• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Pre-owned

Gouden 1/10 troy ounce American Eagle munt

261,00 Per stuk 84,19 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Gouden American Eagle munt van 1/10 troy ounce. Deze munten zijn geslagen in 22 karaat goud en afkomstig uit verschillende... Gouden American Eagle munt van 1/10 troy ounce. Deze munten zijn geslagen in 22 karaat goud en afkomstig uit verschillende jaargangen. De 1/10 troy ounce Gouden American Eagle munt is een geschikte keus voor de belegger die wil investeren in gouden munten met een relatief laag gewicht.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 261,00
Prijs per gram
€ 84,19
Productsoort
Munt
Munt
1/10 troy ounce
Gehalte
91,67%
Nettogewicht
2,84 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
US Mint

Informatie

Gouden American Eagle van 1/10 troy ounce

Deze gouden munt is geslagen in 1/10 troy ounce (3,11 gram) puur goud. Deze munt is geslagen in 22-karaats goud (91,67% puurheid) en uitgegeven door de United States Mint. De munt heeft een diameter van 16,5 mm en is dus een iets kleinere munt De American Eagle munten hadden gesproken al sinds 1986 hetzelfde design. Normaal gesproken hebben de American Eagle munten al sinds 1986 hetzelfde design, maar in 2021 is de adelaar voor het eerst opnieuw vormgegeven. De U.S. Mint is permanent naar dit nieuwe design overgestapt. De vele details en prachtige afbeeldingen geven de American Eagle munt , ook voor de design-omslag al, een mooie uitstraling. 
 
De American Eagle is vooral in Amerika zelf erg populair. Zijn populariteit heeft de munt deels te danken aan zijn geschiedenis als eerste Amerikaanse gouden munt die geslagen is om verhandeld te worden voor zijn goudwaarde.

Ontwerp Gold Eagle van 1/10 troy ounce


Voorzijde

Op de voorkant van de American Eagle munt is de afbeelding van Lady Liberty te zien. Het ontwerp van Lady Liberty op de American Eagle munt is gebaseerd op het iconische ontwerp dat in 1907 is gemaakt door Augustus Saint-Gaudens voor de inauguratiemedaille van Roosevelt. Rechtsonder Lady Liberty staat het jaartal waarin de munt is geslagen en boven haar is het opschrift LIBERTY te zien.


Achterzijde

De achterkant van de American Eagle munt toont een adelaar. De adelaar bevat prachtige details waardoor de vogel op indrukwekkende wijze naar voren komt. Om de adelaar heen staan de opschriften 1/10 OZ. FINE GOLD (het gewicht van het goud), UNITED STATES OF AMERICA (het land van uitgifte), 5 DOLLARS (de nominale waarde) en de Americaanse motto's: IN GOD WE TRUST en E PLURIBUS UNUM (uit velen één).

‘Gold Bullion Act’

Voordat de munt voor het eerst werd uitgegeven in 1986, werd de ‘Gold Bullion Act’ aangenomen in 1985. Deze wet stelde dat de munt alleen geslagen mocht worden met binnenlands goud. De munt kreeg ook een eigen nominale waarde, waardoor de munt gebruikt kan worden als legaal betaalmiddel in Amerika. Dit betekent dat Amerikaanse overheidsinstanties de munt accepteren, al zal de munt in een winkel vaak niet aangenomen worden. De nominale waarde van de 1/10 troy ounce gouden American Eagle is $5. 


Uitgelicht

  • 1/10 troy ounce (3,11 gram) puur goud 
  • Wereldwijd bekende munt van de U.S. Mint 
  • Populaire beleggingsmunt van 22-karaats goud


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

United States Mint

US Mint

De United States Mint is het officiele munthuis uit de Verenigde Staten. Dit munthuis is opgericht in 1792 door middel van de Coinage Act of 1792 en bij dit munthuis worden de Silver Eagle, Gouden Eagle en andere beleggingsmunten geslagen.