Nieuw

50 gram zilveren munt tijger & draak 2022

Tijger en draak 50 gram zilveren munt 2022 Zilveren munt 50 gram tijger en draak 2022 50 gram zilveren munt tijger en draak 2022 antieke afwerking Doos 50 gram zilveren munt tijger en draak 2022 antieke afwerking
Tijger en draak 50 gram zilveren munt 2022
  • Prijs: € 199,95 per stuk
Maximaal 13 op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Beschrijving

Zowel de draak als de tijger zijn symbolen van het Chinese boeddhisme, waarbij de tijger recht vooruit springt om door zijn tegenstanders heen te bulldozeren, terwijl de draak meer wordt vereerd vanwege zijn geduld en wijsheid, waaruit hij vervolgens vechtkracht ontleent. Omdat geen van beide in staat is om de ander te overwinnen, vertegenwoordigen deze koninklijke beesten een machtsevenwicht, "harde" en "zachte" stijlen die samenkomen om een ​​harmonie tussen Yin en Yang te vormen. 

Lees verder

50 gram zilveren munt tijger & draak 2022

Zowel de draak als de tijger zijn symbolen van het Chinese boeddhisme, waarbij de tijger recht vooruit springt om door zijn tegenstanders heen te bulldozeren, terwijl de draak meer wordt vereerd vanwege zijn geduld en wijsheid, waaruit hij vervolgens vechtkracht ontleent. Omdat geen van beide in staat is om de ander te overwinnen, vertegenwoordigen deze koninklijke beesten een machtsevenwicht, "harde" en "zachte" stijlen die samenkomen om een ​​harmonie tussen Yin en Yang te vormen. Ze kunnen ook worden gezien als de Draak die Geest/Hemel vertegenwoordigt, en de Tijger die Materie/Aarde vertegenwoordigt.

Deze prachtige Zilveren munt is de nieuwe uitgave in de serie "Oriental Culture" en toont twee oude Chinese symbolen: een Tijger en een Draak. De munt is van de kwaliteit Antique Finish, heeft een selectieve felle kleuring en wordt geleverd in een etui, samen met het Certificaat van Echtheid. Beperkte oplage van slechts 888 stuks wereldwijd.

Op de keerzijde van de munt ziet men een felgekleurde afbeelding van een tijger en een draak, twee oude Chinese symbolen van Yin en Yang.

Op de voorzijde van de munt ziet men de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II en de inscripties: "ELIZABETH II" - de naam van de koningin, "TEN CEDIS" - de nominale waarde, "Ag 99950g" - de fijnheid van het zilver en het gewicht van de munt, "2022" - het jaar van uitgifte en "REPUBLIEK GHANA" - het land van uitgifte.

Lees minder

Specificaties

Tijger en draak 50 gram zilveren munt 2022
Gehalte 99,9%
Conditie Antieke afwerking
Gewicht 50 gram
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2022

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review