• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren munt 12 olympiers in de dierenriem - Poseidon vs Pisces

268,00 Per stuk 4,31 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
5 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf vrijdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf maandag

Deze 2 troy ounce (62,206 gram) zilveren munt bestaat uit puur zilver (99,9%). Op de voorzijde van de munt ziet u de Griek... Deze 2 troy ounce (62,206 gram) zilveren munt bestaat uit puur zilver (99,9%). Op de voorzijde van de munt ziet u de Griekse god Poseidon. De munt wordt geleverd met certificaat van echtheid en in een presentatiedoos. Beperkte oplage van slechts 999 stuks wereldwijd.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

2 troy ounce zilveren munt Poseidon vs Pisces

Deze 2 troy ounce (62,20 gram) zilveren munt (99,9%) toont de Griekse god Poseidon, uit de Twaalf Olympiërs in de Dierenriem. De Twaalf Olympiërs in de Dierenriem is een set van twaalf munten en gaat na welke van de traditionele sterrentekens samenvallen met de Olympische goden uit het oude Griekenland. In de Griekse mythologie was Poseidon een zoon van de Titanen (reuzen) Kronos en Rheia, en de broer van oppergod Zeus. Poseidon (Neptunus bij de Romeinen) had een drietand als attribuut, welke te zien is op de voorzijde van de munt. Hiermee kon de onstuimige god water in beroering brengen en rotsen doen splijten.
 

Poseidon

Poseidon is de god van de zeeën en de wateren, maar ook van de paarden en de aardbevingen. Vandaar dat er zowel aan de kust als in het binnenland heiligdommen aan hem zijn opgedragen. Poseidon wordt vaak op fonteinen uitgebeeld als een rijzige man met een woeste baard, soms met enkele van zijn begeleiders: de tritons. Dit waren vissen met een menselijk bovenlijf.

Ontwerp van de zilveren Poseidon vs Pisces munt


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt is een afbeelding te zien weergegeven van de Griekse god Poseidon. Aan de linkerzijde van de munt is de tekst POSEIDON weergegeven en aan de onderzijde ziet u de nominale waarde 5 DOLLARS genoteerd.


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt staan de Griekse afbeeldingen voor de maanden waarin iemand geboren kan zijn. In het midden van de munt is een beeltenis van koningin Elizabeth II te vinden gezamenlijk met de tekst Elizabeth II en SAMOA 2022.

Geleverd met presentatiedoos en certificaat van echtheid

Deze bijzondere munt heeft een antieke afwerking. De munt wordt geleverd in een elegante verpakking samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd heeft deze munt een oplage van slechts 999 stuks.
 
De geschenkverpakking is speciaal ontworpen voor deze verzamelmunt. Op de voorkant van de doos staat een afbeelding vergelijkbaar met de de beeltenis op de voorkant van de munt. Het geheel is met diverse blauwtonen afgewerkt, wat de verpakking een mythische uitstraling geeft, passend bij het ontwerp van de verzamelmunt. 


Uitgelicht

  • Antieke afwerking
  • Beperkte oplage van 999 stuks wereldwijd
  • Geleverd in presentatiedoos met certificaat van echtheid