• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt St. Helena’s Napoleon Angel Proof

201,45 Per stuk 6,48 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Deze zilveren munt is de eerste uitgave van de Napoleon Angel munt en is geslagen in 1 troy ounce puur zilver met een prac... Deze zilveren munt is de eerste uitgave van de Napoleon Angel munt en is geslagen in 1 troy ounce puur zilver met een prachtige proof afwerking.
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2021

Informatie

1 troy ounce zilveren St. Helena Napoleon Angel proof munt

De 1 troy ounce (31,103 gram) zilveren (99,9%) St. Helena's Napoleon Angel munt in proof kwaliteit is in 2021 geslagen. De munt toont een prachtig ontwerp van een (vergulde) engel die het graf van Napoleon Bonaparte bewaakt. 
 
Na tien jaar over het Europese continent te hebben geraasd om zijn rijk uit te breiden, werd Napoleon uiteindelijk verslagen door een coalitie van Europese koninkrijken, waaronder Groot-Brittannië. Hij werd verbannen naar het eiland Sint-Helena en keerde in 1815 kort terug aan de macht, voordat hij de rest van zijn leven op het eiland doorbracht. Hij stierf op 5 mei 1821 op het eiland. Ongeveer twintig jaar na zijn dood werd zijn lichaam teruggebracht naar Frankrijk en begraven in een tombe bewaakt door twaalf marmeren engelen. Aan de onderkant van de design-rocker staat een “EIC”-teken voor de Oost-Indische Compagnie.

Ontwerp Saint-Helena


Voorzijde

De voorzijde van de Saint-Helena munt toont een vergulde vrouw. Zij houdt een palm vast en stelt een overwinnaar voor. Subtiele details doen de vrouw erg opvallen. Haar vleugels zijn op sierlijke wijze afgebeeld en komen mooi naar voren. De Saint-Helena munt heeft sierlijk design en prachtige uitstraling.  


Achterzijde

De achterzijde munt toont de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. Rondom ziet u de inscripties ST. HELENA - de plek van uitgifte, 2021 - het jaar van uitgifte, 1 POUND - de nominale waarde van de munt, ELIZABETH II - de naam van de koningin en D. G. REGINA - de Latijnse afkorting voor 'in Gods gratie, koningin'.

Proof uitgave

Deze speciale proof uitgave van Britse Oost-Indische Compagnie wordt geleverd in een prachtig bijbehorende verpakking samen met het certificaat van echtheid. De wereldwijde oplage is beperkt tot 821 stuks.
 
De munt wordt geleverd in een bijpassende luxe doos, samen met het genummerde certificaat van echtheid.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,1 gram) puur zilver (99,9%)
  • Slechts 750 stuks wereldwijd
  • Geleverd met certificaat van echtheid