• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt Ice Age 2024

79,00 Per stuk 1,27 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
98 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

De 2 troy ounce zilveren munt Ice Age 2024 is de tweede munt uit de bijzondere Ice Age serie van The Royal Canadian Mint.... De 2 troy ounce zilveren munt Ice Age 2024 is de tweede munt uit de bijzondere Ice Age serie van The Royal Canadian Mint. Deze verzamelmunt is geslagen in 2 troy ounce puur zilver (99,99%) en heeft geen vaste oplage. 
Lees meer

Specificaties

Logo Royal Canadian Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Canadian Mint

Informatie

Zilveren munt Ice Age 2024 met mammoet

Deze bijzondere verzamelmunt bevat 2 troy ounce (62,206 gram) aan 99,99% puur zilver en heeft een diameter van 38 mm. De munt wordt uitgegeven door de Royal Canadian Mint en er is gekozen om geen vaste oplage te bepalen voor deze verzamelmunt.
 
Het ontwerp van de tweede munt uit de Ice Age serie is een eerbetoon aan de Mammoet, het prachtige dier dat ooit de ijzige steppen van het hedendaagse Canada bewoonde. De grootte en kracht van de mammoet worden prachtig geportretteerd in het ontwerp, die op meer dan drie meter hoog aan de schouder en met een gewicht van wel 8 ton, een indrukwekkend beeld vormde in het landschap van het IJstijdperk. De lange, gebogen slagtanden, die onmiskenbaar zijn als fossielen van Canada's IJstijd, zijn een prominent kenmerk van het ontwerp.

Ontwerp van de tweede Ice Age munt 

Op de voorzijde van de munt staat een wolharige mammoet afgebeeld op een indrukwekkende zijde met zijn kenmerkende lange en gebogen slagtanden. De mammoet wordt tot in detail weergegeven om de ruige vacht en de krachtige uitstraling van het dier te vangen. De rand van de munt is voorzien van het jaar 2024, het zilvergehalte 9999 en het land van uitgifte CANADA
 
Op de achterkant van de munt staat Koning Charles III afgebeeld. Het prachtige gedetailleerde portret van de koning van het Verenigd Koninkrijk wordt omringd door een aantal inscripties, zoals de nominale waarde van 10 DOLLARS, zijn naam CHARLES III en de letters D. G. REX (de Latijnse afkorting voor “in Gods gratie, koning”).


Uitgelicht

  • Tweede munt uit de prachtige Ice Age serie van The Royal Canadian Mint
  • Eerbetoon aan de uitgestorven wolharige mammoet
  • Geslagen in 2 troy ounce puur zilver (99,99%)

Logo Royal Canadian Mint

Royal Canadian Mint

The Royal Canadian Mint produceert alle munten voor het betaalverkeer in Canada. Maar daar houdt het niet op: er worden zilveren, gouden en platina munten gemaakt voor beleggers en verzamelaars – en ook levert Royal Canadian Mint munten aan andere landen.