• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

30 gram zilveren munt Panda 2023

35,15 Per stuk 1,17 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
455 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Deze zilveren Panda munt 2023 van 30 gram is geslagen in 99,9% puur zilver en wordt uitgegeven door China Gold Coin Corpor... Deze zilveren Panda munt 2023 van 30 gram is geslagen in 99,9% puur zilver en wordt uitgegeven door China Gold Coin Corporation. Deze bijzondere verzamelmunt is door haar afwijkende gewicht en jaarlijks wijzigende design zeer populair bij beleggers én verzamelaars.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 35,15
Prijs per gram
€ 1,17
Productsoort
Munt
Nettogewicht
30 gram
Gehalte
99,9%
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
China Gold Coin Corp.

Informatie

Zilveren Panda 2023 van 30 gram

De 30 gram zilveren munt Panda 2023 is de enige zilveren munt uit de Panda 2023 serie van het Chinese munthuis China Gold Coin Corporation. Dit munthuis is onderdeel van People’s Bank of China en geeft al meer dan 40 jaar munten uit in opdracht van de Chinese overheid. De munt – geslagen in 99,9% puur zilver – is erg populair bij zowel beleggers als verzamelaars.
 
De 30 gram zilveren Panda munt heeft een diameter van 40,1 mm en is 2,6 mm dik. De zilveren Panda munt weegt 30 gram.  Dit maakt de munt daarmee ook een uniek. Waar de meeste andere munthuizen kiezen voor gewichten van 1 troy ounce (31,1 gram) heeft de China Gold Corporation ervoor gekozen om de munten in 30 gram te slaan. 

Ontwerp zilveren Panda 2023


Voorzijde

Op de voorkant van de 30 gram zilveren munt Panda 2023 staat dit jaar twee schattige reuzenpanda’s in een boom. De twee panda’s worden weergeven in een boom tussen de bladeren. Het lijkt alsof de panda’s naar elkaar toe klimmen.  Ook de nominale waarde, het gewicht in grammen en het zilvergehalte van de munt worden getoond op deze zijde.


Achterzijde

Op de achterkant van de zilveren Panda munten staat al jaren hetzelfde design, namelijk een prachtige beeltenis van de Tempel van de Hemel. Deze beroemde tempel uit Peking is een belangrijke gebedsruimte voor de Chinezen. Om de beeltenis heen wordt daarnaast de naam van China in Chinese tekens en het jaar van uitgifte getoond.

De reuzenpanda

De reuzenpanda staat in de oosterse culturen symbool voor vrede en harmonieuze oplossingen tijdens conflicten. Deze panda’s zijn sterk verbonden met China, omdat de met uitsterven bedreigde diersoort voornamelijk in China te vinden is. 
 
Het design van de zilveren Panda munt van 30 gram verandert ieder jaar, maar wat onveranderd blijft is dat er altijd één of meerdere reuzenpanda’s op de munt worden afgebeeld.


Uitgelicht

  • Bijzondere zilveren munt met een gewicht van 30 gram
  • Geslagen in 99,9% puur zilver
  • Enige zilveren munt in de Panda 2023 serie
  • Uitgegeven door China Gold Coin Corporation


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

China Gold Coin Corp.

China Gold Coin Corp.

De China Gold Coin Corporation is het officiële munthuis van China en tevens de enige instantie die handelt in Chinese munten in goud en zilver. De China Gold Coin Corporation heeft als doel het ontwerpen, vervaardigen en op de markt brengen van Chinese verzamel- en beleggingsmunten. Het belangrijkste gekozen motief was de beschermde pandabeer, die niet alleen een nationaal symbool is, maar ook de oudste ambassadeur van de Republiek China. De prachtige munten van hoge kwaliteit zijn gewild over de hele wereld en China Gold Coin Corporation is hiermee uitgegroeid tot een wereldspeler.