• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Bijna uitverkocht

1 Kilogram zilveren munt Koala 2020

1.069,00 Per stuk 1,07 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het gewicht van de munt.

Minder Meer
1 op voorraad Nabestellen niet mogelijk
Bezorgservice Vanaf dinsdag in huis
PostNL Vanaf dinsdag in huis
Ophalen in Baarn Vanaf dinsdag
Ophalen in Den Haag Vanaf 1 juli

De 1 kilo zilveren Koala munt is geslagen in 2020 door de Perth Mint in Australië. De munt heeft een gewicht van 1 kilogram e... De 1 kilo zilveren Koala munt is geslagen in 2020 door de Perth Mint in Australië. De munt heeft een gewicht van 1 kilogram en bevat 99,99% puur zilver. De munt maakt deel uit van de populaire Koala serie die elk jaar wordt uitgeven met een wisselend ontwerp.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 1.069,00
Prijs per gram
€ 1,07
Nettogewicht
1 kilo
Gehalte
99,99%
Brutogewicht
1.000,10 gram
Jaar van uitgave
2020
Munthuis
Perth Mint

Informatie

1 kilogram zilveren munt Koala 2020

De 1 kilo zilveren Koala munt is geslagen in 2020 door de Perth Mint in Australië. De munt heeft een gewicht van 1 kilogram en bevat 99,99% puur zilver. De munt maakt deel uit van de populaire Koala serie die elk jaar wordt uitgeven met een wisselend ontwerp.
 

De Koala serie

In 2007 is de Australische Perth Mint begonnen met het uitgeven van de Koala munt series. De koala komt in het wild alleen voor in Australië. Koala’s leven het (zuid)oosten van Australië in eucalyptusbossen. Hun dieet bestaat slechts uit eucalyptus bladeren. Omdat dit dieet hen niet veel energie geeft, slaapt de Koala voor het grootste deel van de dag. De koala is helaas een bedreigde diersoort omdat hun leefomgeving steeds kleiner wordt door droogte en bebouwing.
 
De munten van 1 kilo zilver zijn vooral geliefd binnen Europa doordat deze munten aanzienlijk goedkoper in de aanschaf zijn dan de zilverbaren van 1 kilogram, doordat baren met 21% btw worden belast en alle munten onder de gunstige margeregeling verhandeld worden.

Ontwerp van de zilveren Koala kilo munt


Voorzijde

Op deze uitgave uit de serie is een koala te zien die zich vasthoudt aan een eucalyptus tak en omhoog lijkt te klimmen. Het design is gemaakt door Ing Ing Jong. Op voorzijde is ook het jaartal, het gewicht en de zilvergehalte te lezen. 


Achterzijde

Op de achterzijde van de munt is een portret te zien van Koning Elizabeth II. Boven haar is de tekst ‘ELIZABETH II - AUSTRALIA’’ te zien. Onder aan de munt staat de nominale waarde van 30 dollar. De munt heeft in Australië namelijk de status van wettig betaalmiddel.


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.

The Perth Mint Australia

Perth Mint

The Perth Mint is gevestigd in de Australische stad Perth. Het is de langst actieve ‘munt’ (munthuis) in het land. Er worden munten geslagen die als wettelijk betaalmiddel gelden en daarnaast slaat de Perth Mint met regelmaat speciale verzamelmunten in gelimiteerde oplagen. Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van gouden munten, zilveren munten en ook platina en palladium. De munten zijn zeer populair bij verzamelaars over de hele wereld en de Perth Mint staat bekend voor de hoge kwaliteit van de munten.