• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

2 troy ounce zilveren Morgan Le Fay proof munt 2023

264,00 Per stuk 4,24 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
8 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf maandag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De 2 troy ounce zilveren Morgan Le Fay proof munt uit 2023 bevat 62,2 gram 99,9% puur zilver, heeft een proof kwaliteit en... De 2 troy ounce zilveren Morgan Le Fay proof munt uit 2023 bevat 62,2 gram 99,9% puur zilver, heeft een proof kwaliteit en is de derde en laatste uitgifte van de tweede serie Myths & Legends. De munt wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid en de wereldwijde oplage is beperkt tot 500 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Royal Mint
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

2 troy ounce zilveren Morgan Le Fay proof munt 2023

Deze 2 troy ounce zilveren Morgan Le Fay proof munt uit 2023 bevat 62,2 gram 99,9% puur zilver en heeft een proof kwaliteit. Dit is de hoogst haalbare kwaliteit voor munten, verschillende technieken zijn hierop toegepast om de kwaliteit van de munt te verbeteren. Deze munt is uitgegeven door The Royal Mint en is de derde en laatste editie in de nieuwe serie Myths and Legends. Op de voorzijde ziet u een afbeelding van Morgan Le Fay, de achterzijde toont de beeltenis van koning Charles III. 
 
Morgan Le Fay is het zesde unieke ontwerp op de achterkant van de Myths and Legends series. Ze sluit zich ook aan bij King Arthur en Merlin als een van de drie in de tweede subset van deze serie die zich richt op de Arthur-legende. Op deze munt ziet u Morgan Le Fay (ook wel Morgana genoemd), de dochter van Igraine en Gorlois en halfzus van koning Arthur. Ze was een machtige fee, magiër, tovenares (of heks) in de Arthur-legende. Morgana wordt soms voorgesteld als een kwade heks, maar heeft ook een goede kant. Aanvankelijk werd in de oudste volksverhalen die kant belicht, als genezeres, redster en beschermster van de rechtvaardigde koning Arthur. Toch werd zij in bijna alle verhalen als vijand van Arthur geschetst. Sommige verhalen zeggen dat Morgana een leerling was van Merlin, die haar leerde magie te gebruiken op een goede manier. 

Ontwerp van de 2 troy ounce Morgan Le Fay proof munt


Voorzijde

Op de voorzijde ziet u een van de karakters van de Arthur-legendes: Morgan Le Fay. Ze draagt een hoofdtooi met vleugels. Rondom ziet u de inscripties MORGAN LE FAY - de naam van de munt, MYTHS AND LEGENDS - de naam van de serie en 2023 - het jaar van uitgifte.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koning Charles III. Hieronder ziet u de inscriptie MJ - de initialen van Martin Jennings, de ontwerper van de Charles III beeltenis. Tot slot staan rondom de inscripties CHARLES III - de naam van de koning, D. G. REX. F. D. - de Latijnse afkorting voor 'bij de gratie van God, koning', 5 POUNDS - de nominale waarde van de munt en 2023 - het jaar van uitgifte.

De munt heeft een nominale waarde van 5 pond die volledig wordt ondersteund door Groot-Brittannië. De munt heeft een diameter van 40mm en wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid. De oplage is beperkt tot 500 stuks.
 

Myths & Legends

The Silver Mountain biedt diverse munten aan van de Myths & Legends serie, in zowel goud als zilver. Deze serie is geslagen door The Royal Mint.


Uitgelicht

  • 2 troy ounce (62,2 gram) puur zilver (99,9%)
  • Uit de Myths and Legends serie
  • Oplage van 500 stuks
  • Geleverd in presentatiedoos met certificaat van echtheid

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.