• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Dubbele Gouden Dukaat Gouden Munt voorkant
  • Dubbele Gouden Dukaat Gouden Munt achterkant
  • Pre-owned

Dubbele Gouden Dukaat Gouden Munt

525,00 Per stuk 75,13 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Minder Meer
44 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 5 augustus

De Gouden Dukaat is dé Nederlandse handelsmunt. Al vele eeuwen wordt de Dubbele Gouden Dukaat uitgegeven en de munt... De Gouden Dukaat is dé Nederlandse handelsmunt. Al vele eeuwen wordt de Dubbele Gouden Dukaat uitgegeven en de munten heeft een rijke geschiedenis. Deze gouden munt is geslagen in 98,3% puur goud en heeft een gewicht van 6,988 gram. Wij leveren Dubbele Gouden Dukaten uit diverse jaargangen. 
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 525,00
Prijs per gram
€ 75,13
Nettogewicht
6,988 gram
Gehalte
98,3%
Brutogewicht
7,11 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Koninklijke Ned. Munt

Informatie

Dubbele Gouden Dukaat uit diverse jaren

De Koninklijke Nederlandse Munt geeft jaarlijks Dubbele Gouden Dukaten uit. Deze bijzondere gouden munt van proof kwaliteit wordt geslagen in 98,3% puur goud, heeft een gewicht van 6,988 gram en een diameter van 26 mm. Wij leveren Dubbele Gouden Dukaten uit diverse jaargangen. De afbeeldingen zijn ter indicatie toegevoegd. 
 
De Dubbele Gouden Dukaat is al bijna 400 jaar onveranderd, met uitzondering van kleine aanpassingen in de details. Zo zijn er in de loop van de tijd kleine veranderingen aangebracht in de uitrusting van de ridder en ook de versieringen aan de achterzijde zijn in de loop der eeuwen wat aan de ‘mode’ onderhevig geweest. 

Ontwerp dubbele gouden Dukaat

Dubbele Gouden Dukaat Gouden Munt voorkant


Voorzijde

Op de voorzijde van de Dubbele Gouden Dukaat staat een ridder afgebeeld. Deze ridder met kenmerkende knoopjes heeft een zwaard en pijlenbundel in zijn handen. Langs de rand is het motto: "Concordia Res Parvae Crescunt" te vinden. Dit is Latijns voor 'Eendracht maakt kleine zaken groot'. Ook het jaar van uitgifte is in twee delen duidelijk weergegeven. De voorkant wordt afgewerkt met een dubbele cirkel van stipjes. 

Dubbele Gouden Dukaat Gouden Munt achterkant


Achterzijde

Op de achterzijde van de Dubbele Gouden Dukaat staat altijd in het midden de Latijnse tekst: “Mo. Aur. Reg. Belgii Ad Legem Imperii.”, vertaald: Gouden munt van het Koninkrijk der Nederlanden volgens de wet van het Keizerrijk. Om deze tekst zijn prachtige (blad)versieringen met een acanthusmotief en schelpen te vinden. 

Geschiedenis van Gouden Dukaten

Sinds 4 augustus 1586 staat de Gouden Dukaat in de Nederlandse Muntwet in de hoedanigheid van handelsmunt. De Gouden Dukaat is oorspronkelijk afkomstig uit de Republiek Venetië en werd later ook in Nederland geslagen. De Gouden Dukaat is altijd een sterke munt geweest; eeuwenlang waren deze munten een belangrijk betaalmiddel in het internationale handelsverkeer. Ze hadden een goede reputatie vanwege hun betrouwbare gewicht en gehalte. 
 
In Scandinavië, Polen en Rusland werden ze graag aangenomen en ook in de handel met Azië werd veelvuldig gebruik gemaakt van de Gouden Dukaat. De Nederlandse Gouden Dukaat groeide daardoor uit tot een van de belangrijkste handelsmunten ter wereld. De Koninklijke Nederlandse Munt slaat elk jaar nieuwe Dubbele en Enkele Gouden Dukaten in opdracht van het ministerie van Financiën om de herinnering aan het rijke handelsverleden van Nederland levend te houden. 
 
De Gouden Dukaat is geen wettig betaalmiddel maar wel een populaire beleggings- en verzamelmunt. De munten zijn namelijk wel verzekerd van hun gehalte en gewicht. Ook verschilt de oplage van elke jaar, waardoor jaren met een lage oplage zeer geliefd zijn bij verzamelaars.


Uitgelicht

  • Nederlandse Handelmunt met een rijke geschiedenis
  • Geslagen in 6,988 gram goud (98,3%)
  • Jaarlijks wisselende oplage
De afbeeldingen zijn ter indicatie. Wij leveren Dubbele Gouden Dukaten uit diverse jaargangen. 


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.