Taal
1/2 Troy ounce gouden munt Philharmoniker circulated

1/2 Troy ounce gouden munt Philharmoniker circulated

De 1/2 troy ounce gouden Philharmoniker munt wordt geslagen in 99,99% puur goud. Hierdoor is het een gouden munt met een van het hoogst mogelijke goudgehalte. De 1/2 troy ounce gouden Philharmoniker munten wegen 15,55 gram.

€ 984,00
Tijdelijk uitverkocht

Laats bekende prijs per stuk:

€ 984,00
  • Volledig verzekerd transport
  • Eerlijke prijs
  • Terugkoopgarantie
  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf €5000,-

1/2 troy ounce gouden munt Philharmoniker - circulated conditie

De 1/2 troy ounce gouden Philharmoniker munt wordt geslagen in 99,99% puur goud. Hierdoor is het een gouden munt met een van het hoogst mogelijke goudgehalte. De 1/2 troy ounce gouden Philharmoniker munten wegen 15,55 gram. 

Ontwerp 1/2 troy ounce Philharmoniker munt

In 1989 werd de gouden Philharmoniker munt voor het eerst uitgegeven door de Royal Austrian Mint. De munt wordt ook wel de Wiener Philharmoniker genoemd. Op de voorzijde van de munt staan instrumenten afgebeeld die worden bespeeld in het wereldberoemde Weens Philharmonisch Orkest. Zo zijn onder andere de cello, viool, harp, hoorn en contrabas te zien. Op de achterzijde van de munt is de het grootste orgel ter wereld afgebeeld. Deze bevindt zich in de concertzaal van het symfonieorkest in Wenen, de Gouden Hal in de Musikvereinssaal. Deze zaal staat bekend als één van de mooiste en akoestisch beste zalen ter de wereld. Een wereldwijd bekende traditie is het jaarlijks terugkerende 'Neujahrskozert der Wiener Philharmoniker', dat met Nieuwjaarsdag in deze zaal wordt gespeeld. Het jaar van uitgifte, het gewicht en het gehalte van de gouden munt is ook op de achterzijde afgebeeld. De munt heeft nog steeds de status van wettig betaalmiddel. Vandaar dat de nominale waarde van 50 euro ook is afgebeeld op de munt.

Het feit dat de 1/2 troy ounce Philharmoniker munt een wettig betaalmiddel is en de kwaliteit gewaarborgd wordt door de Oostenrijkse overheid maakt het een populaire munt. Ook draagt het hoge goudgehalte bij aan de populariteit van de munt en maakt het dat een van de meest verkochte beleggingsmunten.

Aankoop en levering 1/2 troy ounce Philharmoniker munt

Alle munten worden door The Silver Mountain geleverd in een plastic munthoesje.

U profiteert bij ons van een eerlijke prijs: wij hanteren de meest actuele goudkoers, waardoor u nooit teveel betaald. Tevens hanteren wij een unieke terugkoopgarantie. Ook over de verzending hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit gebeurt volledig verzekerd.

De getoonde afbeelding geldt ter indicatie. Deze munt is in circulated conditie. Bekijk ook de 1/2 troy ounce gouden Philharmoniker van de huidige jaargang.

Verpakking

De munt wordt individueel verpakt in een munthoesje.

Volg ons

The Silver Mountain is actief op de volgende social media kanalen:

Neem contact met ons op

U kunt onze klantenservice bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Nieuwsbrief

Wees de eerste die kennismaakt met de nieuwste producten en het laatste nieuws omtrent edelmetaal.