Gouden American Eagle munten kopen bij The Silver Mountain

De gouden American Eagle munt is een zeer bekende gouden beleggingsmunt van de US Mint. Deze gouden munt is zwaarder en steviger dan de andere bekende beleggingsmunten, maar bevat wel precies 1 troy ounce puur goud, door de toevoeging van een klein deel koper. De Golden Eagle koopt u eenvoudig en veilig online bij The Silver Mountain in diverse gewichten.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Gouden American Eagle munten

De gouden American Eagle munt is één van de bekendste munten van de US Mint. Het is de officiële gouden munt van het land en wordt ieder jaar opnieuw geslagen in 91,67% puur goud (22 karaat). De Gouden Eagle is een zeer bekende gouden beleggingsmunt en doordat de munt voor een klein deel uit koper bestaat heeft deze munt een rood gekleurde uitstraling, waar de munten geslagen in 24 karaat goud er duidelijk anders uit zien. De gouden Eagle weegt echter iets meer en bevat per saldo precies evenveel goud, namelijk 1 troy ounce puur goud. Het verwerken van een klein deel koper in de munten zorgt ervoor dat de munt steviger wordt. Puur goud is namelijk erg kwetsbaar.

American Eagle gouden munt kopen

De gouden American Eagle munt wordt sinds 1986 geslagen door de United States mint uit Amerika. De American Eagle gouden munt wordt geslagen in 91,67%, waardoor hij minder zuiver is dan bijvoorbeeld de Maple Leaf. Het netto goudgewicht van de munt is wel gelijk aan de andere gouden beleggingsmunten.

Doordat de munt is geslagen in een combinatie van fysiek goud en koper, is het goud minder kwetsbaar voor krassen. Het brutogewicht van de munt ligt hoger, maar hierdoor heeft u ook een sterkere munt die tegen een stootje kan.

Gouden Eagle munt waarde

De waarde van de gouden American Eagle munt wordt bepaald door de actuele goudprijs. De prijs van alle gouden American Eagle munten wordt iedere 5 minuten aangepast naar de actuele goudprijs.

De prijs van de munten bestaat uit productiekosten, de goudwaarde en winstmarge. Het verschil tussen de aanschafprijs van de gouden American Eagle en de goudkoers wordt de spread genoemd. In de regel is het zo dat hoe groter de munt is, hoe kleiner de spread is.

Gouden American Eagle details

De gouden American Eagle of “golden Eagle” wordt in vier gewichten uitgegeven. Naast de 1 troy ounce munt zijn er de 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce munten.

Specificaties

  • Land van herkomst: Verenigde Staten
  • Fabrikant: US Mint
  • Materiaal: Goud
  • Gehalte: 91,67%
Gewicht Diameter Dikte Brutogewicht Nominale waarde

1 troy ounce

32,7 mm

2,75 mm

3,393 gram

50 Dollar

1/2 troy ounce

27 mm

2,24 mm

8,483 gram

25 Dollar

1/4 troy ounce

22 mm

1,83 mm

16,965 gram

10 Dollar

1/10 troy ounce

16,5 mm

1,19 mm

33,930 gram

5 Dollar

Design gouden Eagle munten

Op de voorzijde van de American Eagle staat Lady Liberty met een fakkel en olijftak als symbolen van vrijheid en vrede afgebeeld. Deze afbeelding is afkomstig van de oude gouden Saint-Gaudens munten.

Op de achterkant staat een arend afgebeeld, het staatssymbool van Amerika. Hierop staat ook de nominale waarde van de munt. Sinds 2021 is het motief opnieuw ontworpen en toont het hoofd van een adelaar. Samen met de bekende tekst: “E Pluribus Unum” wat onofficieel het nationale motto van de Verenigde Staten is en betekent “uit velen één”.

Samen met de bekende uitdrukking “in god we trust” wat in de tijd van de goudstandaard “in gold we trust” was.

American Eagle verkopen

Naast het kopen van American Eagle munten, biedt The Silver Mountain de mogelijkheid om uw gouden American Eagle munten te verkopen. Alle munten die u bij ons koopt, hebben een terugkoopgarantie.

Afhankelijk van het gewicht van de munt bieden wij 100% of 101% van de actuele goudkoers. Bekijk de kieswijzer voor meer informatie over het verkopen van uw gouden American Eagle munten.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.