1 kilo Lunar zilveren munt 2011

1 kilo Lunar zilveren munt 2011

Deze zilveren Lunar munten zijn afkomstig uit Australie. De munten worden geslagen in 1 kilo puur zilver, dit zijn grote massief zilveren munten. Het design van deze muntserie verandert ieder jaar, waardoor er naast de zilverwaarde ook verzamelwaarde meespeelt. De munten zijn een prima alternatief voor duurdere kilo baren zilver.
€ 1.091,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 1.091,00
  • Persoonlijke aflevering met huiskoerier
  • Ophalen mogelijk in Baarn of Den Haag
  • Gegarandeerde terugkoopgarantie

Lunar 2011 zilveren kilo munt

Het jaar 2011 is volgens de Chinese jaartelling het jaar van het konijn. Vandaar dat er op de voorzijde van de munt een afbeelding is weergegeven van twee konijnen. Deze munten wegen 1 kilo en bevatten 99,9% puur zilver. Deze zilveren kilo munten zijn BTW-technisch gezien voordeliger dan zilver baren. Daarom zijn de Lunar munten zeer geliefd onder beleggers die in fysiek zilver willen investeren.

Lunar munten

De Lunar series zijn gebaseerd op de Chinese jaartelling, waarbij elk jaar in het teken van een bepaald dier staat. Het desbetreffende dier wordt gebruikt voor het design van de munt van dat jaar. Deze Chinese jaartelling telt 12 jaren. In 1998 is de eerste Lunar munt uitgegeven, dit betekent dus dat deze serie na 2010 tot een eind is gekomen. Daarom is in 2007 besloten om de resterende munten van 2008, 2009 en 2010 dat jaar alvast te slaan. Zo kan het dus dat er dit jaar (2008) 2 verschillende Lunar munten in omloop zijn, zowel de munten uit Serie 1 als Serie 2.

Op de voorzijde van de Lunar munten is een afbeelding weergegeven van het jaar van het desbetreffende jaar, op de achterzijde een beeltenis van Queen Elizabeth II. Naast de UNC editie zijn de Lunar munten ook leverbaar in Proof editie, in gilded edition, gekleurd en zelfs met diamanten ingelegd.

Deze munten zijn leverbaar in 1/2, 1, 2, 5 en 10 troy ounce en ook in 1 kilogram.
Daarnaast is er van de Serie II munten ook een "munt" van 10 kilo geslagen. Deze munt heeft een zeer lage oplage en kost naast de zilverkoers en premium een extra $4.000.

Lunar kilo munten zijn een geschikt alternatief voor zilver kilo baren en door het jaarlijks veranderende design speelt er ook een vorm van verzamelwaarde mee.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.