Altijd 100% verzekerd transport

X
1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023

1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023

De 1 troy ounce zilveren Lunar 2023 munt is geslagen in 99,99% puur zilver en is de vierde munt uit de populaire Lunar III serie van het Australische munthuis The Perth Mint.

€ 45,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 45,00
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Terugkoopgarantie op alle producten
Design 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023

De 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 is onderdeel van The Lunar III serie van The Perth Mint. Het design van deze populaire munt is gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender en specifiek op het jaar van het konijn 2023. De zilveren munt is geslagen in wel 99,99% puur zilver.

Om de munt te beschermen wordt deze geleverd in een doorzichtige acryl muntcapsule. Daarnaast is er een echtheidskenmerk te vinden op deze 1 troy ounce gouden munt. Met microlaser is een letter in de munt gegraveerd en deze is alleen zichtbaar onder een vergrootglas. Zo wordt het vervalsen van de munt aanzienlijk moeilijker.

The Lunar III serie
The Perth Mint geeft op dit moment haar derde Lunar serie uit. Na het succes van de eerste twee series is in 2020 gestart met Lunar III. Elk jaar komen er een nieuwe munten uit met daarop één van de dieren uit de Chinese dierenriem. Het jaar van het konijn 2023 is de vierde munt uit deze serie.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Zilveren munt geslagen in 99,99% puur zilver
  • Vierde munt in The Lunar III serie
  • Uitgegeven door The Perth Mint
  • Oplage van 300.000 munten wereldwijd

Ontwerp zilveren Lunar 2023

Ontwerp zilveren Lunar 2023

Het ontwerp op de voorkant van de zilveren Lunar 2023 munten is dit jaar gebaseerd op het jaar van het konijn 2023. Het ontwerp van Ing Ing Jong wordt gekenmerkt door een schattig en gedetailleerd design. Op de munt zijn twee konijnen te vinden midden in het gras. Eén van de twee konijnen probeert bessen te eten van een tak die ook in het ontwerp is verwerkt. Om de connectie met de Chinese dierenriemkalender te benadrukken is het Chinese teken voor konijn en de tekst “RABBIT 2023” toegevoegd. Daarnaast is ook de “P” van The Perth Mint toegevoegd.

Ontwerp zilveren Lunar 2023

De achterkant van de 1 troy ounce zilveren munt Lunar 2023 toont naast de beeltenis van Koningin Elizabeth II – ontworpen door Jody Clark – ook verschillende opschriften. Zo zijn het gewicht van de munt “1 oz”, het zilvergehalte “9999 Ag” en de nominale waarde “2 DOLLARS” duidelijk zichtbaar. Ook is de tekst “ELIZABETH II AUSTRALIA” te lezen op deze zijde van de munt.

Lunar verzamelmunten & de Chinese dierenriem

Lunar verzamelmunten & de Chinese dierenriem

De Lunar verzamelmunten van The Perth Mint zijn gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender en de grote Chinese race. Deze dierenriem bestaat uit twaalf dieren en elke twaalf jaar wordt deze kalender herhaald. 2023 staat in het teken van het konijn. Volgens de Chinese legende beïnvloedt elk dier de persoonlijkheid van personen die zijn geboren in het jaar van het betreffende dier. Mensen geboren in het jaar van het konijn zijn volgens de legende intelligent en creatief.

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Australië
Producent

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.