• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

Gouden munt 20 Mark

588,00 Per stuk 73,50 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Gouden munt 20 Mark uit Duitsland. Deze historische munt is geslagen in 90% puur goud.

Specificaties

Verkoopprijs
€ 588,00
Prijs per gram
€ 73,50
Productsoort
Munt
Munt
8 gram
Gehalte
90%
Nettogewicht
7,20 gram
Jaar van uitgave
Divers

Informatie

Gouden 20 Mark uit Duitsland

Deze gouden munt van 20 mark heeft een diameter van 22,5 mm en weegt 7,965 gram. Het goudgehalte is 90%. Het gaat hier om de 20 Mark gouden munten uit Duitsland.
 
Tussen 1871 en 1915 werden deze munten geproduceerd, met een oplage van tientallen miljoenen exemplaren. Vandaag de dag zijn ze gewild bij verzamelaars en beleggers vanwege hun zeldzaamheid en de waarde in goud die de munt vertegenwoordigd.

De voorzijde van de munt toont de Pruisische adelaar, een symbool dat al sinds de middeleeuwen door Pruisische heersers werd gebruikt. De adelaar heeft twee koppen, die Pruisen en Brandenburg vertegenwoordigen. In zijn klauwen houdt hij een scepter en een rijksappel, symbolen van macht en autoriteit. Op de borst van de adelaar staat een schild met het wapen van Pruisen. Boven de adelaar staat de kroon van het Duitse Keizerrijk. Rond de rand van de munt staat de tekst "AUS 20 MARK GOLD", wat aangeeft dat de munt 20 Mark waard is en gemaakt is van goud.
 
De achterzijde van de munt toont een portret van keizer Wilhelm II, die regeerde van 1888 tot 1918.De keizer draagt een militaire uniform en kijkt vastberaden naar rechts. Rond de rand van de munt staat de tekst "WILHELM II DEUTSCHER KAISER KOENIG V. PREUSSEN", de naam en titel van de keizer. Het jaartal van uitgifte is onder het portret te vinden.
 
In vergelijking met andere gouden munten, is de 20 Mark munt relatief betaalbaar, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor beginnende beleggers.


Uitgelicht

  • Gouden historische munt uit Duitsland
  • Geslagen in 90% puur goud
  • Afkomstig uit diverse jaargangen


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.