• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce zilveren munt Lunar 2021 Proof

68,00 Per stuk 2,19 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
101 op voorraad
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1 troy ounce zilveren Lunar 2021 jaar van de os is de tweede uitgave van de populaire Lunar III serie. De munt is weegt... De 1 troy ounce zilveren Lunar 2021 jaar van de os is de tweede uitgave van de populaire Lunar III serie. De munt is weegt 31,103 gram en is van puur zilver (99,99%).
Lees meer

Specificaties

The Perth Mint Australia
Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgave
2021
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 troy ounce zilveren munt Lunar 2021 Proof

De 1 troy ounce zilveren Lunar 2021 jaar van de os is de tweede uitgave van de populaire Lunar III serie. De munt is weegt 31,103 gram en is van puur zilver (99,99%). De munt is in Proof conditie geslagen door de Perth Mint uit Australië en heeft een oplage van 7.500 stuks.
 
In de Lunar serie staat de Chinese jaartelling centraal. Volgens deze jaartelling staat ieder jaar in het teken van een bepaald dier, dit volgt de Chinese dierenriem. Het jaar 2021 staat in het teken van de Os.

Ontwerp zilveren Lunar munt 2021


Voorzijde

Op de voorzijde van de Lunar 1 troy ounce munt staat een os met een jong afgebeeld. Om hen heen zijn verschillende landschappen zichtbaar en ook het Chinese teken voor os is toegevoegd. 


Achterzijde

Op de achterzijde van deze munten staat koningin Elizabeth II afgebeeld en hier staat ook de nominale waarde, het land van uitgifte en het gehalte en gewicht van de munt weergegeven.

Zilveren Lunar munten serie

De muntenserie bestaat ieder jaar uit zilveren en gouden varianten in verschillende gewichten, waarbij de gouden Lunar munt een ander design kent. Na het succes van de Perth Mint hebben sommige andere munthuizen ook hun eigen Lunar serie geintroduceerd. Zo is er ook een zilveren Lunar munt van de Royal Mint uit Groot-Brittannië en heeft ook de Royal Austrian Mint een eigen variant van de Lunar munten geslagen. Al deze munten zijn echter lang niet zo populair als die van de Perth Mint.


Uitgelicht

  • Oplage van 7.500 stuks
  • 31,103 gram puur zilver (99,99%)
  • Geleverd in een beschermende display en bijpassende verpakking

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.