• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1/25 troy ounce gouden Wiener Philharmoniker munt 2023 of 2024

118,00 Per stuk 98,33 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
14 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 1 - 2 weken
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

Dit is de kleinste munt uit de Wiener Philharmoniker muntenserie, geslagen in 1/25 troy ounce puur goud. De munt weegt 1,2... Dit is de kleinste munt uit de Wiener Philharmoniker muntenserie, geslagen in 1/25 troy ounce puur goud. De munt weegt 1,244 gram en is geslagen in puur goud. Alle munten die wij aanbieden komen van officiële distribiteurs van Münze Österreich.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 118,00
Prijs per gram
€ 98,33
Productsoort
Munt
Munt
1/25 troy ounce
Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Münze Österreich

Informatie

1/25 troy ounce gouden Wiener Philharmoniker munt 2023 of 2024

De Wiener Philharmoniker munten zijn wereldwijd bekend en vooral binnen Europa erg populair. Dit is één van de weinige muntsoorten die in het formaat van 1/25 troy ounce beschikbaar is en dit formaat is geïntroduceerd om ook gouden munten met een lage marktwaarde beschikbaar te stellen – zodat deze eenvoudig verhandelbaar zijn bij particulieren onderling. 
 
De andere munten uit de Wiener Philharmoniker munten zijn geslagen in gewichten van 1/10 troy ounce tot en met 1 troy ounce waarbij het formaat van 1 troy ounce wereldwijd het meest gebruikelijk is. Hoe hoger de goudprijs, hoe interessanter het wordt om kleinere munten aan te houden. Dit stelt men namelijk in staat om goud te verhandelen in kleine coupures zonder een vorm van wisselgeld te moeten accepteren, zoals dat bij grotere en duurdere gouden munten op den duur wel het geval is.
 

Verpakking gouden Philharmoniker munt

Elke 2023 of 2024 1/25 troy ounce Gouden Oostenrijkse Wiener Philharmoniker wordt afzonderlijk verpakt in een plastic hoesje of per veelvoud van 20 gouden munten in een beschermende tube. Alle munten zijn nieuw geslagen en in zeer goede conditie.

Ontwerp gouden 1/25 oz Wiener Philharmoniker munt


Voorzijde

Op de voorkant van de munt toont Gold Austrian Philharmonics in totaal negen muziekinstrumenten. Deze instrumenten vertegenwoordigen vijf verschillende soorten muziekinstrumenten en omvatten een harp, een viertal violen met een hoorn en meer instrumenten. 


Achterzijde

Op de achterzijde van de 1/25 oz Gold Austrian Philharmonics staat de Musikverein. Een van de meest geliefde concertzalen ter wereld, de Gouden Concertzaal in de Musikverein is de thuisbasis van het Wiener Philharmonisch Orkest en herbergt het grote pijporgel dat op de voorzijde van deze munten staat afgebeeld.

Overige Wiener Philharmoniker munten

Naast de 1/25 troy ounce gouden Wiener Philharmoniker munt hebben wij diverse varianten van de gouden Wiener Philharmoniker in ons assortiment variërend van 1 troy ounce tot en met 1/25 troy ounce. Elk van deze munten heeft hetzelfde ontwerp, enkel is – logischerwijs – het gewicht dat op elke munt staat geslagen. 
 
Naast de diverse gewichten gouden munten geeft Münze Österreich ook zilveren en platina Philharmoniker munten uit met een gewicht van 1 troy ounce. Deze munten hebben net zoals de gouden variant hetzelfde herkenbare ontwerp gebaseerd op het Wiener Philharmoniker orkest. 


Uitgelicht

  • 1/25 troy ounce (1,244 gram) gouden munt (99,99%)
  • Kleinste gouden munt ter wereld
  • Wereldwijd bekend van de Wiener Philharmoniker muntenserie


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

Munze osterreich

Münze Österreich

Munze Osterreich staat ook wel bekend als Austrian Mint en is een Oostenrijks munthuis dat verantwoordelijk is voor het betaalverkeer in Oostenrijk. Munze Osterreich is een wereldspeler in de internationale muntindustrie en staat bekend om de indrukwekkende verzamelmunten die zij leveren aan vele landen over de hele wereld. In hun prachtige pand in Wenen combineren zij vakmanschap met traditie en creëren ze met behulp van toonaangevende technologieën prachtige munten. Een groot deel hiervan is ontwikkeld door hun eigen numismatische experts. De munten van Munze Osterreich zijn enorm gewild bij zowel beleggers als verzamelaars. Naast het slaan van munten levert Munze Osterreich rondellen aan andere landen. Rondellen zijn schijven zilver of goud waar munten van gemaakt kunnen worden. Munze Osterreich is sinds 1989 eigendom van de Oostenrijkse Nationale Bank en produceert zo’n 450 miljoen munten per jaar.