3 troy ounce zilveren munt Lady Godiva 2020 antieke afwerking

3 troy ounce zilveren munt Lady Godiva 2020 zilveren munt Lady Godiva 2020 3 troy ounce zilveren munt Lady Godiva 2020 - achterkant zilveren munt Lady Godiva 2020 - antieke afwerking zilveren munt Lady Godiva 2020 - certificaat 3 troy ounce zilveren munt Lady Godiva 2020 - box
3 troy ounce zilveren munt Lady Godiva 2020
  • Prijs: € 419,95 per stuk
Maximaal 8 op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Beschrijving

De Lady Godiva munt heeft een prachtig gewicht van 3 troy ounce puur silver (99,9%). De diameter van de munt is 65 mm. Het bijzondere aan de Lady Godiva munt is dat het de stijl van een puzzel is gemaakt.

Lees verder

De Lady Godiva munt staat in het teken van het bekende schilderij door John Collier van de Angelsaksische adellijke dame. Lady Godiva staat bekend om de legende waarin zij naakt door de straten van Coventry reed om te protesteren tegen de hoge belastingen. Deze werden opgelegd door haar man, graaf Leofric. De Lady Godiva munt heeft een prachtig gewicht van 3 troy ounce puur silver (99,9%). De diameter van de munt is 65 mm. Het bijzondere aan de Lady Godiva munt is dat het de stijl van een puzzel is gemaakt. Hierdoor lijkt het alsof de munt uit kleine puzzelstukjes bestaat terwijl het eigenlijk een munt is. Dit in combinatie met de antieke afwerking doet de munt erg opvallen. De Lody Godiva munt heeft echter een erg beperkte oplage van slechts 340 stuks. Dit maakt deze prachtige munt erg zeldzaam. 

Uitgelicht

  • Beperkte oplage van 350 stuks
  • 3 troy ounce (93,3 gram) puur zilver (99,9%)
  • Antieke afwerking

Design van de Lady Godiva munt

De voorzijde van de Lady Godiva munt bevat een erg indrukwekkend design. Het bevat onder andere het wapen van Kameroen, maar ook de andere kant van de afbeelding van Lady Godiva die op de achterzijde te zien is. Ook het missende puzzelstukje van de achterzijde is te zien. De achterzijde van de Lady Godiva munt toont de adellijke dame tijdens een naakt protest. De afbeelding is van het bekende schilderij van John Collier. Het design doet lijken alsof de munt uit allemaal puzzelstukjes bestaat. Dit is echter niet echt het geval. Er mist 1 stukje, die terug te vinden is op de voorzijde van de munt. De kleuren die te zien zijn doen de munt erg opvallen. Ook het design zelf is prachtig. De Lady Godiva munt heeft een erg indrukwekkende uitstraling en is een echte aanwinst. 

 

Bent u op zoek naar andere zilveren munten om te kopen? Ons assortiment bestaat uit courante munten en baren van de hoogste kwaliteit. Hiermee garanderen wij het beste voor u.

Lees minder

Specificaties

3 troy ounce zilveren munt Lady Godiva 2020
Gehalte 99,9%
Conditie Antieke afwerking
Gewicht 3 troy ounce
Doel aankoop Verzamelen
Jaar van uitgifte 2020

Prijshistorie

Stel prijsalert in

Dit product heeft nog geen reviews

Schrijf een review