2 troy ounce zilveren munt portret Vincent van Gogh - Francs Chad 2021

2 troy ounce zilveren munt portret Vincent van Gogh - Francs Chad 2021

Het portret dat Vincent van Gogh van zijn arts Dr. Gachet maakte in 1890 is een zeer waardevol en gerespecteerd kunstwerk. Hij heeft deze slecht 6 weken voor zijn dood afgekregen en dit was in de periode dat Van Gogh worstelde met psychische problemen. Dr. Gachet was zijn arts in die tijd. De Van Gogh munt is een prachtige munt die dit portret van Dr. Gachet weergeeft. Het portret is geheel op schaal op de Van Gogh munt weergegeven met een afmeting van 110x145 mm. Doormiddel van de “Bi-Metal Max” techniek, een nieuwe munttechniek, heeft de Van Gogh munt zijn opmerkelijke gewicht gekregen. Dit gewicht werd mogelijk gemaakt door een koperbasis van 33,5 Troy ounces met een toplaag van 2 Troy ounces puur zilver. De Van Gogh munt heeft een zeer beperkte oplage van 500 stuks.

€ 429,00
2 troy ounce zilveren munt portret Vincent van Gogh - Francs Chad 2021

2 troy ounce zilveren munt portret Vincent van Gogh - Francs Chad 2021

per stuk
5 op voorraad
Nabestellen niet mogelijk
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €10.000,-

2 troy ounce zilveren munt portret Vincent van Gogh - Francs Chad 2021

Het portret dat Vincent van Gogh van zijn arts Dr. Gachet maakte in 1890 is een zeer waardevol en gerespecteerd kunstwerk. Hij heeft deze slecht 6 weken voor zijn dood afgekregen en dit was in de periode dat Van Gogh worstelde met psychische problemen. Dr. Gachet was zijn arts in die tijd. De Van Gogh munt is een prachtige munt die dit portret van Dr. Gachet weergeeft. Het portret is geheel op schaal op de Van Gogh munt weergegeven met een afmeting van 110 x 145 mm. Door middel van de “Bi-Metal Max” techniek, een nieuwe munttechniek, heeft de Van Gogh munt zijn opmerkelijke gewicht gekregen. Dit gewicht werd mogelijk gemaakt door een koperbasis van 33,5 Troy ounces met een toplaag van 2 Troy ounces puur zilver. De Van Gogh munt heeft een zeer beperkte oplage van 500 stuks.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • 2 troy ounces (62,2 gram) puur zilver en 33,5 troy ounce (1.041,85 gram) koper
  • Zeer beperkte oplage van slechts 500 stuks
  • Geleverd met certificaat van echtheid

Ontwerp Van Gogh munt

Ontwerp Van Gogh munt

Op de voorzijde van de Van Gogh munt is een replica van het door Van Gogh geschilderde portret van Dr. Gachet weergegeven. Deze afbeelding toont door middel van een hoog reliëf een 3D en levensecht beeld van Dr. Gachet. De Van Gogh munt komt exact overeen met het originele portret en zelfs de hangende ogen en vermoeidheid van de dokter zijn te herkennen.

Ontwerp Van Gogh munt

De achterzijde van de Van Gogh munt toont de laatste brief die Van Gogh aan zijn broer Theo schreef. In de hoek van de achterzijde van de munt is een kleine ets van het portret van Dr. Gachet gegraveerd.

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh was een Nederlandse kunstschilder, geboren in 1853. Van Gogh wordt gezien als één van de grootste kunstschilders van de 19e eeuw. Deze erkenning kwam echter pas laat. Gedurende zijn leven, worstelde Van Gogh met depressies en hij sneed in 1888 zelfs een deel van zijn oor af. Een paar van Van Gogh’s bekenste werken zijn De Aardappeleters, Zonnebloemen en De Sterrennacht.

Specificaties

Gehalte
99,9%
Conditie
Antieke afwerking
Gewicht
2 troy ounce
Jaar van uitgifte
2021

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.