Taal
1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

Deze 1 troy ounce gouden munt is de vierde munt in de Lunar III serie van The Perth Mint. De munt is geslagen in 99,99% puur goud en het ontwerp is gebaseerd op het jaar van het konijn 2023.

€ 2.024,00
1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

per stuk
1 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 2 - 3 weken levertijd
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €5000,-
Ontwerp 1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

De 1 troy ounce gouden munt Lunar 2023 heeft een diameter van 32,6 mm en is onderdeel van The Lunar III serie van The Perth Mint. Deze prachtige gouden munt is geslagen in 99,99% puur goud en het ontwerp is net zoals elk jaar gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender. Het jaar 2023 staat dan ook in het teken van het konijn.

Om de munt te beschermen wordt deze geleverd in een doorzichtige acryl muntcapsule. Daarnaast is er een echtheidskenmerk te vinden op deze 1 troy ounce gouden munt. Met microlaser is een letter in de munt gegraveerd en deze is alleen zichtbaar onder een vergrootglas. Zo wordt het vervalsen van de munt aanzienlijk moeilijker.

The Lunar III serie
The Perth Mint geeft op dit moment haar derde Lunar serie uit. Na het succes van de eerste twee series is in 2020 gestart met Lunar III. Elk jaar komen er een nieuwe munten uit met daarop één van de dieren uit de Chinese dierenriem. Het jaar van het konijn 2023 is de vierde munt uit deze serie.

Uitgelicht

Uitgelicht

  • Geslagen in 99,99% puur goud
  • Gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender
  • Vierde munt in de Lunar III serie
  • Uitgegeven door The Perth Mint

Ontwerp gouden Lunar 2023

Ontwerp gouden Lunar 2023

De voorkant van elke gouden Lunar III munt 2023 is gelijk. In het midden van het ontwerp van Ing Ing Jong is een prachtig afgebeeld konijn te zien. Het konijn met haar bijzonder gedetailleerde vacht springt speels in diverse soorten gras. Om de connectie met de Chinese dierenriem goed duidelijk te maken is de tekst “RABBIT 2023” in combinatie met het Chinese teken voor konijn toegevoegd aan het ontwerp. Ook mag de “P” van The Perth Mint niet ontbreken in het design.

Ontwerp gouden Lunar 2023

De achterkant van de gouden Lunar 1 troy ounce munt toont naast de beeltenis van Koningin Elizabeth II – ontworpen door Jody Clark – ook verschillende opschriften. Zo zijn het gewicht van de munt “1 oz”, het goudgehalte “9999 Au” en de nominale waarde “100 DOLLARS” duidelijk zichtbaar. Ook is de tekst “ELIZABETH II AUSTRALIA” te lezen.

Lunar verzamelmunten & de Chinese dierenriem

Lunar verzamelmunten & de Chinese dierenriem

De Lunar verzamelmunten van The Perth Mint zijn gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender en de grote Chinese race. Deze dierenriem bestaat uit twaalf dieren en elke twaalf jaar wordt deze kalender herhaald. 2023 staat in het teken van het konijn. Volgens de Chinese legende beïnvloedt elk dier de persoonlijkheid van personen die zijn geboren in het jaar van het betreffende dier. Mensen geboren in het jaar van het konijn zijn volgens de legende intelligent en creatief.

Specificaties

Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliant Uncirculated
Gewicht
1 troy ounce
Jaar van uitgifte
2023
Land van uitgifte
Australië
Producent

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.