand munt 2023

1 troy ounce gouden Krugerrand munt 2023

De gouden Krugerrand koopt u veilig en vertrouwd bij The Silver Mountain. Gouden Krugerrand munten zijn de meest bekende gouden beleggingsmunten. Deze gouden munt bevat precies 1 troy ounce puur goud en dit is de eerste munt die verhandeld werd om haar goudwaarde. De munten zijn geslagen in 22 karaat goud en wegen 33,93 gram per stuk. De munt is afkomstig uit Zuid-Afrika.
€ 1.847,35
1 troy ounce gouden Krugerrand munt 2023

1 troy ounce gouden Krugerrand munt 2023

2 - 3 weken levertijd
Aantal Prijs per stuk
1-4 € 1.847,35
5-9 € 1.845,35
10-24 € 1.843,35
25-49 € 1.841,35
50+ € 1.839,35
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestelling

Krugerrand 1 troy ounce gouden munt 2023

De gouden Krugerrand munt is een van de bekendste gouden beleggingsmunten ter wereld. Deze gouden munten worden in Zuid-Afrika uitgegeven sinds 1967. Hiermee is de goud Krugerrand munt de oudste gouden beleggingsmunt ter wereld. De gouden Krugerrand werd geslagen om het Zuid Afrikaanse goud te promoten. De naam van de munt is een mix van Rand, de lokale Zuid-Afrikaanse valuta, en Kruger, van Paul Kruger een oud-president van Zuid-Afrika. Sinds de introductie van de munt is het design nagenoeg niet veranderd. In Zuid-Afrika zijn deze munten oorspronkelijk geslagen met de status van wettig betaalmiddel, maar hiervoor werden de munten nooit gebruikt.

Precies 1 troy ounce puur goud

De Krugerrand munt is de eerste munt die precies 1 troy ounce goud bevat. Met een gewicht van 33,93 gram en een goudgehalte van 22 karaat (91,67%) is deze munt geslagen met als doel verhandeld te worden om de goudwaarde. Doordat de Krugerrand munt geslagen is in 22 karaat goud, heeft deze munt een andere tint dan andere (puur) gouden munten. Krugerrand munten bevatten namelijk ook koper, waardoor de munt een rode tint heeft. Het koper wordt gebruikt in deze munt om de munt steviger te maken. Gouden munten die geslagen zijn in 24 karaat goud zijn kwetsbaar voor krasjes en beschadigingen.

Alle gouden troy ounce Krugerrand munten zijn in een plastic munthoesje verpakt.

 

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud (91,67%)
  • Wereldwijd populairste en meest verhandelbare munt
  • Geslagen door The South African Mint

De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. Wij leveren de gouden krugerrand van dit jaar.

Ontwerp gouden Krugerrand munt

Ontwerp gouden Krugerrand munt

Op de voorzijde van de munt is de tekst Krugerrand aan de bovenkant weergegeven met een afbeelding van een springbok, het nationale symbool van Zuid-Afrika. Het jaartal waarin de munt geslagen is staat tevens vermeld en onderaan de munt is de tekst "Fyngoud 1 oz fine gold" weergegeven.

Ontwerp gouden Krugerrand munt

Op de achterzijde van de munt staat Paul Kruger met de tekst "Sud Afrika - South Africa". Paul Kruger was president van Zuid-Afrika van 1883 tot 1900 en de meest prominente ‘Boer’ tijdens de Boerenoorlogen.

Goudhandel & de Krugerrand

Goudhandel & de Krugerrand

Voor velen is het kopen van goud de beste verzekering tegen financiële problemen en economische tegenslagen. Door het kopen van gouden baren of gouden munten gebruikt men het edelmetaal als veilige haven in tijden van crisis. Goud zal immers altijd haar waarde behouden, ook als het monetaire systeem zou instorten. Sinds mensenheugenis heeft goud een grote aantrekkingskracht gehad op de mens en het aantal mensen dat ervoor kiest om fysiek goud te kopen in de vorm van munten en/of goudenbaren blijft toenemen. 

De gouden Krugerrand werd in korte periode erg populair onder beleggers in fysiek goud. Na het succes van deze munt besloten munthuizen wereldwijd gouden munten te slaan, die precies 1 troy ounce goud bevatten, om zo aan de vraag naar deze gouden munten te voldoen. Wegens het apartheidsbeleid in Zuid-Afrika gedurende de jaren '70 en '80 was het namelijk voor goud beleggers in Westerse landen niet mogelijk om Krugerrand munten te kopen.

Specificaties

Gehalte
91,67%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Zuid-Afrika
Producent

Prijs historie

Stel in per

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.