• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Tudor Beasts Seymour Unicorn 2024 Proof

144,00 Per stuk 4,63 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
11 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf maandag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) 99,9% zilveren Tudor Beasts Seymour Unicorn munt is in 2024 geslagen door de Royal Mint en... Deze 1 troy ounce (31,103 gram) 99,9% zilveren Tudor Beasts Seymour Unicorn munt is in 2024 geslagen door de Royal Mint en heeft een proof kwaliteit. De munt wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 5.500 stuks.
Lees meer

Specificaties

The Royal Mint
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Royal Mint

Informatie

Tudor Beasts: Seymour Unicorn 2024 - 1 troy ounce zilver - proof

Deze 1 troy ounce zilveren Seymour Unicorn munt is de 5e uitgave in de Proof Tudor Beasts-serie. De munt bevat 31,103 gram aan 99,9% puur zilver en heeft de hoogst haalbare kwaliteit die mogelijk is voor munten: proof. Op deze munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren.
 
David Laurens heeft de voorzijde van de munt ontworpen en toont het ontwerp van een unicorn. De achterzijde, ontworpen door Martin Jennings, toont de beeltenis van koning Charles III. De munt heeft een diameter van 38,61 mm en een dikte van 3 mm. De Tudor Beasts Seymour Unicorn munt in proof kwaliteit wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid. Wereldwijd zijn er maar 5.500 stuks gemaakt.

Ontwerp van de zilveren Seymour Unicorn munt 2024


Voorzijde

De voorzijde toont de Seymour Unicorn. De afbeelding van de eenhoorn in de heraldiek kan variëren, waarbij verschillende kunstenaars en ontwerpers hun eigen artistieke accenten toevoegen maar vertegenwoordigt vaak ene kernsymboliek van zuiverheid, gratie en kracht. Op de voorzijde ziet u ook de inscripties SEYMOUR UNICORN – de naam van de munt, 2024 – het jaar van uitgifte en DL – de initialen van de muntontwerper.


Achterzijde

De achterzijde toont de beeltenis van koning Charles III. Rondom ziet u de inscripties 2 POUNDS – de nominale waarde van de munt, 2024 – het jaar van uitgifte, CHARLES III – de naam van de koning, MJ – de initialen van de ontwerper en D. G. REX. F. D. – de Latijnse afkorting voor ‘in Gods gratie, koning’.

Presentatieverpakking met certificaat van echtheid

Deze munt heeft de hoogst haalbare kwaliteit, een wereldwijde oplage van 5.500 stuks en wordt geleverd in een presentatieverpakking samen met het certificaat van echtheid.


Uitgelicht

  • Bevat 1 troy ounce (31,103 gram) aan 99,9% puur zilver
  • Proof kwaliteit en wereldwijde oplage van 5.500 stuks
  • Geleverd in presentatieverpakking samen met certificaat van echtheid

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.