• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

1 troy ounce gouden munt Lunar 2023

2.369,00 Per stuk 76,17 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
18 op voorraad
Levertijd bij grotere afname: 3 - 4 weken
Bezorgservice Vanaf vrijdag in huis
PostNL Vanaf woensdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf vrijdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 24 juni

De 1 troy ounce gouden munt Lunar 2023 maakt onderdeel uit van The Lunar III serie van The Perth Mint. Op de Lunar-munten... De 1 troy ounce gouden munt Lunar 2023 maakt onderdeel uit van The Lunar III serie van The Perth Mint. Op de Lunar-munten uit 2023 wordt een konijn afgebeeld, ter ere van het Chinese jaar van het konijn. Deze prachtige gouden munt is geslagen in 99,99% puur goud en wordt verpakt in een muntcapsule.
Lees meer

Vergelijkbare producten

Specificaties

Verkoopprijs
€ 2.369,00
Prijs per gram
€ 76,17
Productsoort
Munt
Munt
1 troy ounce
Gehalte
99,99%
Conditie
Brilliantly Uncirculated
Jaar van uitgave
2023
Munthuis
Perth Mint

Informatie

Gouden 1 troy ounce Lunar 2023 munt

De 1 troy ounce gouden munt Lunar 2023 is een prachtige en waardevolle aanwinst voor iedere verzamelaar. De munt is geslagen in 999,9‰ puur goud en heeft een diameter van 32 mm. Het ontwerp is gebaseerd op het Chinese jaar van het konijn.
 

De Chinese dierenriem

De Lunar verzamelmunten van The Perth Mint zijn gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender. Deze dierenriem bestaat uit twaalf dieren en elke twaalf jaar wordt deze kalender herhaald. 2023 staat in het teken van het konijn.
 
Volgens Chinese legende beïnvloedt het dier van het jaar van geboorte de persoonlijkheid van mensen. Mensen die geboren zijn in het jaar van het konijn zijn volgens de legende intelligent en creatief.

Ontwerp gouden Lunar 2023


Voorzijde

De voorzijde van elke gouden Lunar III munt 2023 is hetzelfde. Centraal in het ontwerp van Ing Ing Jong staat een prachtig afgebeeld konijn. Het konijn met zijn bijzonder gedetailleerde vacht springt speels in verschillende soorten gras. Om het verband met de Chinese dierenriem duidelijk te maken, is de tekst “RABBIT 2023” in combinatie met het Chinese teken voor konijn aan het ontwerp toegevoegd. Ook de “P” van The Perth Mint mag niet ontbreken in het ontwerp.


Achterzijde

Op de achterkant van de gouden Lunar 1 troy ounce munt staan naast de afbeelding van koningin Elizabeth II - ontworpen door Jody Clark - verschillende inscripties. Zo zijn het gewicht van de munt “1 oz”, het goudgehalte “9999 Au” en de nominale waarde “100 DOLLARS” duidelijk zichtbaar. Ook is de tekst “ELIZABETH II AUSTRALIA” te lezen.

Echtheidskenmerk

Er is een echtheidskenmerk te vinden op deze 1 troy ounce gouden munt. Met microlaser is een letter in de munt gegraveerd, die alleen zichtbaar is onder een vergrootglas. Zo wordt het vervalsen van de munt aanzienlijk moeilijker.
 
De munt wordt geleverd in een doorzichtige acryl muntcapsule. Deze capsule beschermt de munt tegen krassen en beschadigingen.


Uitgelicht

  • Gouden munt met een gewicht van 1 troy ounce
  • Gebaseerd op de Chinese dierenriemkalender
  • Geslagen in 99,99% puur goud
  • Vierde munt uit de Lunar III serie van The Perth Mint


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.