• Klantenbeoordeling: 9,7
Hulp nodig? Bel 035 203 1380

  • Gouden Vijfje voorkant
  • Gouden Vijfje achterkant
  • Pre-owned

Gouden Vijfje

226,00 Per stuk 74,74 Per gram

De prijs per gram wordt berekend door de prijs per stuk te delen door het nettogewicht van de munt.

Niet op voorraad Nabestellen niet mogelijk

Gouden Vijfjes zijn bekende historische gouden munten afkomstig uit Nederland. Elk gouden vijfje bevat 3,024 gram puur gou... Gouden Vijfjes zijn bekende historische gouden munten afkomstig uit Nederland. Elk gouden vijfje bevat 3,024 gram puur goud en zijn per stuk te koop.
Lees meer

Specificaties

Verkoopprijs
€ 226,00
Prijs per gram
€ 74,74
Nettogewicht
3,024 gram
Gehalte
90%
Brutogewicht
3,36 gram
Jaar van uitgave
Divers
Munthuis
Koninklijke Ned. Munt

Informatie

Gouden vijfje kopen

Het Gouden Vijfje, ook wel bekend als de Vijf Guldenmunt, is een bekende munt uit de Nederlandse historie. Deze gouden munt is geslagen tussen 1826 en 1912 en in die periode zijn er ongeveer 4 miljoen munten in omloop gekomen. Dit is een stuk minder dan bij de bekende gouden tientjes. 
 
Deze gouden munten hebben een gewicht van 3,36 gram en bestaan voor 90% uit puur goud (3,024 gram). Deze gouden munten worden in Nederland voornamelijk verhandeld voor de waarde in goud die deze munt vertegenwoordigd. Wij verkopen gouden vijfjes uit verschillende jaargangen. Het is ook niet mogelijk om een voorkeur voor een specifiek jaartal door te geven aangezien we hier in ons magazijn geen rekening mee kunnen houden.
 
De gouden vijfjes zijn een populaire keuze van eenieder die wilt investeren in fysiek goud. Deze gouden munten kennen een lange geschiedenis waarin de munt haar waarde heeft weten te behouden. 

Ontwerp gouden vijfje

De gouden vijfjes zijn geslagen in verschillende ontwerpen, zo tonen de oudere gouden tientjes portretten van Koning Willem I, Willem II en Willem III, maar de meest gangbare gouden vijfjes hebben Koningin Willemina op de achterzijde staan. 
 
Op de voorzijde staat het wapen van het Koninkrijk der Nederlanden centraal en de nominale waarde 5 G is links en rechts van het wapen afgebeeld. Centraal onderaan de munt staat het jaartal en tevens is de tekst afgebeeld KONINGRIJK DER NEDERLANDEN.
 
Op de achterzijde staat het portret van de destijds regerende monarch en naam van de koninklijke hoogheid. Afhankelijk van de (regeer)periode heeft elk gouden tientje een uniek karakter door de variërende beeltenis van de vorst.


Uitgelicht

  • Bekende gouden Nederlandse handelsmunt met een lange geschiedenis
  • Geslagen in 90% puur goud
  • Geschikt als belegging in fysiek goud
De getoonde afbeeldingen gelden ter indicatie. Wij leveren munten van diverse jaargangen.


Prijsgrafiek

Uw browser heeft geen ondersteuning voor Canvas. Probeer het met een andere browser.
Stel prijsalert in

U ontvangt vrijblijvend bericht zodra het gewenste prijsniveau is bereikt.