• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht

2-delige set zilveren munten Tudor Beasts Seymour Unicorn 2024 Proof

289,00 Per stuk 4,65 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
4 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De Tudor Beasts Seymour Unicorn set in proof kwaliteit maakt deel uit van de Royal Tudor Beasts serie en is de vijfde uitg... De Tudor Beasts Seymour Unicorn set in proof kwaliteit maakt deel uit van de Royal Tudor Beasts serie en is de vijfde uitgave. De set bevat twee munten van ieder 1 troy ounce (31,103 gram) aan 99,9% puur zilver en heeft een gelimiteerde oplage van 750 stuks. De set wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Tudor Beasts: Seymour Unicorn 2024 - SET 2x 1 troy ounce zilver - proof

Deze Tudor Beasts Seymour Unicorn set bestaat uit twee zilveren munten van ieder 1 troy ounce (31,103 gram) aan 99,9% puur zilver in proof kwaliteit. Het gaat om de vijfde uitgave uit de serie en deze uitgave symboliseert kracht, macht en rijkdom. 
 
Totaal bevat de set 62,206 gram aan 99,9% puur zilver en hebben beide hetzelfde ontwerp van een eenhoorn die een schild vasthoudt, gebaseerd op het stenen beeldhouwwerk in Hampton Court Palace. 
 
De set bevat een munt met een proof-spiegelafwerking en de andere munt heeft een reverse frosted finish. Beide munten zijn voorzien van een randinscriptie met de tekst “HAMPTON COURT PALACE ROYAL TUDOR BEASTS”. 

Ontwerp Tudor Beasts Seymour Unicore


Voorzijde

De voorzijde toont het ontwerp, gemaakt door David Lawrence, van een eenhoorn die een schild vasthoudt. Eén munt is geslagen in proof-spiegelafwerking en de andere heeft een reverse frosted finish. Op de voorzijde ziet u ook de inscripties DL – de initialen van de muntontwerper, 2024 – het jaar van uitgifte en SEYMOUR UNICORN – de naam van de munt.


Achterzijde

De achterzijde toont het nieuwe officiële muntportret van koning Charles III, ontworpen door Martin Jennings. Rondom ziet u de inscripties 2 POUNDS – de nominale waarde van de munt in het land van uitgifte, 2024 – het jaar van uitgifte, CHARLES III – de naam van de koning en D. G. REX F. D. – de Latijnse afkorting voor ‘in Gods gratie, Koning.’

Zilveren munten set met proof afwerking

De set bevat een munt met een proof-spiegelafwerking en de andere munt heeft een reverse frosted finish. Beide munten zijn voorzien van een randinscriptie met de tekst “HAMPTON COURT PALACE ROYAL TUDOR BEASTS”. 
 
Deze zilveren zet is de eerste in deze collectie met het nieuwe officiële muntportret van koning Charles III. De set heeft een gelimiteerde oplage van 750 stuks en wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid.


Uitgelicht

  • Bevat twee munten van ieder 31,103 gram aan 99,9% puur zilver in proof kwaliteit
  • Geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid
  • Wereldwijde oplage van slechts 750 stuks

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.