1 troy ounce zilveren munt Krugerrand Proof

1 troy ounce zilveren munt Krugerrand Proof

De zilveren Krugerrand van Zuid-Afrika keert in 2022 terug voor een sensationeel zesde jaar. Na meer dan 50 jaar gouden Krugerrands te hebben geslagen, begon de wereldberoemde Zuid-Afrikaanse munt in 2017 met het slaan van zilveren Krugerrands. Sindsdien is het een van 's werelds toonaangevende zilveren beleggingsmunten geworden. De munt heeft een gewicht van 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%) en de kwaliteit proof. De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 20.000 stuks.

€ 105,00
1 troy ounce zilveren munt Krugerrand Proof

1 troy ounce zilveren munt Krugerrand Proof

per stuk
226 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 6 - 8 weken levertijd
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Gegarandeerde terugkoopgarantie
1 troy ounce zilveren munt Krugerrand Proof zijkant

1 troy ounce zilveren munt Krugerrand Proof

De 1 troy ounce zilveren Krugerrand Proof is een populaire beleggingsmunt die voor het eerst werd uitgegeven in 2017. De munt is geslagen in 99,99% puur zilver en heeft een gewicht van 31,103 gram.

De munt heeft hetzelfde ontwerp als de originele gouden munt: de voormalige Zuid-Afrikaanse president Paul Kruger aan de ene kant en de iconische Springbok-antilope aan de andere. De munt is geslagen in de hoogst haalbare kwaliteit, proof. Dit betekent dat de munt een spiegelglad oppervlak heeft met scherpe details.

De 1 troy ounce zilveren Krugerrand Proof is een populaire keuze voor beleggers vanwege zijn hoge kwaliteit, lage kosten en wereldwijde acceptatie. De munt wordt verhandeld tegen de zilverprijs en is dus een goede manier om uw beleggingen te beschermen tegen inflatie.

De wereldwijde oplage is beperkt tot slechts 20.000 stuks.

  • 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver (99,9%)
  • Proof kwaliteit
  • Wereldwijde oplage van slechts 20.000 stuks

Ontwerp van de 1 troy ounce zilveren Krugerrand proof

Ontwerp van de 1 troy ounce zilveren Krugerrand proof

Voorkant

De voorzijde van de munt toont een afbeelding van een springbok, een Afrikaans wild dier. De springbok is een symbool van Zuid-Afrika en is ook de nationale dierensoort van het land. De springbok staat bekend om zijn snelheid en wendbaarheid.

De inscriptie "KRUGERRAND" is in het Engels en Afrikaans. Het woord "KRUGERRAND" is een samentrekking van de namen van de Zuid-Afrikaanse president Paul Kruger en de Witwatersrand.

De inscriptie "FYNSILWER 1 OZ FINE SILVER" is in het Nederlands en Engels. Het woord "FYNSILWER" betekent "zuiver zilver" in het Nederlands. De inscriptie geeft aan dat de munt is gemaakt van 99,99% puur zilver.

De munt is ontworpen door Otto Schultz, een Duitse beeldhouwer en medailleur. Schultz was ook de ontwerper van de originele gouden Krugerrand.

Ontwerp van de 1 troy ounce zilveren Krugerrand proof

Achterkant

De achterzijde van de 1 troy ounce zilveren Krugerrand Proof toont een beeltenis van Paul Kruger, de eerste president van de Boerenrepubliek Transvaal. Kruger was een belangrijke figuur in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis en wordt nog steeds gerespecteerd door veel Zuid-Afrikanen.

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Proof
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2022
Land van uitgifte
Zuid-Afrika
Producent

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.