• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

50 gram zilveren munt tijger & draak 2022

199,95 Per stuk 4,00 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
10 op voorraad
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf maandag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

Zowel de draak als de tijger zijn symbolen van het Chinese boeddhisme, waarbij de tijger recht vooruit springt om door zij... Zowel de draak als de tijger zijn symbolen van het Chinese boeddhisme, waarbij de tijger recht vooruit springt om door zijn tegenstanders heen te bulldozeren, terwijl de draak meer wordt vereerd vanwege zijn geduld en wijsheid, waaruit hij vervolgens vechtkracht ontleent. Omdat geen van beide in staat is om de ander te overwinnen, vertegenwoordigen deze koninklijke beesten een machtsevenwicht, "harde" en "zachte" stijlen die samenkomen om een ​​harmonie tussen Yin en Yang te vormen. 
Lees meer

Specificaties

Type verzamelmunt
Collectible
Gewicht
50 gram
Jaar van uitgave
2022

Informatie

50 gram zilveren munt tijger & draak 2022

Zowel de draak als de tijger zijn symbolen van het Chinese boeddhisme, waarbij de tijger recht vooruit springt om door zijn tegenstanders heen te bulldozeren, terwijl de draak meer wordt vereerd vanwege zijn geduld en wijsheid, waaruit hij vervolgens vechtkracht ontleent. Omdat geen van beide in staat is om de ander te overwinnen, vertegenwoordigen deze koninklijke beesten een machtsevenwicht, "harde" en "zachte" stijlen die samenkomen om een ​​harmonie tussen Yin en Yang te vormen. Ze kunnen ook worden gezien als de Draak die Geest/Hemel vertegenwoordigt, en de Tijger die Materie/Aarde vertegenwoordigt.
Deze prachtige Zilveren munt is de nieuwe uitgave in de serie "Oriental Culture" en toont twee oude Chinese symbolen: een Tijger en een Draak. De munt is van de kwaliteit Antique Finish, heeft een selectieve felle kleuring en wordt geleverd in een etui, samen met het Certificaat van Echtheid. Beperkte oplage van slechts 888 stuks wereldwijd.

Op de voorzijde van de munt ziet men een felgekleurde afbeelding van een tijger en een draak, twee oude Chinese symbolen van Yin en Yang.
Op de achterzijde van de munt ziet men de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II en de inscripties: "ELIZABETH II" - de naam van de koningin, "TEN CEDIS" - de nominale waarde, "Ag 99950g" - de fijnheid van het zilver en het gewicht van de munt, "2022" - het jaar van uitgifte en "REPUBLIEK GHANA" - het land van uitgifte.

Oplage van 888 stuks wereldwijd