• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

1 Troy ounce platina Kangaroo munt

1.141,00 Per stuk 36,68 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Deze platina Kangaroo munt heeft dezelfde prachtige uitstraling als de andere Kangaroo munten en wordt geslagen in het hog... Deze platina Kangaroo munt heeft dezelfde prachtige uitstraling als de andere Kangaroo munten en wordt geslagen in het hoge platinagehalte van 99,95% puur platina.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 1.141,00
Prijs per gram
€ 36,68
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,95%
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Perth Mint

Informatie

Platina Kangaroo munten uit diverse jaargangen

De Kangaroo munt is een zeer bekende munt die sinds 2018 jaarlijks door The Perth Mint wordt uitgegeven. De platina Kangaroo munt heeft dezelfde prachtige uitstraling als de andere Kangaroo munten. Ieder jaar wordt namelijk hetzelfde herkenbare ontwerp gebruikt voor de munt. Dit ontwerp is al jaren een begrip en is afgeleid van het beroemde ontwerp van de gouden Nugget uit 1990. De eerste gouden Kangaroo munt uitgegeven door The Perth Mint. 
 
Aangezien de Kangaroo munt als een wettig betaalmiddel wordt gezien in Australië, heeft de munt een nominale waarde van $100. De Kangaroo munt wordt echter verhandeld voor de waarde die de munt in platina vertegenwoordigd. Deze platina munten worden ingekocht van particulieren en wij bieden een terugkoopgarantie voor alle platina munten die u bij ons koopt. Dit betekent dat u uw platina munten, op ieder gewenst moment, kunt terug verkopen aan ons via onze zusteronderneming Inkoop Edelmetaal.  

Ontwerp platina Kangaroo munt

Op de voorzijde van deze munt is een Kangaroo afgebeeld. Dit ontwerp van de Kangaroo is gebaseerd op het ontwerp van de originele gouden Nugget uit 1990, is in de loop der jaren bijna niet veranderd. Op de achtergrond is een abstract ontwerp toegevoegd wat een stralende zon voorstelt. De tekst AUSTRALIAN KANGAROO, het jaartal en het platina gehalte 1oz 9995 PLATINUM zijn te zien op de rand van de munt.
 
Op de achterzijde van de munt is een afbeelding weergegeven van Queen Elizabeth II. Om haar beeltenis heen zijn een aantal inscripties toegevoegd, zoals de naam van de vorst, het land van uitgifte en de nominale waarde van de munt. 

Platina kangaroo munt uit voorgaande jaargangen kopen

De gecirculeerde versie van de Kangaroo munt uit diverse jaargangen is een munt die al in omloop is geweest. Deze munten zijn vaak wat goedkoper dan oncirculated munten. 
 
In de prijs van munten uit voorgaande jaren zijn de productiekosten niet meer verwerkt, deze zijn immers al bij de eerste aanschaf doorgerekend. Hierdoor ontvangt men verhoudingsgewijs meer platina voor hun geld bij de aanschaf van deze munten. Alle platina munten die wij verkopen worden gecontroleerd op echtheid, gewicht en gehalte.


Uitgelicht

  • Platina munt van 1 troy ounce (31,101 gram) puur platina (99,95%)
  • Afkomstig uit de wereldberoemde Kangaroo serie van The Perth Mint
  • Extra scherp geprijsde munt uit diverse jaargangen 
De getoonde afbeeldingen gelden ter indicatie. Wij leveren munten van diverse jaargangen.


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.