30 gram zilveren munt Panda 2023

30 gram zilveren munt Panda 2023

Deze zilveren Panda munt 2023 van 30 gram is geslagen in 99,9% puur zilver en wordt uitgegeven door China Gold Coin Corporation. Deze bijzondere verzamelmunt is door haar afwijkende gewicht en jaarlijks wijzigende design zeer populair bij beleggers én verzamelaars.

€ 39,20
30 gram zilveren munt Panda 2023

30 gram zilveren munt Panda 2023

per stuk
458 op voorraad
Nabestellen niet mogelijk
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten

Zilveren Panda 2023 van 30 gram

 

De 30 gram zilveren munt Panda 2023 is de enige zilveren munt uit de Panda 2023 serie van het Chinese munthuis China Gold Coin Corporation. Dit munthuis is onderdeel van People’s Bank of China en geeft al meer dan 40 jaar munten uit in opdracht van de Chinese overheid. De munt – geslagen in 99,9% puur zilver – is erg populair bij zowel beleggers als verzamelaars.

De 30 gram zilveren Panda munt heeft een diameter van 40,1 mm en is 2,6 mm dik. De zilveren Panda munt weegt 30 gram.  Dit maakt de munt daarmee ook een uniek. Waar de meeste andere munthuizen kiezen voor gewichten van 1 troy ounce (31,1 gram) heeft de China Gold Corporation ervoor gekozen om de munten in 30 gram te slaan. 

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Bijzondere zilveren munt met een gewicht van 30 gram
  • Geslagen in 99,9% puur zilver
  • Enige zilveren munt in de Panda 2023 serie
  • Uitgegeven door China Gold Coin Corporation

Ontwerp zilveren Panda 2023

Ontwerp zilveren Panda 2023

Voorzijde

Op de voorkant van de 30 gram zilveren munt Panda 2023 staat dit jaar twee schattige reuzenpanda’s in een boom. De twee panda’s worden weergeven in een boom tussen de bladeren. Het lijkt alsof de panda’s naar elkaar toe klimmen.  Ook de nominale waarde, het gewicht in grammen en het zilvergehalte van de munt worden getoond op deze zijde.

Ontwerp zilveren Panda 2023

Achterzijde

Op de achterkant van de zilveren Panda munten staat al jaren hetzelfde design, namelijk een prachtige beeltenis van de Tempel van de Hemel. Deze beroemde tempel uit Peking is een belangrijke gebedsruimte voor de Chinezen. Om de beeltenis heen wordt daarnaast de naam van China in Chinese tekens en het jaar van uitgifte getoond.

De reuzenpanda

De reuzenpanda

De reuzenpanda staat in de oosterse culturen symbool voor vrede en harmonieuze oplossingen tijdens conflicten. Deze panda’s zijn sterk verbonden met China, omdat de met uitsterven bedreigde diersoort voornamelijk in China te vinden is. 

Het design van de zilveren Panda munt van 30 gram verandert ieder jaar, maar wat onveranderd blijft is dat er altijd één of meerdere reuzenpanda’s op de munt worden afgebeeld.

Specificaties

Gehalte
99,9%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
30 gram
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
China

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.