• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • 1 troy ounce zilveren munt Kangaroo 2024 Proof voorkant
  • 1 troy ounce zilveren munt Kangaroo 2024 Proof achterkant
  • 1 troy ounce zilveren munt Kangaroo 2024 Proof perspectief 1
  • 1 troy ounce zilveren munt Kangaroo 2024 Proof perspectief 2
  • 1 troy ounce zilveren munt Kangaroo 2024 Proof perspectief 3
  • 1 troy ounce zilveren munt Kangaroo 2024 Proof perspectief 4

1 troy ounce zilveren munt Kangaroo 2024 Proof

99,95 Per stuk 3,21 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Minder Meer
28 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf donderdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 22 juli

Deze 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,99%) Kangaroo munt is in 2024 geslagen door The Perth Mint en heeft een proof... Deze 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,99%) Kangaroo munt is in 2024 geslagen door The Perth Mint en heeft een proof-kwaliteit. Dit is de hoogst haalbare kwaliteit die mogelijk is voor munten. Daarnaast is dit de eerste Kangaroo munt met het portret van Koning Charles III op de achterzijde. Wereldwijd zijn er slechts 7.500 munten uitgegeven en de munt komt in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid.
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Gewicht
1 troy ounce
Brutogewicht
31,11 gram
Jaar van uitgave
2024
Munthuis
Perth Mint
Certificaat van echtheid
Ja

Informatie

1 troy ounce zilveren Kangaroo munt 2024 proof

De Australische Kangaroo munten is de bekendste beleggingsmunt die in Australië is geslagen door The Perth Mint. Deze uitgave onderscheidt zich van de andere Kangaroo munten omdat dit de eerste zilveren Kangaroo munt is met het portret van Koning Charles III op de achterzijde. Echter gaat het hierbij niet op de beleggingsversie van de munt, maar de proof editie. Proof-kwaliteit is de hoogst haalbare kwaliteit mogelijk voor munten. Op deze munten zijn verschillende technieken toegepast die de kwaliteit van de munt verbeteren.
 
Tevens komt het ontwerp van de Kangaroo goed naar voren, dit omdat – in tegenstelling tot de andere Kangaroo munten – er gebruik is gemaakt van een rustige achtergrond

Ontwerp van de zilveren Kangaroo munt 2024

1 troy ounce zilveren munt Kangaroo 2024 Proof voorkant


Voorzijde

Op de voorzijde van de munt staat een springende kangoeroe. Het ontwerp komt goed naar voren omdat – in tegenstelling tot de andere Kangaroo munten – er gebruik is gemaakt van een rustige achtergrond. Rondom staan de inscripties AUSTRALIAN KANGAROO – de naam van de munt, 2024 1oz 9999 SILVER – het jaar van uitgifte, het gewicht, de zuiverheid en de metaalsoort.

1 troy ounce zilveren munt Kangaroo 2024 Proof achterkant


Achterzijde

De achterzijde van de 1 troy ounce zilveren Kangaroo munt uit 2024 in proof kwaliteit toont de eerste Kangaroo munt met Koning Charles III op de achterzijde. Rondom staan de inscripties CHARLES III – de naam van de koning, AUSTRALIA – het land van uitgifte en 1 DOLLAR – de nominale waarde van de zilveren munt.

De munt bevat 1 troy ounce oftewel 31,103 gram aan 99,99% puur zilver en heeft een gelimiteerde oplage van 7.500 stuks wereldwijd. De 1 troy ounce zilveren Kangaroo munt 2024 proof wordt geleverd in een presentatiedoos samen met het certificaat van echtheid.


Uitgelicht

  • Eerste Kangaroo munt met het portret van Koning Charles III
  • Geleverd in presentatiedoos met certificaat van echtheid
  • Gelimiteerde oplage van 7.500 stuks wereldwijd

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.