• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 Troy ounce gouden munt Queens Beasts White Horse 2020

2.320,00 Per stuk 74,59 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

De 1 Troy ounce gouden Queens Beasts White Horse of Hanover 2020 munt, is de 9de uitgave in de queens beast serie. Deze munt... De 1 Troy ounce gouden Queens Beasts White Horse of Hanover 2020 munt, is de 9de uitgave in de queens beast serie. Deze munt is geslagen in 1 Troy ounce (31,103 gram) en bestaat voor 99,99% uit puur goud.Alle gouden troy ounce Queens Beasts munten zijn in een plastic munthoesje verpakt.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.320,00
Prijs per gram
€ 74,59
Productsoort
Munt
Nettogewicht
1 troy ounce (31,103 gram)
Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2020
Munthuis
Royal Mint

Informatie

1 Troy ounce gouden munt White Horse of Hanover

De 1 Troy ounce gouden Queens Beasts White Horse of Hanover 2020 munt, is de 9de uitgave in de queens beast serie. Deze munt is geslagen in 1 Troy ounce (31,103 gram) en bestaat voor 99,99% uit puur goud. De Royal Mint uit Verenigd Koninkrijk slaat naast de Queens Beasts serie, ook de Royal Arms serie en de Britannia munten.
 
In 1714 slaagde Georg Ludwig, heerser van het Duitse hertogdom Hannover, op de troon van Groot-Brittannië als George I. Hij bracht de wapenkunde van de regio met zich mee, inclusief een oud stambeeld van een wit paard op een rode achtergrond. Het witte paard is een dier met een lange geschiedenis, diepgeworteld in het verleden van Duitsland en dat van de middeleeuwse voorouders van George I.

Ontwerp gouden White Horse munt 2020


Voorzijde

Op de voorkant van de gouden munt is het witte paard van Hanover afgebeeld. Het schild dat afgebeeld is, is in vieren verdeeld. Het eerste deel toont de fleur-de-lis van Frankrijk, de tweede toont de Ierse harp, de derde toont de leeuw van Schotland en de luipaarden van Engeland, en het laatste kwart toont de wapens van Hannover.


Achterzijde

Op de achterkant van de munt staat Queen Elizabeth II afgebeeld, met de nominale waarde van 100 pond.


Uitgelicht

  • 1 troy ounce (31,101 gram) gouden munt (99,99%)
  • Wereldwijd bekende serie
  • Geslagen door de Royal Mint UK


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Royal Mint

Royal Mint

De Royal Mint is het officiële munthuis van het Verenigd Koninkrijk en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1.100 jaar. Gedurende deze 1.100 jaar heeft het munthuis het Verenigd Koninkrijk gediend in tijden van oorlog, politieke omwentelingen en sociale en economische vooruitgang. De Royal Mint staat daarom ook bekend om haar innovatiekracht en wordt gezien als een ware koploper in de wereld van de munterij. Gezien de rol die de Royal Mint heeft gespeeld, is er een Royal Mint museum gevestigd in de Royal Mint zelf in Llantrisant, Zuid-Wales. Het museum toont de fascinerende geschiedenis van de Royal Mint en vele van de geslagen munten, waarvan ook experimentele munten, kunstwerken en de gereedschappen. De kwaliteit van de munten van de Royal Mint zijn uitstekend dankzij de innovatieve producttechnieken en technologieën die gebruikt worden tijdens het slaan van de munten.