• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

1 troy ounce platina munt Maple Leaf

1.141,00 Per stuk 36,68 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De 1 troy ounce platina Maple Leaf munt is één van de meeste bekende platina beleggingsmunten wereldwijd en... De 1 troy ounce platina Maple Leaf munt is één van de meeste bekende platina beleggingsmunten wereldwijd en wordt al sinds 1988 uitgegeven door Royal Canadian Mint. Deze munten zijn extra voordelig geprijsd, aangezien het munten uit voorgaande jaargangen betreft.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 1.141,00
Prijs per gram
€ 36,68
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,95%
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Royal Canadian Mint

Informatie

1 troy ounce platina Maple Leaf munt 

De 1 troy ounce platina Maple Leaf munt wordt uitgegeven door de Royal Canadian Mint uit Canada. De Maple Leaf munt behoort tot één van de meest bekende beleggingsmunten ter wereld. De munt heeft een gewicht van 31,103 gram en is geslagen in 99,95% fijn platina. 
 
Op de 1 troy ounce platina Maple Leaf ziet u hét nationale symbool van Canada, een esdoornblad. De platina Canadian Maple Leaf werd voor het eerst geslagen in 1988. Platina is zeldzamer dan goud en zilver en door de zeldzaamheid van het edelmetaal worden de munten ieder jaar in een zeer beperkte oplage geslagen. De troy ounce platina Maple Leaf heeft een diameter van 30 millimeter en een dikte van 2,62 millimeter. Tevens heeft de munt een nominale waarde van 50 Canadese dollars.

Ontwerp platina Maple Leaf munt

Op de voorzijde van de munt staat het welbekende nationale symbool van Canada, de Maple Leaf. Hierboven staat het land van uitgifte CANADA, aan weerszijden van het esdoornblad de zuiverheid en eronder het gewicht. Ook zijn de de woorden voor puur platina in zowel het Engels FINE PLATINUM als het Frans PLATINE PUR toegevoegd. 
 
Op de achterzijde staat het portret van ELIZABETH II. De naam van de Britse vorstin wordt boven de beeltenis weergegeven. Onder het portret is de nominale waarde van de munt 50 DOLLARS toegevoegd met daarnaast jaar waarin de munt is geslagen.

Platina munten uit voorgaande jaargangen

De platina Maple Leaf munten uit voorgaande jaargangen doorgaans goedkoper dan de nieuw geslagen munten, terwijl het gewicht en gehalte gelijk is. Hierdoor ontvangt men verhoudingsgewijs meer platina voor hun geld. Alle platina Maple Leaf munten die wij verkopen worden gecontroleerd op echtheid, gewicht en gehalte.
 

Margeregeling

Platina wordt, net als zilver, gezien als grondstof en om die reden zijn baren van platina en zilver belast met 21% btw. Munten daarentegen worden verhandeld onder de margeregeling en zijn daardoor aantrekkelijker in prijs. Naast platina munten bieden wij ook platina baren in combinatie met opslag aan.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,101 gram) puur platina (99,95%)
  • Wereldwijd bekende munt
  • Extra scherp geprijsd


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Logo Royal Canadian Mint

Royal Canadian Mint

The Royal Canadian Mint produceert alle munten voor het betaalverkeer in Canada. Maar daar houdt het niet op: er worden zilveren, gouden en platina munten gemaakt voor beleggers en verzamelaars – en ook levert Royal Canadian Mint munten aan andere landen.