1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

De 1 troy ounce gouden munt Lunar 2023 maakt onderdeel uit van The Lunar III serie van The Perth Mint. Op de Lunar-munten uit 2023 wordt een konijn afgebeeld, ter ere van het Chinese jaar van het konijn. Deze prachtige gouden munt is geslagen in 99,99% puur goud en wordt verpakt in een muntcapsule.

€ 2.107,00
1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

per stuk
33 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 - 4 weken levertijd
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €10.000,-
Ontwerp 1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

Gouden 1 troy ounce Lunar 2023 munt

 

De 1 troy ounce gouden munt Lunar 2023 wordt uitgebracht door The Perth Mint en heeft een diameter van 32 mm. Deze gouden munt is geslagen in 999,9‰ puur goud en het ontwerp is, zoals elk jaar, gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender. Het jaar 2023 staat dan ook in het teken van het konijn.
Om de munt te beschermen wordt deze geleverd in een doorzichtige acryl muntcapsule. Daarnaast is er een echtheidskenmerk te vinden op deze 1 troy ounce gouden munt. Met microlaser is een letter in de munt gegraveerd, die alleen zichtbaar is onder een vergrootglas. Zo wordt het vervalsen van de munt aanzienlijk moeilijker.

De Chinese dierenriem

De Lunar verzamelmunten van The Perth Mint zijn gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender. Deze dierenriem bestaat uit twaalf dieren en elke twaalf jaar wordt deze kalender herhaald. 2023 staat in het teken van het konijn. Volgens Chinese legende beïnvloedt het dier van het jaar van geboorte de persoonlijkheid van mensen. Mensen die geboren zijn in het jaar van het konijn zijn volgens de legende intelligent en creatief.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Gouden munt met een gewicht van 1 troy ounce
  • Gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender
  • Geslagen in 99,99% puur goud
  • Vierde munt uit de Lunar III serie van The Perth Mint

Ontwerp gouden Lunar 2023

Ontwerp gouden Lunar 2023

Voorzijde

Op de voorkant van elke gouden Lunar III 2023 munt is hetzelfde design te vinden. In het midden van de 1 troy ounce munt – ontworpen door Ing Ing Jong – is een gedetailleerd konijn springend in diverse soorten gras afgebeeld. Om het konijn heen zijn verwijzingen naar de Chinese dierenriemkalender toegevoegd, zoals de tekst RABBIT 2023 en het Chinese teken voor konijn. Op deze zijde van de munt is ook de P van The Perth Mint toegevoegd.

Ontwerp gouden Lunar 2023

Achterzijde

De achterkant van de gouden Lunar 1 troy ounce munt toont naast de beeltenis van Koningin Elizabeth II – ontworpen door Jody Clark – ook verschillende opschriften. Zo zijn het gewicht van de munt 1 oz, het goudgehalte 9999 Au en de nominale waarde 100 DOLLARS duidelijk zichtbaar. Ook is de tekst ELIZABETH II AUSTRALIA te lezen op deze zijde van de munt.

The Lunar III serie

The Lunar III serie

The Perth Mint geeft op dit moment haar derde Lunar serie uit. Na het succes van de eerste twee series is het munthuis in 2020 gestart met de Lunar III serie. Elk jaar komen er nieuwe munten uit met daarop de corresponderende dieren uit de Chinese dierenriem. De munt uit 2023 is de vierde munt uit deze serie.

Elk jaar verschijnen de Lunar III munten – naast in de 1 troy ounce munt – ook in diverse andere gewichten, zoals 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce, 1/10 troy ounce en 2 troy ounce. 

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Australië
Producent

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.